Seriál Sobík podle skutečné události ve vás vyvolá pocit lítosti i zmatenosti

zhodnocení
Seriál Sobík podle skutečné události ve vás vyvolá pocit lítosti i zmatenosti
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Seriál byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry
  • Hlavní roli si zahrál Richard Gadd, kterému se tento příběh opravdu stal
  • Stalking nebude jediné, co vás v seriálu překvapí

Netflix minulý týden uvedl novou minisérii Sobík (Baby Reindeer). Ačkoliv nebyl seriál nijak příliš propagován, jedná se o velmi zajímavý počin, který by vám neměl ujít. Seriál je ještě o něco zajímavější kvůli tomu, že je podle skutečné události a sám Richard Gadd, kterému se všechno tohle stalo, si zahrál hlavní roli. On sám již v roce 2019 napsal stejnojmennou hru, ze které seriál vznikl.

Seriál má celkem sedm dílů, během kterých se vám postupně kompletně změní pohled na celou situaci. Donny pracuje v baru a zároveň se snaží prorazit jako komik. Jednoho dne mu do baru dojde starší žena, která si nechce nic dát, protože nemá peníze. Donny ji s vidinou dobrého skutku nabídne šálek čaje zdarma a tím strhne celou lavinu událostí. Žena se představí jako Martha a začne vykládat, co vše v životě zažívá. Tvrdí totiž, že je uznávanou právničkou a setkává se se známými lidmi. Zarážející tedy bylo, že neměla ani na čaj…

Donnyho povaha je bohužel taková, že ji neumí přímo odmítnout, a tak nějak toleruje její každodenní návštěvy v baru, kdy mu celý večer vykládá své údajné příhody z práce. Když se ale začne objevovat na jeho standup vystoupeních a začne mu posílat stovky emailů denně, začne mu docházet, že tohle není normální náklonnost. Martha si ale dává dobrý pozor na to, co píše, aby Donny při nahlášení u policie neměl šanci uspět.


Tím ale příběh zdaleka nekončí, jelikož ve čtvrtém díle se vrátíte trochu v čase, aby vám bylo trochu jasnější, proč má Donny takovou povahu a není schopen říct ne ani dost. Do příběhu se tak vloží sexuální zneužívání, drogy a pochyby o vlastní sexualitě. Tyto události tak poodkryjí, jak se jeho povaha postupně formovala. Kromě Richarda Gadda uvidíte v hlavních rolích Jessicu Gunning, která si zahrála stalkerku Marthu a Navu Mau, která ztvárnila Teri.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze