S tvOS 18 bude sledování televize ještě zábavnější

S tvOS 18 bude sledování televize ještě zábavnější
Fotografie: Apple
  • Funkce InSight přinese informace o hercích a hudbě
  • Vylepšený dialog zlepší kvalitu díky strojovému učení
  • Vylepšení dostanou i titulky a spořiče obrazovky

Znáte ten pocit, když na obrazovce zahlédnete povědomého herce, ale nemůžete si vzpomenout, jak se jmenuje nebo odkud ho znáte? Stejně tak to je i s použitou hudbou. Pokud ale budete mít v budoucnu podobné problémy při sledování AppleTV+ na tvOS 18, pak stačí jen stisknout jedno tlačítko.

Letos na podzim se v aplikaci AppleTV představí funkce InSight, která v reálném čase zobrazuje informace o hercích, postavách a hudbě z filmů a pořadů služby Apple TV+. Uživatelé si tak budou moct jednoduše zjistit informace o jednotlivých hercích nebo rychle zkontrolovat, jaká skladba zrovna hraje v dané scéně, a rovnou si ji přidat do playlistu v Apple Music. Tyto informace se mohou zobrazovat také na obrazovce iPhonu, pokud je používán jako ovladač Apple TV.

Vylepšený dialog

Vylepšený dialog je teď na Apple TV 4K díky tvOS 18 ještě chytřejší – využívá totiž strojové učení a výpočetní audio a nabízí tak zřetelnější dialogy navzdory hudbě, akci a hluku na pozadí. Vedle reproduktorů HomePod nově Vylepšený dialog podporují také vestavěné televizní reproduktory nebo reproduktory připojené přes HDMI, sluchátka AirPods a další zařízení připojená přes Bluetooth. Kromě toho bude Vylepšený dialog k dispozici i při přehrávání podporovaného obsahu z iPhonu nebo iPadu.


Díky titulkům se mohou uživatelé plně soustředit na svůj oblíbený obsah. Pro ještě větší pohodlí se titulky v tvOS 18 automaticky zobrazují přesně ve chvílích, kdy jsou nejvíc potřeba, například když se jazyk přehrávaného filmu nebo seriálu liší od jazyka zařízení, když je vypnutý zvuk nebo když uživatel přeskočí v přehrávaném obsahu dozadu.

tvOS 18 rovněž přináší podporu poměru stran 21:9 pro promítání filmů a seriálů pomocí projektorů a úchvatné nové spořiče obrazovky s Portréty, filmy, seriály a dokonce i se Snoopym.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze