Prvním chytrým reproduktorem od Samsungu může být roztomilý robot s Bixby

Prvním chytrým reproduktorem od Samsungu může být roztomilý robot s Bixby
  • Zařízení budou tvořit dvě části: stabilní základna a otáčející se hlava s dvojicí kamer
  • Uvnitř najdeme také 7 mikrofonů, díky nimž se bude robot vždy otáčet na toho, kdo na něj zrovna hovoří
  • Nechybí ani displej, na kterém bude Bixby zobrazovat vámi požadované informace

Trh s chytrými reproduktory nabývá stále více na síle a výrobci se perou o každého zákazníka. Nervou se však pouze tvůrci hardwaru, ale také různých hlasových asistentů. Amazon má už dlouho svou Alexu v řadě zařízení, stejně tak Google svůj Asistent. A v poslední době se pomalu hlásí o slovo také Cortana od Microsoftu. Třeba takový Samsung má ve svých smartphonech také vlastního asistenta jménem Bixby, takže dává smysl, že i korejský gigant bude chtít každou chvilkou změřit síly na poli chytrých reproduktorů.

Patent Samsungu

O reproduktoru s Bixby jsme slyšeli už dříve, ale až nyní o něm dostáváme díky nově uniklým patentovým žádostem pořádný obrázek. Podle všeho by mohl Samsung s tímto produktem přijít v druhé polovině letošního roku, přičemž podle patentu by mohlo jít o skutečně netradiční reproduktor. Ten by na vás totiž mohl reagovat a připomíná svou konstrukcí i vzhledem spíše roztomilého robota. Přesněji vypadá produkt od Samsungu skoro stejně jako robot jménem JIBO, který je již nějakou dobu na trhu.

Patent Samsungu

Stejně jako JIBO má i tento chytrý reproduktor v patentu dvě hlavní části: základnu, která jej drží na místě, a pohyblivou hlavu, která rotuje a různě se natáčí. Uvnitř poté najdeme hned 7 mikrofonů, díky nimž robot vždy otočí hlavou čelem k tomu, kdo k němu zrovna hovoří. Podle obrázků bude mít zařízení také dvojici kamer a displej, na kterém se budou zobrazovat informace, o které jste požádali. Nejedná se samozřejmě o ten nejpraktičtější výrobek, ale takový design by rozhodně pomohl Samsungu odlišit se od ostatních konzervativnějších konkurentů. Tedy pokud se pro tento návrh Samsung nakonec rozhodne.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze