Philips Sonicare Cordless Power Flosser 3000
test

Philips Sonicare Cordless Power Flosser 3000

Aby vaše zuby měly tu nejlepší péči

Ústní hygiena je důležitá. Pokud pravidelně navštěvujete zubaře, pak víte, že čištění zubů nestačí. Abyste odstranili plak a zbytky jídla, je potřeba použít mezizubní kartáček nebo ústní sprchu. Ta dokáže proudem vody vyčistit mezizubní prostor, čímž dělá dentální hygienu rychlejší a účinnější. Nám se do redakce dostala ústní sprcha Philips Sonicare, která má několik režimů pro čištění mezizubních prostor.

Ústní sprcha již neznamená velkou nádobu na vodu, která se jen těžko přenáší. Philips Sonicare nabízí ústní sprchu, která je lehká, jednoduše ovladatelná a můžete si ji vzít kamkoliv na cesty. Díky režimu Deep Clean vás navíc za pomoci jemných impulzů navede od zubu k zubu, pro dosažení co nejlepšího výsledku. Jak jsme byli s použitím spokojeni, rozebereme v dnešní recenzi.

Technické parametry Philips Sonicare Cordless Power Flosser 3000

Rozměry 13,4 × 24,7 × 9,2 cm
Hmotnost 644 g
Délka napájecího kabelu 1 metr
Objem nádržky na vodu 250 ml
Stupně intenzity 3
Počet trysek 2
Funkce deep clean ano
Cena cca 2 500 Kč

Obsah balení: vše potřebné

V menší obdélníkové krabičce najdete tělo ústní sprchy s nádobkou na vodu, dvě trysky, adaptér a kratší napájecí kabel. V balení je také cestovní sáček a několik návodů – textové i obrázkové.

Philips Sonicare Cordless Power Flosser 3000
Líbilo se nám
  • včetně cestovního sáčku

Konstrukce a zpracování: lehce a funkčně

Ústní sprcha je lehká a konstrukčně jednoduše vyřešená. Můžete ji zakoupit ve dvou barevných variantách – bílé a černé. Spodní část, kam se nalévá voda, je z průhledného plastu a má objem 250 ml. Ve spodní části je utěsněný otvor pro nalévání/vylévání vody, který lze snadno otevřít pomocí zobáčku. Vodu lze také nalít oddělením horní části od spodní, a to jednoduchým pootočením.

Horní část je (v našem případě) z černého matného plastu. Matnost napomáhá tomu, aby sprcha neklouzala v ruce při používání. Na zadní části nahoře je vystouplé tlačítko, které slouží k vytažení trysky. Ve spodní části je pak za silikonovým krytem vstup pro akumulátor. Na přední straně jsou celkem tři tlačítka, která slouží pro zapnutí/vypnutí, intenzitu čištění a deep clean.

Na horní části je vroubkované kolečko a dovnitř se vsunují trysky. Stačí ji lehce zatlačit a pomocí kolečka je možné trysku otáčet o 360 stupňů. Trysky jsou v balení dvě – standardní jednoproudová tryska a čtyřproudá tryska Quad Stream s pogumovaným zakončením pro šetrnost k dásním. Vodu si sprcha natahuje za pomoci hadičky, která sahá až na dno nádobky na vodu.

Philips Sonicare Cordless Power Flosser 3000

Oceňujeme, že Philips přiložil kompletní napájecí kabel, tedy včetně koncového adaptéru do zásuvky. Kabel je dlouhý jeden metr, což je naprosto dostačující, jelikož při nabíjení není možné přístroj používat. Posledním příslušenstvím je pak cestovní sáček, který lze nahoře stáhnout za pomoci šňůrky.

Líbilo se nám
  • lehká
  • snadná výměna trysek
  • jednoduché nalévání/vylévání vody
  • napájecí kabel včetně koncového adaptéru

Zhodnocení a zkušenosti: stačí vám minuta

Jestliže jste nikdy ústní sprchu nepoužívali, bude vám chvíli trvat, než se s ní naučíte pracovat. Při prvním použití vybranou trysku jednoduše zacvakněte a do nádržky nalijte vodu. Počítejte s tím, že prvních několik použití bude voda více stříkat okolo, než se naučíte trysky správně natáčet. Na tlak vody si také budete muset zvyknout – může se zdát ze začátku silný. Postupně ale tento pocit vymizí.

Pro hloubkové čištění můžete zvolit funkci deep clean.

Sprchu zapínejte až když máte trysku v ústech – ve chvíli, kdy ji zapnete, začne okamžitě pumpovat vodu. Prostřední tlačítko slouží pro zesilování a zeslabování intenzity. Pro změnu jej stačí pouze stisknout a podle rozsvícených diod (1 až 3) poznáte, jakou intenzitu máte nastavenou. Pro hloubkové čištění můžete zvolit funkci deep clean. V tomto případě sprcha využívá pulzy, které vám napovídají, kdy přejít od jednoho zubu ke druhému. Tuto funkci můžete zapnout při jakékoliv intenzitě.

Philips Sonicare Cordless Power Flosser 3000

V ideálním případě by vám čistění nemělo zabrat více než minutu. Při testování jsem využívala nejslabší intenzitu a proud byl dostatečně silný, aby se dostal do mezizubních prostor. Během prvních použití mě tlak vody lechtal na dásních a musela jsem si postupně zvyknout. Také chvíli trvá, než se naučíte správně natáčet trysku, aby vám voda příliš nestříkala z úst ven. Nemusíte se ale vůbec bát, tohle všechno se naučíte během několika použití.

Větší tlak ucítíte při používání standardní trysky, která směřuje vodu do jednoho bodu. Čtyřproudá tryska Quad Stream pumpuje vodu do písmene X a proud je o něco málo slabší. Za to ale vyčistí větší plochu. Obě trysky se mi ale používaly dobře a vždy odstranily případné nečistoty. Objem nádržky je dostatečný pro jedno čištění. Díky tomu, že ji můžete jednoduše odšroubovat, snadno se udržuje čistá a přebytečnou vodu snadno vylijete. Na jedno nabití vydrží sprcha i 14 dní, což je za nás velké plus.

Při oddělávání trysek si dejte pozor, abyste nestiskli tlačítko pro uvolnění trysky a zároveň pro zapnutí sprchy. Tlačítka jsou téměř naproti sobě, a tak se může stát, že pokud budete držet sprchu mezi palcem a ukazováčkem, omylem ji zapnete. Vždy je ale lepší po použití zbývající vodu z nádržky vylít a novou nalít až před použitím. Pokud je nádržka prázdná, voda nebude proudit – v trysce žádný zbytek vody nezůstává. Trysky pak výrobce doporučuje měnit každého půl roku a sada dvou stojí okolo 650 Kč.

Philips Sonicare Cordless Power Flosser 3000
Líbilo se nám
  • 3 možnosti intenzity
  • funkce deep clean
  • odstraní zubní plak i nečistoty
  • dlouhá výdrž na jedno nabití
  • ze začátku může být proud nepříjemný
  • tlačítko pro uvolnění trysky oproti zapnutí

Závěr: rozhodně ano

Ústní sprcha je pomocníkem, který vás zbaví zubního plaku a nečistot mezi zuby. Jejím používáním tak předcházíte vzniku zubního kamene i kazů. Pokud chcete vašim zubům dopřát tu nejlepší péči, neměla by u vás chybět. Ústní sprcha Philips Sonicare Cordless Power Flosser 3000 nezabere příliš místa, není potřeba ji často dobíjet a snadno se s ní v ústech manipuluje. Za nás ji rozhodně můžeme doporučit.

Foto: Tereza Lásková, fZone.cz

Klady
  • včetně cestovního sáčku
  • lehká
  • snadná výměna trysek
  • jednoduché nalévání/vylévání vody
  • napájecí kabel včetně koncového adaptéru
  • 3 možnosti intenzity
  • funkce deep clean
  • odstraní zubní plak i nečistoty
  • dlouhá výdrž na jedno nabití
Zápory
  • ze začátku může být proud nepříjemný
  • tlačítko pro uvolnění trysky oproti zapnutí