Samsung SmartThings umožní ovládání vaší chytré domácnosti

Samsung SmartThings umožní ovládání vaší chytré domácnosti
  • Samsung představil jednotnou platformu pro ovládání internetu věcí a chytré domácnosti
  • Aplikace SmartThings pro různé platformy budou k dispozici na jaře
  • Samsung integruje hlasového asistenta Bixbyho do mnoha zařízení

Svět internetu věcí se dynamicky vyvíjí a na trhu jsou tisíce výrobků, které si už dnes můžete koupit. Hlavním problémem je ale kompatibilita a složitost. Už na jaře 2018 budete moci díky Samsungu vše ovládat z aplikace SmartThings. Vše bude propojeno přes jednotný SmartThings Cloud.

Samsung Family Hub lednice

Skrze SmartThings budete moci ovládat samozřejmě vše od Samsungu. Už nyní je 90 % televizí a domácích spotřebičů od Samsungu takzvaně IoT Ready a jsou připraveny k zapojení do chytré domácnosti. Ale SmartThings řešení bylo certifikováno nadací Open Connectivity, což by mělo zaručit, že skrze aplikaci SmartThings můžete ovládat řadu výrobků i od jiných značek. Do SmartThings bude možno zapojit dokonce i automobil. A se SmartThings můžete ovládat cokoliv a odkudkoliv – z telefonu, lednice nebo chytrých hodinek s Tizenem.

Samsung Family Hub lednice

Samozřejmostí je hlasové ovládání, které je v podání Samsungu zajišťováno hlasovým asistentem Bixbym. Na vaše pokyny bude reagovat zařízení, které bude nejblíže. Řekněte prostě „Bixby, zapni pračku“, lednička vás uslyší a díky propojení spustí pračku. Bixby se dokonce naučí rozeznávat jednotlivé osoby v domácnosti dle hlasu a bude na ně reagovat rozdílně. Pokud se Bixbyho na velké obrazovce na ledničce zeptá manželka, aby ji ukázal její program, ukáže se automaticky ten její. Pokud manžel, ukáže program jeho. Asistent Bixby má ale zatím daleko k tomu, aby se naučil česky, a všechny užitečné funkce budeme muset závidět ostatním.

Smart Things aplikace na hodinkách Samsung Gear

Zároveň Samsung pracuje na umělé inteligenci a slibuje, že v roce 2020 bude všechna jeho elektronika připravena pro zapojení do sítě s umělou inteligencí – telefony, televize, ledničky a mnoho dalšího. Výrobky se budou učit vašim návykům a životnímu stylu, kterému se přizpůsobím a pochopí jej. Zkrátka vám budou aktivně pomáhat. Na to, jak bude tato budoucnost v praxi vypadat, si ale budeme muset ještě počkat.

SmartThings aplikace na hodinkách Samsung Gear

Samsung pracuje také na zabezpečení. Platforma Samsung Knox bude nově k dispozici i pro domácí spotřebiče, například pro ledničky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze