Beurer MG135
test

Beurer MG135

Masáž v pohodlí domova

Pravděpodobně každého z nás občas bolí nějaká část těla. Dnes je již nepřeberně možností, jak se zbavit ztuhlého krku či namožených zad. Kromě cvičení je účinná i masáž dané partie. Do redakce nám dorazil masážní polštář Beurer, který vás namasíruje kdykoliv budete potřebovat.

Většina z nás má masáž spojenou s uvolněním a relaxací. Masážní polštář Beurer si můžete zapnout před spaním, při sledování televize nebo v kancelářském křesle. Jeho ovládání už snad nemůže být ani jednodušší a navíc vám místo, které masíruje, prohřeje. Jak jsme byli s polštářem spokojeni, to se dozvíte v dnešní recenzi.

Za zapůjčení masážního shiatsu polštáře Beurer MG135 děkujeme společnosti ElectroWorld, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si jej můžete i zakoupit.

Technické parametry Beruer MG135 masážní shiatsu polštář

Rozměry 40 × 40 × 10 cm
Hmotnost 1 800 g
Délka přívodního kabelu 3 m
Počet masírovacích hlavic 4
Automatické vypnutí ano/15 minut
Výkon 18 W
Pratelný potah ano
Cena cca 2 400 Kč

Obsah balení: vše, co budete potřebovat

Krabice téměř přesně obkresluje tvar polštáře – je tedy čtvercová. V balení moc sice nenajdete, ale víc nepotřebujete. Kromě samotného masážního polštáře je v krabici uložen návod a extra dlouhý síťový kabel.

Beuer MG135 masážní shiatsu polštář
Líbilo se nám
  • vše potřebné

Konstrukce a zpracování: neobyčejný polštář

Polštář má čtvercový tvar a jeho velikost 40 × 40 cm je ideální. Váží necelé dva kilogramy, což vám nejprve může přijít hodně, ale při používání zjistíte, že to nehraje roli. Jeho potah je z pevnější, ale příjemné látky v neutrální šedé barvě. Co hodnotíme rozhodně kladně, je, že potah můžete vyprat v pračce. Na zadní straně je za zapošívkou pevný zip, kterým potah jednoduše sundáte. Pokud se vám potah nelíbí, můžete použít jakýkoliv chcete v daných rozměrech. V originálním povlaku je však suchý zip pro lepší připevněný ovládacích znaků.

Na konci zipu je kruhový konektor, do kterého se zapojí síťový kabel. K polštáři je ještě připevněn malým očkem z gumy, aby se zabránilo kroucení a vytahování z vnitřní části. Síťový kabel je opravdu dlouhý, aby vás neomezoval při používá – měří 3 metry. To vám zaručí, že při zapojení do zásuvky nebudete omezováni výběrem místa. Masáž ovládáte přímo na polštáři, kde jsou vyšité dva znaky – jeden představuje zapnutí/vypnutí, druhý vyhřívání.

Uvnitř polštáře jsou 4 masážní rotační hlavy.

Uvnitř polštáře jsou 4 masážní rotační hlavy a kolem nich je měkká výplň, která zaručí pohodlné používání. Firma Beuer je pojmenovala po japonské masážní metodě shiatsu, která je založena na dotycích a tlaku prstů. Aby bylo docíleno co nejlepšího napodobení, je možné při masáži zapnout infračervené světlo a vyhřívání.

Líbilo se nám
  • ideální velikost
  • povlak je pratelný
  • dlouhý síťový kabel

Zhodnocení a zkušenosti: stačí najít správnou polohu

Nyní se podíváme, jak polštář funguje. Jednoduší to být už asi nemůže. Jakmile připojíte polštář do sítě a dáte jej na místo, které chcete namasírovat, na polštáři zmáčknete zapnutí. Masírování lze zvolit jak po, tak proti směru hodinových ručiček. Pro změnu směru stačí znovu zmáčknout tlačítko pro vypnutí/zapnutí. Masáž je přednastavena na 15 minut, poté se ukončí. Dle návodu Beuer nedoporučuje delší masáž na stejném místě, jelikož by místo uvolnění svalů mohlo dojít k jejich namožení.

Beuer MG135 masážní shiatsu polštář

Další funkcí je infračervené světlo a vyhřívání hlavic. Pokud tlačítko zmáčknete, uvidíte červené světlo prosvítající přes povlak a hlavice vás budou hřát. Prohřátí svalů při masáži ještě více napomůže jejich uvolnění. Při každém použití je potřeba zahřátí zapnout, automaticky se masáž spustí bez zahřívání, i když jste jej předtím aktivovali.

Při prvním použití bude potřeba, abyste si našli to správné místo, které vám bude pohodlné. Nám se osvědčila poloha v sedě, kdy se o polštář opřete a můžete si tlak masážních hlavic korigovat sami. Trošku nám dělalo potíže najít správnou polohu pro namasírování krční páteře, nakonec se ale podařilo. Tím, jak je polštář čtvercového tvaru, hůře se masážní hlavice formují pouze na krk. Jakmile ale najdete tu správnou polohu, napodruhé už nebudete mít problém.

Beuer MG135 masážní shiatsu polštář

Masáž je opravdu příjemná. 15 minut je dostačujících a nejspíše během nich začnete usínat – zvláště, pokud si zapnete vyhřívání. Sílu masáže si může přizpůsobit podle sebe – záleží, jak moc se do polštáře opřete. V případě krční páteře může chvilku trvat, než najdete tu správnou polohu. Polštář je okolo masážních hlav hodně „naducaný“ a o to méně tvárný, což při umístění na krk může dělat potíže. Na druhou stranu, pokud by byl méně vycpaný, nebyl by tak pohodlný.

Líbilo se nám
  • automatické vypnutí
  • infračervené světlo
  • nahřívání hlavic
Nelíbilo se nám
  • některé polohy se hůře hledají

Závěr: využití najde každý

Masážní polštář jsme využívali každý den a určitě nám svaly na zádech i krku uvolnil a prohřál. Právě možnost zapnutí infračerveného světla a zahřívání hlavic vidíme jako velké plus. Co také hodnotíme kladně, je extra dlouhý napájecí kabel, který vás neomezuje v použití. Polštář navíc můžete s sebou vozit na dovolenou, případně si jej vzít do kanceláře – díky jeho velikosti není problém jej přenášet. Pokud tedy hledáte náhradníka za lidské ruce, který vám pomůže od ztuhlých zad či namožených nohou, masírovací polštář od společnosti Beuer bude dobrou volbou.

Foto: Tereza Lásková, fZone.cz

Klady
  • ideální velikost
  • potah je pratelný
  • dlouhý síťový kabel
  • automatické vypnutí
  • infračervené světlo
  • nahřívání hlavic
Zápory
  • některé polohy se hůře hledají
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze