Bimar DA21
test

Bimar DA21

Provoní celý váš domov

Mezi chytrá zařízení se už dávno neřadí pouze vysavače, čističky vzduchu nebo zámky, ale třeba i aroma difuzéry. Provoní celou domácnost nebo kancelář. Na test nám proto dorazil Bimar DA21.

Bimar DA21 nejenže provoní váš domov, ale vykouzlí také příjemnou světelnou show. Chytrý aroma difuzér můžete ovládat tlačítky přímo na zařízení i pomocí chytré aplikace, kde si můžete nastavit mnoho dalších funkcí. Jak Bimar DA21 obstál v našem testu? To se dozvíte právě teď.

Za zapůjčení chytrého aroma difuzéru děkujeme společnosti ElectroWorld, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si jej můžete i zakoupit.

Technické parametry Bimar DA21

Rozměry 16,9 × 27 × 16,9 cm
Hmotnost 670 g
Materiál plast
Možnost nastavení intenzity páry ano
Možnost měnění barev ano
Cena 1 889 Kč

Obsah balení: základní

Ve větší krabici najdete obsáhlý návod k použití, adaptér a samozřejmě samotný difuzér. Výrobce nezapomněl ani na odměrku na vodu. V základním balení není žádná vonná esence, tu si musíte dokoupit zvlášť.

Bimar DA21
Líbilo se nám
  • odměrka na vodu
Nelíbilo se nám
  • balení bez vonné esence

Konstrukční zpracování: až moc plastu

Chytrý aroma difuzér na první pohled vypadá jako velká kapka vyrobená z matného i lesklého plastu. Nešťastný byl podle nás výběr několika různých vzorů. Vrchní díl je částečně vyrobený z napodobeniny dřeva, která je v matném provedení, a z bílého lesklého plastu. Tato část vypadá velmi pěkně. Spodní část, na které jsou umístěná tlačítka k ovládání, je ze stříbrného matného plastu, který celkový dojem kazí. Celkový vzhled vypadá docela lacině. Na bílé části se po zapnutí objeví světelné efekty.

U spodní části ještě na moment zůstaneme. Kromě tlačítek zde je vstup pro adaptér a protiskluzové nožičky, na kterých difuzér pevně stojí. Pod tlačítka výrobce umístil své logo. Když odděláme vrchní díl, objevíme 300ml nádržku na vodu a esenci, která by podle výrobce měla stačit na 8 hodin nepřetržitého provozu. S tím můžeme jen souhlasit.

Bimar DA21 je větší zařízení s rozměry 16,9 × 27 × 16,9 cm. Celková hmotnost difuzéru činí 670 g. Na pracovní stůl vedle monitoru se vám úplně nevejde. Bude lepší, když mu uděláte místo na polici nebo skříňce.

Líbilo se nám
  • objemná nádržka na vodu
Nelíbilo se nám
  • vzhled vypadá lacině

Aplikace: umí i něco navíc

Aroma difuzér lze propojit skrze Wi-Fi s aplikací Bimar-Live Smart a ovládat jej odkudkoli. Je dostupná zdarma pro Android i iOS. Aplikace je bohužel celá v angličtině. Ovládání je ale velmi jednoduché a přehledné.

Prostředí aplikace Bimar-Live Smart

Prostřednictvím aplikace můžete difuzér zapnout/vypnout, nastavit intenzitu páry a čas, po který chcete, aby byl zapnutý. Můžete si vybrat čas 1, 3 nebo 6 hodin nepřetržitého provozu. Dále pak světelné efekty. Vybírat lze z pravidelného měnění barev, pouze jednu barvu i noční světlo. Dále lze nastavit jak u světla, tak u páry přesný čas vypnutí/zapnutí.

Difuzér můžete propojit s několika domácími asistenty. Jde o Amazon Alexa a Google Asistenta. Společné propojení zařízení funguje přes rozhraní IFTTT.

Líbilo se nám
  • rychlé párování
  • snadné ovládání
  • možnosti nastavení času a světelných efektů
  • spolupracuje s domácími asistenty
Nelíbilo se nám
  • aplikace není v češtině

Funkce a použití: jednodušší to už být nemůže

Jak už bylo zmíněno, difuzér se dá ovládat buď přes aplikaci, nebo tlačítka přímo na zařízení. Ze všeho nejdříve ale do difuzéru pomocí odměrky nalijte maximálně 300 ml vody, do které přidejte pár kapek vonné esence. Poté ho pravým tlačítkem můžete zapnout. Levým tlačítkem ovládáte světelné efekty.

Bimar DA21

Není úplně vhodné mít difuzér v blízkosti pohovky či pracovního místa. Bimar provoní celou místnost během několika minut. Pokud budete sedět v jeho těsné blízkosti, mohlo by se vám velmi brzy udělat nevolno a vůně by vám poté už mohla vadit.

Líbilo se nám
  • ovládání pouze dvěma tlačítky
  • možnost nastavení intenzity páry a barev

Zhodnocení: příjemné zpestření

Chytrý aroma difuzér Bimar DA21 velmi příjemně a rychle provoní váš obývák nebo ložnici. Hodí se také do kanceláře, kde vám zpříjemní pracovní den. Výhodou je, že nemusí myslet, kdy jej zapnout/vypnout. Vše si můžete pohodlně nastavit v aplikaci.

Bimar DA21

To vše se nám velmi líbilo. Bohužel nás zklamal vzhled. Bohatě by stačilo, kdyby byl vyroben pouze z matného plastu, které vypadá jako dřevo, a bílého lesklého plastu. Spodní stříbrná část nepůsobí hezky. I tak ale převládá velké množství funkcí, které nabízí, a za cenu 1 889 Kč ho doporučujeme.

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • možnost nastavení intenzity páry a barev
  • spolupracuje s domácími asistenty
  • snadné ovládání
  • rychlé párování aplikace
  • objemná nádržka na vodu
  • balení obsahuje odměrku na vodu
Zápory
  • aplikace není v češtině
  • vypadá lacině
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze