Philips Bodygroom Series 5000
test

Philips Bodygroom Series 5000

Neúnavný parťák

Přemýšlíte o shození „zimního porostu“ na vašem těle a hledáte nový zastřihovač? Pokud hledáte takový, který vás oholí nejen rychle, ale hlavně bezpečně a umožní bezproblémové oholení zad, máte ho. Philips Bodygroom Series 5000 dokazuje, že cena ne vždy hraje roli a i za velmi rozumné peníze můžete získat produkt, který vás ohromí.

Znáte nejméně moderní problém moderního muže? Ano, mluvíme o holení. Holicích strojků je na trhu tolik, že jen vyznat se v nich zabere dlouhé hodiny. Pokud svůj holicí strojek máte, jistě víte, že se s největší pravděpodobností bude hodit pouze na tvář, na citlivé partie využijete modernější zastřihovače, u kterých jsou břity speciálně přizpůsobené.

Nejde ale jen o typické citlivé partie, mluvíme i o zádech, jež jsou bez pomoci často nedosažitelná běžnými zastřihovači. Philips se rozhodl, že nabídne produkt, který řeší mnoho pánských „estetických bolístek“, navíc zcela bezbolestně.

Technické parametry Philips Bodygroom Series 5000 (BG5021/15)

Dostupné barevné varianty šedostříbrná
Maximální spotřeba elektrické energie 5 W
Holicí hlava zaoblené hroty, hypoalergenní planžeta
Odolnost vůči vodě ano, plně
Doba provozu 1 hodina
Doba nabíjení 1 hodina
Rychlonabíjení ano, 5 minut
Cena 1 399 Kč

Obsah balení: nic nechybí

V elegantní krabičce čeká strojek Philips Bodygroom Series 5000, nabíjecí adaptér s proprietárním konektorem na jedné straně a USB-A na druhé straně a hned tři holící nástavce s délkami 2, 3 a 5 mm. Zajímavý je i speciální prodlužovací adaptér, díky kterému si můžete oholit i těžko přístupná místa na zádech. Pochopitelně je zde i obligátní sada příruček s rychlým návodem k používání. V balení tak chybí jen adaptér, ale díky univerzálnímu USB-A můžete použít prakticky jakýkoliv adaptér, který už doma stejně máte.

Líbilo se nám
  • včetně nástavců

Konstrukční zpracování: do ruky padne perfektně

Philips Bodygroom Series 5000 na první pohled vypadá jako vcelku obyčejný strojek. Philips kombinuje matné plasty s pogumovanými prvky, díky čemuž padne do ruky perfektně, nestalo se mi, že by v průběhu manipulace měl tendenci vykluzovat. Vzhledem k tomu, že je strojek plně voděodolný, můžete jej bez problémů vzít i do sprchy, do vany bych jej však přesto nepotápěl – jistota je jistota.

Philips Bodygroom Series 5000

Ovládání je extrémně snadné, na přední straně je jediné tlačítko, kterým zaholovač zapínáte i vypínáte, bohužel ale chybí cestovní zámek, což je trochu škoda. Na spodní straně je proprietární konektor pro nabíjení, jenž je pro produkty Philips typický, můžete tedy využít i jiný kabel, například ten od OneBlade.

Jak už jsem zmínil, ergonomie je perfektní, do ruky padne Philips Bodygroom Series 5000 perfektně, díky pogumovaným detailům odolá Philips Bodygroom Series 5000 i menším pádům, případně méně šetrnému zacházení.

Philips Bodygroom Series 5000

Zmíníme, že celou hlavici lze z těla sejmout a vyčistit prostor pod ní. Náhradní hlavice s planžetou lze zakoupit za cenu asi 370 Kč, i přesto Philips garantuje dlouhou životnost, hypoalergenní povrch a dokonce i to, že ji po celou dobu nemusíte olejovat, což je velká výhoda. Doporučujeme hlavici vyměnit jednou ročně, ovšem jde o individuální doporučení, vydržet může i déle. Dodáme, že o průběhu nabíjení informuje jedna LED na přední straně.

Líbilo se nám
  • praktický design
  • snímatelná hlavice
  • snadné ovládání
  • perfektní ergonomie
Nelíbilo se nám
  • namísto proprietárního konektoru bych ocenil USB-C

Výdrž a nabíjení: konkurence, uč se!

Je to tak, největším problémem moderních holicích strojků zůstává fakt, že nabíjení trvá extrémně dlouho, není většinou praktické ani pohodlné. To se však nedá říct o Philips Bodygroom Series 5000, vydrží totiž až jednu hodinu a stejně dlouhou dobu se nabíjí. To jsou špičkové hodnoty, obvykle je nutné počítat při podobné výdrži klidně i se 6 hodinami na nabíječce. Oceňuji také fakt, že nabíjení probíhá kabelem s koncovkou USB-A, na dovolenou tedy nemusíte vozit více adaptérů. Já osobně využívám adaptér s USB-C i USB-A, takže na dovolené si vystačím s jedním adaptérem pro notebook, smartphone a teď i pro holicí strojek/zastřihovač .

Philips Bodygroom Series 5000

Philips Bodygroom Series 5000 podporuje také rychlonabíjení – už 5 minut na nabíječce zajistí provoz o délce 8 minut – a za tu dobu zvládnete mnohé.

Líbilo se nám
  • dobrá výdrž
  • rychlé nabíjení

Kvalita holení: „na pohodu“

Tak schválně, pánové, kdo z vás využívá klasický holicí strojek i na citlivá místa, například podpaží? Samozřejmě to jde, ale asi nebudeme daleko od pravdy když řekneme, že se téměř každý zvládl i tak trochu pořezat. Je to logické, břity klasických holicích strojků jsou velmi ostré a bez patřičných nástavců riskujete přinejmenším pár kapek krve, v horším případě i nějakou tu infekci. Co když ale potřebujete citlivá místa oholit bez nástavců, tedy do hladka? Pak se musíte poohlédnout po zastřihovačích na tělo, do této kategorie spadá i dnes testovaný Philips Bodygroom Series 5000.

A co je tedy jinak? Břity Philips Bodygroom Series 5000 jsou zakulacené, ne do špičky, navíc jsou trochu tlustší, což eliminuje zachycení kůže společně s chloupky. Kromě toho je vrchní strana hlavy opatřena planžetou, takže můžete holit prakticky do všech směrů. Ideálním příkladem je podpaží, kde si Philips Bodygroom Series 5000 vede naprosto perfektně – je přitom zcela jedno, zda pohybujete strojkem ze strany na stranu, nebo holíte právě planžetou. Tlačit můžete jak chcete, přesto se nemusíte obávat pořezání.

Možná se ptáte, zda se můžete Philips Bodygroom Series 5000 i oholit – můžete, ale břity na to nejsou ideální, protože co je výhoda zastřihovačů, to je nevýhoda holicích strojků. Osobně jsem Philips Bodygroom Series 5000 používal na zaholení těžko přístupných míst v okolí ohryzku, kde si opět vedl skvěle.

Philips Bodygroom vás nepřestane udivovat.

Kromě zaholení „do hladka“ můžete využít i přibalené nástavce na zkrácení chloupků na délku 2, 3 a 5 mm. Nástavce jsou plastové a poměrně „měkké“, takže na těle nejsou nepříjemné. Výsledky jsou velmi slušné. Benefitem je i přibalený adaptér, do kterého se zacvakne tělo Philips Bodygroom Series 5000, usnadní tak holení zad v oblasti lopatek nebo beder. Nástavec má variabilně nastavitelné rameno, v zafixované pozici drží jako přibitý, takže oholení zad se stává hračkou.

Philips Bodygroom Series 5000

Osobně jsem byl s používáním Philips Bodygroom Series 5000 velmi spokojen – za celou dobu se mi nestalo, že bych se pořezal. Ano, zpočátku jsem byl mírně nedůvěřivý a snažil jsem se příliš netlačit, postupem času jsem se strachů zbavil a vyzkoušel vyvinout tlak, který by u běžných strojků způsobil vážné pořezání citlivých míst. Ocenil jsem také již zmíněný adaptér, který bych u takto levného výrobku opravdu nečekal.

Líbilo se nám
  • bezpečné zaholení
  • nástavce v balení
  • adaptér na záda

Zhodnocení a závěr: vyplatí se

Přiznám se, že mě Philips Bodygroom Series 5000 velmi zaujal. Vypadá dobře, vydrží dlouhou dobu, nabíjí se velmi rychle a oholení bylo vždy zcela bezpečné, tedy bez kapky krve. Potěšil mě i přibalený adaptér na záda, který využít nemusíte, ale mít ho se hodí. Když prozradíme cenu, která činí zhruba 1 400 Kč, téměř se mi až nechce věřit, že za takové peníze jde sehnat takto kvalitní výrobek – a to mi můžete věřit, že jsem už pár zaholovačů vyzkoušel.

Foto: Martin Fajmon, fZone.cz

Klady
  • praktický design, kvalitní zpracování
  • odolnost vůči vodě
  • dlouhá výdrž, rychlé nabíjení
  • špičkový poměr ceny a kvality
  • oholení bez pořezání a podráždění
  • prodlužovací adaptér na záda
Zápory
  • nástavce jsou „pouze“ dobré
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze