Robotický sluha Bot Handy od Samsungu se umí šklebit i pomáhat v domácnosti

Robotický sluha Bot Handy od Samsungu se umí šklebit i pomáhat v domácnosti
Fotografie: Samsung
  • Bot Handy je vysoký robot úzké konstrukce, který je vybaven robotickou paží a digitálním obličejem
  • Bot Handy umí dolít sklenku vína nebo posbírat oblečení
  • Robotický vysavač JetBot 90 AI+ má dorazit v první polovině letošního roku

V rámci CES 2021 konference Innovations for a Beter Normal společnosti Samsung jsme mohli zahlédnout robota Bot Handy, který má sloužit jako užitečný pomocník do kuchyně, obýváku nebo kamkoliv, kde potřebujete pomoct s domácími pracemi.

Bot Handy je vysoký robot úzké konstrukce, který je vybaven robotickou paží a digitálním obličejem, pomocí něj dokáže napodobovat různé emoce. Robotická paže, která zastává funkci lidského ramene, paže a zápěstí je doplněna o „klepeto“, kterým Bot Handy zvedá předměty. Pohyb robotického sluhy zajišťuje série koleček v podstavci, která umožňuje plynulý pohyb ve všech směrech.

Robotická ruka/klepeto má být schopna zvednout různé druhy předmětů včetně tenkých talířů, které je robot schopen přemístit z dřezu do myčky. Stejně tak umí dolít sklenku vína nebo posbírat oblečení. Z prezentace není jasné, v jaké fázi vývoje se momentálně robot nachází a kdy (a jestli vůbec) bude uveden do prodeje.

JetBot 90 AI+

Kromě robota Bot Handy, u něhož je datum představení neznámé, Samsung ukázal také robotický vysavač JetBot 90 AI+s LiDAR senzorem a pokročilou umělou inteligencí. Díky tomu dokáže rozpoznávat různé objekty a nepřibližovat se ke křehkým předmětům, například vázám. Zároveň se dokáže vyhnout sněti kabelů. Výhodou JetBota je navíc integrovaná kamera, pomocí níž je možné sledovat, co dělají vaši domácí mazlíčci, když zrovna nejste doma. Zařízení má dorazit na trh v první polovině letošního roku.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze