Buxton BBS 9900
test

Buxton BBS 9900

Bude vás bavit

Do redakce nám dorazil reproduktor, který cenou předčí všechna očekávání. Je sice větší, ale kvalitou zvuku se může řadit mezi nejlepší na trhu. Poslouží i jako powerbanka, disponuje funkcí True Wireless Stereo a třešničkou na dortu je připínací popruh, který vám usnadní přenášení.

Buxton před nedávnem představil přenosný reproduktor Buxton BBS 9900. Od předchůdce se na první pohled liší hlavně ve velikosti, protože trochu povyrostl. To ale není vůbec na škodu. Díky dostatku místa v sobě ukrývá hned čtyři reproduktory a dva pasivní zářiče, které se postarají o velice uspokojivý zvuk. Vzhledově se moc nezměnil, k dostání však je pouze v černé na první pohled vypadající velice elegantně. Už ale dost chválení. Pojďte se podívat, zda má i nějaké mouchy a jak obstál v redakci.

Technické parametry Buxton BBS 9900

Rozměry 310 × 142 × 137 mm
Hmotnost 2,2 kg
Bezdrátová konektivita Bluetooth 5.0
Výdrž 8 hodin
Zvýšená odolnost IPX7
Maximální výkon 80 W
Frekvenční rozsah 60 až 20 000 Hz
Cena 2 599 Kč

Obsah balení: nic nechybí

Ve větší krabici najdete kromě samotného reproduktoru manuály v několika jazycích. Dále napájecí kabel USB-C s klasickou koncovkou a propojovací kabel v podobě 3,5mm jacku na obou stranách. V balení je také praktický popruh, díky kterému bude cestování pohodlnější.

Líbilo se nám
  • AUX-IN kabel
  • praktický popruh
Buxton BBS 9900

Konstrukční zpracování: černá elegance

Buxton BBS 9900 je k dostání pouze v černé (blackfield). To ale vůbec nevadí, černá mu velice sluší. Celé tělo je pokryté kvalitní tkaninou. Díky tomu je nejen příjemné na dotek, ale také to zajišťuje skvělé akustické vlastnosti. Reproduktor je vysoký 14,2 cm a široký 31 cm. Na spodní straně jsou gumové nožičky, díky kterým se nemusíte bát, že by nedržel rovnováhu a spadnul. Naopak na horní straně jsou dvě úchytky pro upevnění popruhu.

Uvnitř se schovává baterie s kapacitou 4 400 mAh, která zajistí přehrávání hudby až po dobu 8 hodin na 50% hlasitost. Reproduktor může navíc sloužit jako powerbanka. Výrobce ale upozorňuje, že tato možnost je pouze doplňkovou funkcí, která nezastoupí plnohodnotné nabíjení. Reproduktor váží 2,2 kg a v sobě ukrývá také čtyři reproduktory a dva pasivní zářiče.

Na horní straně najdeme gumový pruh, ve kterém jsou zapuštěná gumová tlačítka. Mezi nimi najdeme na levé straně tlačítko TWS (True Wireless Stereo), které slouží k připojení druhého Buxtonu BBS 9900. Dále jde o tlačítko Bluetooth připojení, kterým také ovládáte příchozí hovory, tlačítko play/pause + tlačítka k ovládání hlasitosti, jež slouží i k přepínání skladeb. Na konci této řady je tlačítko k zapnutí/vypnutí zařízení. Nesmí chybět také mikrofon k handsfree hovorům. Velmi nás potěšil LED indikátor stavu baterie. Doplníme, že gumová tlačítka jdou velmi snadno mačkat.

Na spodní straně jsou již zmíněné gumové nožičky, které pomáhají reproduktoru držet stabilitu. Na zadní straně se pod vodotěsnou záklopkou ukrývá USB-A, USB-C a 3,5mm jack. Na bocích jsou gumové chrániče pasivních zářičů. V místě pasivních zářičů umístil výrobce kromě loga také líbivý detail. Na obou stranách reproduktoru se dočkáte světelných efektů s různými barvami. Ty můžete měnit podle nálady. Máte na výběr ze tří barev (modrá, zelená a žlutá), případně si můžete zvolit, že se barvy budou postupně střídat. Funkci lze i vypnout – například pro prodloužení výdrže. Nesmíme zapomenout ani na odolnost vůči vodě a prachu podle IPX7, takže ani mírné ponoření do vody neublíží.

Líbilo se nám
  • odolnost IPX7
  • možnost použití jako powerbanka
  • světelné efekty
  • kvalitní provedení

Konektivita a baterie: jediné mínus

Buxton rychle a jednoduše připojíte pomocí Bluetooth 5.0 s dosahem až 15 metrů. Stejně jako u jiných reproduktorů ho stačí zapnout a zmáčknout tlačítko s ikonkou Bluetooth a hned můžete začít poslouchat. Pokud máte svoje oblíbené písničky uložené ve starším zařízení, jako je například MP3 přehrávač nebo flashdisk, můžete je připojit přes 3,5mm jack nebo USB-A.

Buxton BBS 9900

I když tento model tlačítka na regulaci hlasitosti má, můžete ji ovládat i z připojeného zařízení. Buxton BBS 9900 má také integrovaný mikrofon. Pokud posloucháte hudbu z telefonu a někdo vám zavolá, stačí hovor přijmout a komunikovat skrze reproduktor. Kvalita hovoru je dobrá. Člověk na druhé straně vás slyší srozumitelně.

Zklamáním byla ovšem u tak velkého reproduktoru výdrž na nabití. Reproduktor vydržel na 50% hlasitost hrát pouhých 8 hodin. Když hlasitost ještě zvýšíte, tak se délka přehrávání ještě zkrátí. Někomu to může stačit, ale těm, kteří jsou zvyklí reproduktor používat denně, by to mohlo po čase začít vadit. Musíte jej pak nabíjet každou noc. Nabíjení pak trvá okolo 6 hodin.

Líbilo se nám
  • mikrofon pro hovory
  • snadné párování
  • velký dosah
  • dobrá kvalita hovorů
Nelíbilo se nám
  • výdrž přehrávání jen 8 hodin

Kvalita reprodukce: není co vytknout

Buxton BBS 9900 je vybaven čtyřmi reproduktory a dvojicí pasivních zářičů. Maximální výkon je 80 W. Frekvenční rozsah je od 60 do 20 000 Hz, citlivost reproduktoru 97 dB. Spokojení jsme byli i při poslechu podcastů. Mluvené slovo bylo čisté a srozumitelné. Maximální hlasitost je vysoká, díky tomu je reproduktor opravdu slyšet. Technologie Power Bass zajistí posílení basových tónů. Poslechu opravdu nemáme co vytknout.

Buxton BBS 9900

Reproduktor navíc disponuje funkcí True Wireless Stereo (TSW), díky které můžete připojit další Buxton BBS 9900, a tím navýšit výkon. Oba reproduktory pak pochopitelně můžete ovládat najednou.

Líbilo se nám
  • čistý poslech mluveného slova
  • funkce True Wireless Stereo
  • Power Bass

Zhodnocení: správná volba

Poprvé jsme se s reproduktorem Buxton setkali v loňském roce, kdy jsme testovali menšího sourozence, který nás velice mile překvapil. Na nový model jsme se těšili. A Buxton opět nezklamal. Ani tentokrát nechybí suplování funkcí powerbanky, světelné efekty a nepřeslechnutelné basy. Také cena je příznivá. Buxton BBS 9900 pořídíte za 2 599 Kč.

Buxton BBS 9900

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • Power Bass
  • funkce True Wireless Stereo
  • dobrá kvalita hovorů
  • velký dosah a snadné párování
  • mikrofon pro hovory
  • kvalitní provedení s odolností IPX7 a světelné efekty
  • možnost použití jako powerbanka
  • praktický popruh
Zápory
  • výdrž jen 8 hodin
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze