Sluchátka, nebo reproduktor? Sony představilo zajímavého hybrida

Sluchátka, nebo reproduktor? Sony představilo zajímavého hybrida
  • Jedná se o malé reproduktory, které si pověsíte na krk
  • Ke zdroji zvuku se připojí bezdrátově, neumí však Bluetooth

Jsou to sluchátka, nebo reproduktor? Taková otázka napadne nejspíše každého, kdo poprvé uvidí Sony SRS-WS1. Při jejich návrhu se japonští inženýři nejspíše nechali inspirovat tamním stísněným bydlením. Namísto hledání správného místa pro reproduktory v místnosti si je jednoduše pověsíte na krk.

Sony SRS-WS1

Dva reproduktory s průměrem 30 mm se pak postarají o to, že se do hudby nebo zvuků filmu ponoříte tím největším možným způsobem. Zvuk by měl zůstat uvnitř, takže své okolí budete rušit jen minimálně. Vzhledem k tomu, jak blízko jsou reproduktory vaší hlavy, tak nebude nutná ani nijak vysoká hlasitost.

Sony SRS-WS1

Sony zjevně plánuje užití tohoto netradičního zařízení v domácnosti, na ulici byste s ním budili nemístnou pozornost. Proto chybí Bluetooth, pro připojení k televizoru nebo jinému zařízení je potřeba kabel nebo proprietární bezdrátový modul. K jednomu můžete připojit až dva „nákrčníky“ najednou. Zařízení nabijete přes microUSB kabel.

Sony SRS-WS1

Je těžké si představit, pro jakou situaci by se něco tak podivného mohlo hodit – snad jen pro případ, že nesnesete na uších sluchátka, ale nechcete rušit svoje okolí. Sony si však věří na nabízí model v předobjednávkách na sony.com za 249 dolarů, což by s českou DPH bylo asi 7 tisíc korun.

Sony SRS-WS1
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze