Sci-fi snímek Kosmonaut z Čech se dočkal prvního oficiálního traileru

Sci-fi snímek Kosmonaut z Čech se dočkal prvního oficiálního traileru
Fotografie: Netflix
  • Film bude mít premiéru na Netflixu 1. března
  • Hlavní roli Jakuba Procházky si zahraje Adam Sandler
  • Film pojednává o astronautovi, který sám putuje vesmírem a dostihnou ho jeho vlastní myšlenky

Netflix 1. března uvede film Kosmonaut z Čech, který byl natočený podle stejnojmenného bestselleru od Jaroslava Kalfaře. Hlavní roli si zde zahraje Adam Sandler, kterého tak uvidíme ve zcela jiné roli než v jeho klasických komediích. „Opravdu jsem od něj chtěl mít výkon, který nemá nic společného s Adamem Sandlerem, kterého všichni známe. Po většinu filmu je Sandler na plátně sám – nebo sdílí scény s tajemným tvorem, který se objeví na poslední části jeho mezihvězdné mise,“ uvedl pro Netflix režisér Johan Renck.

Snímek pojednává o astronautovi Jakubovi Procházkovi, který je vyslán na misi až na okraj Sluneční soustavy. Jak putuje sám vesmírem, začíná si uvědomovat, že jeho manželství s Lenkou není zrovna ideální a přestává si být jistý, že na něj bude při návratu čekat. Jednoho dne se mu však zjeví tajemné stvoření – obrovský pavouk Hanuš, který se rozhodne mu pomoci a přijít na to, co se v jejich vztahu pokazilo a napravit to, než bude pozdě.

Kosmonaut z Čech začal jako povídka, kterou jsem napsal v posledním ročníku vysoké školy. Původně to byla jen pointa o americkém astronautovi, který uvízl na oběžné dráze, když mu zavolala jeho žena a požádala o rozvod,“ uvedl pro Netflix Kalfař s tím, že je s adaptací velmi spokojený. K autentickému ztvárnění nepochybně přispěl i fakt, že během karantény při pandemii Covid-19 Sandlerovi hodiny popisoval postavu z knihy i to, jaké to je být Čechem.


Kromě Adama Sandlera uvidíme ve filmu Carey Mulligan, která si zahraje jeho manželku a dále pak Kunala Nayyara, Lenu Olin a Isabellu Rossellini. Snímek režíroval Johan Renck, který natočil úspěšný seriál Černobyl. Ten se také kladně vyjádřil k Sandlerovu výkonu, který musel při natáčení často viset na postrojích, aby byla napodobena mikrogravitace. „Je to nesmírně nepříjemné se všemi těmi postroji a visením na vlastní tělesné váze,“ řekl Renck.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze