Požádá Samsung konkurenční Google o pomoc s vývojem svého asistenta Bixby?

Požádá Samsung konkurenční Google o pomoc s vývojem svého asistenta Bixby?
  • Tento krok navrhl prezident Samsungu
  • Bixby by tak byl díky Googlu o něco chytřejší
  • Na oplátku by Bixby hojně využíval služby Googlu

Samsung představil svého virtuálního asistenta Bixby minulý rok společně se smartphonem Galaxy S8 a vyhradil mu dokonce vlastní hardwarové tlačítko. Od té doby se Bixby rozšířil na řadu dalších telefonů od tohoto korejského výrobce a před nedávnem jsme mohli vidět také první chytrý reproduktor, který jeho schopností využívá. V současnosti není Bixby ani zdaleka tak použitelný jako konkurenční Google Asistent. Na druhou stranu nabízí už nyní pár zajímavých funkcí, které chybí zase Googlu. Možná i proto se nechal prezident Samsungu Kim Hyun-suk na veletrhu IFA 2018 slyšet, že společnost silně uvažuje o partnerství s Googlem, aby jim s Bixby pomohl.

Samsung prý vidí mnoho příležitostí, kdy by mohli z partnerství těžit obě společnosti. Bixby by byl díky pomoci Googlu o něco chytřejší a na oplátku nabízí Samsung svou širokou uživatelskou základnu. Přeci jen je Samsung již roky zdaleka nejprodávanější značkou telefonů, a to není ani zdaleka vše. Samsung je vedoucím výrobcem televizí, lednic, praček, klimatizací a nespočtu dalších produktů. Vlastně si v dnešní době můžete bez potíží zařídit celý dům čistě jen produkty Samsungu. Do všech těchto spotřebičů může být Bixby rovněž integrován, a tak Samsung nabízí Googlu exkluzivitu na určitě služby, které by Bixby nabízel. To znamená, že kupříkladu asistentem používaný kalendář by byl ten od Googlu, výchozím e-mailovým klientem by byl Gmail, navigaci by obstarávaly Google Waze a tak dále.

Google je bezkonkurenční jedničkou ve vývoji umělé inteligence a strojového učení, takže dává smysl, že by Samsung chtěl tímto partnerstvím nahlédnout po pokličku a získat poznatky od těch nejlepších. Vzhledem k velikosti ekosystému zařízení Samsungu by tedy bylo toto spojenectví pochopitelné pro obě společnosti, avšak je otázkou, zda by se chtěl Google dělit o své know-how s přímým konkurentem. Koneckonců je Google nejsilnějším hráčem na poli chytrých reproduktorů a stále více výrobců využívá Asistenta pro své potřeby. Prozatím jde tedy pouze o prázdná slova a přání prezidenta Samsungu, avšak můžeme si být jistí tím, že se Bixby rychle rozšíří na mnohem více produktů než doposud.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze