Streamovací služby v roce 2022

Streamovací služby v roce 2022
Fotografie: Pxhere

Na pohodlné streamování jsme si neuvěřitelně rychle zvykli a streamovací kanály se staly téměř nezbytnou součástí domácí zábavy. V novém roce 2022 se předpokládá ještě větší zesílení jednotlivých platforem. Vzhledem ke značné a čím dál tím kvalitnější konkurenci jednotlivých médií, dochází k předhánění se v oblasti obsahu a novinek. A to my, jako diváci, jistě oceňujeme.

Že jsou streamovací média mnohem víc než televizním kanálem, to už všichni dobře víme. Na co se tedy můžeme v novém roce 2022 těšit?

Netflix

Proč nezačít rovnou gigantem mezi všemi, platformou Netflix. Kdysi služba rozesílala poštou DVD, ale to se psal rok 1998. Od té doby se hodně změnilo, jen v roce 2021 platforma představila 70 nových původních filmů a v roce 2022 se očekává, že začne pro svoje příznivce nabízet také senzační novinku v podobě videoher. Ty mají být spolu s ostatním obsahem pro předplatitele k dispozici bez dalších poplatků navíc. Obrovský krok pravděpodobně podnítí konkurenční služby, aby na něj reagovaly adekvátním způsobem a nenechaly si svoje předplatitele přetáhnout za větší a pestřejší nabídkou.

Twitch

Twitch je určitě jednou z nejpopulárnějších platforem pro milovníky e-sportů, hudby a her. Fanoušci můžou sledovat vše od posledních e-sportovních turnajů a herních show a událostí. Twitch pokračuje v nabízení snadného přístupu například k novinkám od PokerStars, zbrusu novým video hrám jako Fornite či League of Legends. Ale v novém roce, kromě dalšího množství přichází TwitchCon IRL party. Bylo oznámeno, že se bude konat v červenci 2022 v Amsterdamu a v říjnu 2022 na americkém kontinentu, konkrétně v kalifornském San Diegu. Fanouškové tak můžou potkat streamery, hrát hry nebo sledovat e-sporty.

TV

CNN+

Americká kabelová televizní společnost byla založená už před více než 40 lety a jako úplně první začala poskytovat zpravodajství v průběhu celého dne. Placený kanál je multinárodní a kromě televizní platformy funguje prostřednictvím webové stránky, blogu nebo rádia. CNN chystá pro svoje fanoušky na začátku roku 2022 překvapení v podobě streamovací služby CNN+. Ta má nabízet živé zpravodajské přenosy, až 12 hodin denně, a získat si kromě tradičního publika také mladší generaci diváků. Očekávají se nové moderátorské hvězdy a zajímavý formát.

SkyShowtime

Česká republika a Slovensko se spolu s dalšími evropskými zeměmi můžou těšit na příchod streamovací služby SkyShowtime. Jedná se o kompilaci od značek Sky, NBCUniversal, Universal Pictures, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures a Nickelodeon. Spuštění služby je naplánované v průběhu roku 2022 (hned jakmile bude dokončeno schválení) a svým divákům nabídne přes 10 tisíc hodin rozlišných filmů, pořadů, seriálů spolu s knihovnou klasické televizní i filmové tvorby. Společnost se hodlá ujmout vedoucí pozice na evropském mediálním trhu. Ceny předplatného a další detaily mají být zatím ještě upřesněny. Zábava by však měla být zaručena pro každého díky nejrůznějším žánrům, oblíbeným franšízám, ale i místní tvorbě a dokumentárním pořadům. Nová služba má nabídnout kombinaci toho nejlepšího ze Spojených států amerických a Evropy a seriály a filmy od značek, která patří pod křídla Sky, Viacom CBS a NBCUniversal. Můžete se tak těšit na trháky Mission: Impossible(Paramount) nebo Rychle a zběsile (Universal).

Disney+

Kdo nemiluje Disney, že? Společnost byla založená už v roce 1923 a příští rok oslaví neuvěřitelné 100. narozeniny. Streamovací služba Disney+ byla sice představená pouze před dvěma lety, ale už má přes 118 milionů uživatelů a jedná se o jednu z největších konkurenčních služeb pro Netflix. Disney Plus je tak oblíbená z dobré důvodu. Kromě klasických filmů z produkce Disney a Pixar na ní můžete shlédnout každý film ze série Star Wars nebo Marvel, nechybí senzační dokumenty z knihovny National Geographic nebo oblíbení Simpsonovi. V novém roce plánuje celou škálu asijských původních pořadů, jelikož se rozšiřuje i do Jižní Koreje, Taiwanu a Hongkongu. Hned v lednu spustí Eternals, dlouze očekávaný film plný hrdinů (v podání hollywoodských hvězd jako Angelina Jolie, Harry Styles a Salma Hayek), následovat budou další původní filmy a oblíbené seriály jako třeba pokračování oblíbené show s Jeffem Goldblumem (The world According to Jeff Goldblum). Fanouškové se mají rozhodně na co těšit.