Podmínky pro sdílení účtů na Netlfixu se změní

Podmínky pro sdílení účtů na Netlfixu se změní
Fotografie: unsplash.com
  • Podmínky, které Netflix zveřejnil, jsou určené pouze pro Chile, Peru a Kostariku
  • Pro ostatní státy zatím známé nejsou
  • V prvním čtvrtletí letošního roku chce Netflix zavést placené sdílení v ostatních zemích

Před časem jsme vás informovali o novým podmínkách pro sdílení účtů na Nertflixu. Tyto podmínky, které měly být pro celý svět stejné, Netflix zveřejnil omylem. Byly totiž určeny jen pro Chile, Peru a Kostariku, kde se už nějakou dobu nový systém sdílení účtů testuje.

„Na krátkou dobu vyšel v jiných zemích článek centra nápovědy obsahující informace, které se týkají pouze Chile, Kostariky a Peru. Od té doby jsme ji aktualizovali,“ uvedli zástupci Netflixu pro theguardian.com. Už od loňského roku Netflix zkouší placené sdílení ve třech zemích, kde majitel účtu platí za další osobu, která s ním nesdílí jednu domácnost. Například v Kostarice je poplatek 2,99 dolarů (zhruba 66 korun) měsíčně.


Netflix zatím nezveřejnil své plány na řešení sdílení účtů po celém světě. Podmínky ve třech testovacích zemích by ale mohly být podobné i pro ostatní státy. Netflix, který má po celém světě 230 milionů předplatitelů, minulý měsíc uvedl, že sdílení účtů omezuje schopnost investovat, a tím se zlepšovat. Podle zástupců Netlfixu více než 100 milionů domácností sdílí účty a v prvních třech měsících roku 2023 se očekává zavedení placeného sdílení ve všech ostatních zemích.

„Jak zavádíme placené sdílení, členové v mnoha zemích budou mít také možnost připlatit si, pokud chtějí sdílet Netflix s lidmi, se kterými nežijí. Uznáváme, že omezení sdílení účtů bude velkou změnou pro předplatitele, kteří sdílejí svůj účet s více lidmi mimo jednu domácnost,“ uvedl Netflix.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze