Philips Shaver S9000 Prestige
test

Philips Shaver S9000 Prestige

Dopřejte si luxusní oholení

Pro někoho otrava, pro jiného rituál – ano, mluvíme o holení. Zatímco v adolescenci jde spíše o první jmenované, čím starší jsme, tím více si užíváme to, že vousy můžeme efektně konturovat svůj obličej. Ale vše má úskalí. Pokud chcete opravdovou špičku v oboru, je nutné si připlatit. Zda právě cena nezlomí dnes testovanému strojku Philips Shaver S9000 Prestige vaz, to prozradí recenze.

Pokud se už cítíte dostatečně moudří a vyspělí na to, abyste používali jednorázová holítka či multifunkční zastřihovače a chcete pro své vousy zkrátka něco víc, máte to mít – Philips nabízí holicí strojek Shaver S9000 řady Prestige, který se hodí pro všechny, jež si chtějí dopřát trochu toho luxusu, avšak v pohodlí své koupelny.

Philips u tohoto modelu využil všechny zkušenosti, které za poslední roky nabral ze svých špičkových holicích strojků, přidal luxusní nabíjecí a čistící stanici a na nás teď je zhodnotit, jak se výsledný produkt vlastně používá a zda stojí za to jej doporučit i vám.

Technické parametry Philips Shaver S9000 Prestige (SP9883/36)

Dostupné barevné varianty šampaňská zlatá
Počet střihů (max),
typ motoru,
rychlostní stupně
165 000,
digitální motor,
tři rychlosti
Holicí hlavy,
počet břitů,
životnost
flexibilní,
72 samoostřících břitů NanoTech Dual Precision,
2 roky
Ochrana pokožky Hydro SkinGlide (500 000 mikroperliček na 1 cm²)
Technologie holení SkinIQ (Hydro SkinGlide, Power Adapt, Ultraflex, digitální motor, nastavení citlivosti)
Čištění,
doba čištění
automatické, Quick Clean
1 minuta pro vyčištění a promazání
Displej ano, LED podsvícený panel
Nabíjení,
výdrž,
doba nabíjení,
rychlonabíjení
bezdrátová podložka Qi,
1 hodina,
3 hodiny,
18 minut = 1 oholení
Odolnost vůči vodě ano, plně
Doba provozu 1 hodina
Cena 12 490 Kč

Obsah balení: dle varianty

Luxusní holicí strojek si zaslouží luxusní balení a rovněž i luxusní obsah, což se také stalo. Philips prodává více variant, námi testovaná verze SP9883/36 je jedna z nejštědřejších, v balení tak naleznete kromě holicího strojku s předinstalovanou holicí hlavou uloženého v pevném ochranném pouzdře také bezdrátovou nabíjecí podložku Qi, přesný zastřihovač, zastřihovač chloupků v nose a samočistící stanici včetně čistící patrony. Samozřejmostí je podrobný manuál, i obrázkový.

Líbilo se nám
  • včetně obalu
  • samočistící stanice
  • zastřihovače (přesný a chloupků v nose)

Konstrukční zpracování: luxusní

To, že Philips Shaver S9000 Prestige není jen tak ledajakým holicím strojkem, poznáte prakticky okamžitě, co jej poprvé chytnete do ruky. Je poměrně lehký, ale pevný, ergonomii podtrhují pogumované detaily, vše vypadá tak, jako kdyby Philips tvořil Shaver S9000 Prestige pod mikroskopem. Zaujme rovněž barevným provedením v šampaňské zlaté s matným povrchem, jde o příjemnou změnu v záplavě stříbrných a černých strojků.

Hlavice je snímatelná, všechny tři břity SH91 doporučuje Philips měnit každé dva roky, přičemž výměna vás vyjde na 1 499 Kč. Hlavice má speciální pojistku, díky které se dostanete do vnitřního prostoru a můžete ji vyčistit, případně vyměnit břity. Celá hlava je výkyvná, včetně ploch, ve kterých jsou břity, díky dvojitě výkyvné hlavě se S9000 Prestige přizpůsobí prakticky všem křivkám, Philips systému odpružení přezdívá Ultraflex.

A ovládání? Naštěstí je dávno pryč doba, kdy se výkonné a luxusní produkty poznaly podle počtu tlačítek, kdy více tlačítek znamenalo více luxusu. Doba naštěstí pokročila a opak je pravdou, ovládání je tak zajištěno pouze pomocí tlačítka pro zapnutí/vypnutí, které při dlouhém stisku aktivuje cestovní zámek, a jednoho kolébkového tlačítka pro snížení/zvýšení výkonu. Pod ovládacím panelem je LED podsvícený displej, který informuje o stavu nabití v procentech, o nastaveném režimu (nízký, střední, vysoký), zobrazí i různé provozní problémy, nutnost výměnu břitů, proces samočištění, případně aktivní cestovní zámek. Displej je dobře čitelný a kontrastní. Philips Shaver S9000 Prestige je vybaven akcelerometrem, displej se tedy aktivuje v momentě, kdy strojek uchopíte.

Ovládání je snadné, děkujeme!

Ať už budete hledat jakkoli, na těle Philips Shaver S9000 Prestige nenaleznete žádný nabíjecí konektor. Ani proprietární, ani USB-C, ani microUSB. Zpočátku jsem byl z této informace mírně nesvůj, naštěstí však jen do doby, než jsem objevil Qi bezdrátovou nabíjecí podložku, o které si více povíme v další části recenze. Zadní strana je domovem nezbytných certifikací, dozvíme se například, že Philips Shaver S9000 Prestige je vyroben v Nizozemsku a vhodný jak pro mokré, tak i suché holení, záleží na vašich preferencích.

Philips Shaver S9000 Prestige

Philips Shaver S9000 Prestige je luxusní holicí strojek, který upoutá jak designem, tak špičkovou ergonomií a nevšední barevnou variantou. Všechny části jsou dobře přístupné, ovládání je snadné a intuitivní a nízká hmotnost potěší při cestování.

Líbilo se nám
  • elegantní design
  • neotřelá barevná varianta
  • snadné ovládání
  • plně voděodolný
  • snadno přístupné čištění holicí hlavy

Výdrž a nabíjení: elegantně

Philips Shaver S9000 Prestige kabelem nedobijete. Jste v šoku? Já jsem byl také, ovšem jen do doby, než jsem v balení narazil na luxusní bezdrátovou nabíjecí stanici. Ta je plastová, částečně lesklá, částečně matná a nachází se zde i prohlubeň na „krk“ holicího strojku, díky čemuž padne Philips Shaver S9000 Prestige do stanice jako ulitý. Jakmile holicí strojek na stanici položíte, automaticky se spustí bezdrátové nabíjení. Dobití z 0 na 100 % zabere cca 2 hodiny a 55 minut, 18 minut na bezdrátové podložce zajistí jedno plné oholení, kompletně nabitý strojek vydrží 60 minut holení. Philips musím za bezdrátové nabíjení pochválit, v případě potřeby si na podložku můžete odložit i třeba sluchátka díky univerzální certifikaci Qi.

Philips Shaver S9000 Prestige

Philips Shaver S9000 Prestige jsme zkoušeli nabíjet i na běžné bezdrátové podložce. Nabíjení se spustí, ovšem Philips důrazně doporučuje používat jen a pouze originální nabíjecí stanici. Ale rozumí si i s konkurencí.

Na kabely zapomeňte.

Philips Shaver S9000 Prestige už kabelem nedobijete, což je trochu škoda, pokud chcete ušetřit místo při cestování – nabíjecí podložka zabere více místa než kabel, ovšem Philips zřejmě nepředpokládá, že Philips Shaver S9000 Prestige budete převážet v kabinovém zavazadle, lépe se mu bude dařit na toaletním stolku vašeho soukromého letadla.

Philips Shaver S9000 Prestige
Líbilo se nám
  • dobrá výdrž
  • rychlonabíjení
  • univerzální Qi certifikace
Nelíbilo se nám
  • klasické kabelové nabíjení může někomu chybět

Funkce: z toho se vám zatočí hlava

Začneme u funkce SkinIQ, což je marketingové označení několika funkcí, které se v průběhu holení starají o vaši pokožku. Philips si totiž stojí za tím, že holení strojkem Philips Shaver S9000 Prestige je vhodné i pro opravdu citlivé jedince.

SkinIQ zahrnuje například Hydro SkinGlide, což je označení pro mikroperličky mezi holicí hlavou a vaší pokožkou. Je jich 500 000 na každý centimetr čtvereční, díky čemuž Philips Shaver S9000 Prestige po tváři doslova klouže. Strojek je vybaven rovněž senzorem Power Adapt, který v reálném čase snímá hustotu vašich vousů a na základě toho přizpůsobuje střihací rychlost. Součástí SkinIQ je i technologie Ultraflex, kterou jsme si rozebrali už v úvodu – jde o kombinaci odpružení a výkyvů holicí hlavy. O konstantní výkon se stará digitální motor, potěší rovněž nastavení citlivosti ve třech stupních – nízký, střední, nejvyšší. Osobně mi vyhovovala střední rychlost, která nabízela ideální kompromis mezi rychlostí, přesností a šetrností holení.

Dodáme, že Philips Shaver S9000 Prestige je holicí strojek frézkového typu se třemi samostatnými holicími hlavami. Mnozí považují tyto strojky za vůbec nejefektivnější, protože jsou velmi blízko ostrosti klasických žiletek a zároveň se mnohem lépe přizpůsobí konturám obličeje. Obvykle jsou sice frézkové holicí strojky často kritizovány za to, že jsou méně šetrné k pokožce, ovšem díky sadě SkinIQ vymizel i tento problém.

Philips Shaver S9000 Prestige

Velkou výhodou Philips Shaver S9000 Prestige je stanice pro čištění holicí hlavy. Jde o takový puk, do kterého nainstalujete čistící patronu a Philips Shaver S9000 Prestige do něj umísíte hlavou dolů. Přidržením tlačítka ON/OFF se spustí proces, kdy se veškeré nečistoty dostanou do uzavřeného okruhu, břity se zároveň promažou, díky čemuž mohou vydržet v ideální kondici až dva roky, poté Philips doporučuje výměnu. Samozřejmě čistit můžete i ručně, hlavu stačí vyklopit a nečistoty opláchnout pod proudem vody, pokud si stanici nechcete brát s sebou třeba na dovolenou.

Líbilo se nám
  • ochrana pokožky
  • snadné čistění

Zkušenosti: příjemné překvapení

Osobně patřím mezi ty „šťastlivce“, kterým vousy rostou nerovnoměrně, s různou hustotou a různou tvrdostí. Běžnou žiletkou se holit nemohu, protože i přes dodržení všech postupů mi vousy začnou okamžitě zarůstat. Vyzkoušel jsem i OneBlade, který pokožku tolik nedráždil, ale bohužel k zarůstání docházelo stále, hlavně v oblastech pod spodním rtem a na krku. Byl jsem tedy zvědavý na Philips Shaver S9000 Prestige.

Philips Shaver S9000 Prestige

Dle návodu jsem začal s nejnižší možnou rychlostí a započal holení krouživými pohyby. I nejnižší rychlost je vhodná pro dokonalé oholení, jen trvá déle a občas musíte trochu přitlačit. Byl jsem překvapen, že po konci holení se nedostavil nepříjemný pocit pálení a na druhý den se nedostavilo ani zarůstání vousů, až na výjimku pod spodním rtem, ovšem ve výrazně redukovanější formě než v případě žiletky a OneBlade. Na to, jak citlivou pleť mám, jde o výsledek blízký zázraku.

V průběhu holení jsem oceňoval tichý chod motoru, zvuk je lehce pískavý, ale ne nepříjemný, takže i v tomto ohledu velká spokojenost. Hlavu jsem čistil jak ve stanici, tak i ručně a musím říci, že lepších výsledků vždy dosáhnete, pokud vše necháte na čistící stanici, což se ale dalo očekávat. Já jen dodám, že samočistící proces zabere minutu.

Líbilo se nám
  • bez zarůstání vousů

Zhodnocení: drahý, ale kvalitní

Philips Shaver S9000 Prestige je drahý, ale má to svůj důvod. Oproti levnější konkurenci má mnoho speciálních funkcí, které eliminují podráždění pokožky. A to jsem otestoval doslova na vlastní kůži. Zpočátku jsem byl velice nervózní, protože zbavovat se zarostlých vousů je „zábava“ na týden, někdy i déle. A od určitého věku si už nepřejete, abyste vypadali jako po prvním holení v životě. Philips Shaver S9000 Prestige dokázal, že když se chce, jde všechno, včetně úpravy vousů pro citlivé jedince.

Můžu tedy nákup Philips Shaver S9000 Prestige doporučit? Určitě ano!

Foto: Martin Fajmon, fZone.cz

Klady
  • luxusní design i zpracování
  • špičkové funkce ochrany pokožky
  • rychlonabíjení
  • Qi bezdrátová nabíjecí podložka
  • snadné ovládání
  • snadné a rychlé samočištění
Zápory
  • vyšší cena
  • nelze nabíjet kabelem
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze