Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro
test

Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro

Pokožka bez chloupků snadno a rychle

V poslední době výrobci elektroniky stále více myslí na ženy. Konkrétně na péči o jejich pokožku. I my se vám snažíme více představovat výrobky určené ženskému publiku. A dnes se podíváme na další přístroj, který ušetří čas i peníze všem ženám a dívkám.

Do redakce nám dorazil IPL epilátor Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro, který zajistí bezbolestnou epilaci celého těla. Designové balení skrývá vše, co potřebujete. Výrobce slibuje životnost až 500 tisíc impulzů, což vystačí na ošetření pokožky po celý život. Co vše tento epilátor umí a za jak dlouho se začala objevovat kůže bez chloupků? To vše se dozvíte v naší recenzi.

Technické parametry Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro

Rozměry 63 × 167 × 41 mm
Hmotnost 298 g
Doba nabíjení 60 minut
Životnost až 500 tisíc bliknutí
Počet nástavců 2
Snímač odstínu pleti ne
Cena 6 999 Kč

Obsah balení: nic nechybí

Po otevření velice pěkné krabice najdeme samotný epilátor se dvěma nástavci pro odstranění chloupků na konkrétních částech těla. Naspodu krabice je nabíjecí kabel s klasickou koncovkou a velmi obsáhlý návod k použití v několika jazycích. To ale není všechno. V balení je také dezinfekční základna pro uložení epilátoru a udržení jeho aplikační plochy čisté. Výrobce myslel také na cestování a přibalil cestovní taštičku, do které se přistroj vejde s nástavci i nabíjecím kabelem.

Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro
Líbilo se nám
  • podrobný manuál
  • cestovní taštička
  • dezinfekční základna

Konstrukční zpracování: bude se líbit

Ano, bude se vám líbit hned z několika důvodů. Tím prvním jsou rozměry 63 × 167 × 41 mm, takže s vámi může cestovat kamkoli i bez cestovní taštičky. Druhým důvodem je jeho hmotnost pouhých 298 g. A třetím důvodem je design. Je z matného plastu, který se drží dobře v ruce a neklouže. Barevně je laděn převážně do černé v kombinaci s šedohnědou, která přístroji dodává na eleganci.

Na horní straně je otvor pro nabíjecí kabel. Na přední straně je nahoře logo výrobce, pod ním najdeme tlačítko pro uvolnění impulzu. Když budeme pokračovat po přední straně dolů, uvidíme nápis ready, který slouží jako indikátor připravenosti, dále je zde malý blesk, podle kterého poznáme, zda je zapnutý režim Gliss (o něm ale později). Jako poslední je zde ukazatel intenzity v podobě 5 malých čárek. Na spodní straně epilátoru najdeme i aplikační plochu. Z boku je pak tlačítko pro zapnutí/vypnutí přístroje, které jde velice dobře mačkat. Stejně tak i tlačítko pro uvolnění impulzu.

Vyměňování nástavců je velice jednoduché.

Vyměňování nástavců je velice jednoduché. Na samotném přístroji už totiž jedno okénko pro vypouštění impulzů je. To nejde oddělat a je z nich největší. Pokud chcete menší nástavec, stačí ho na původní okénko nasadit. Díky magnetu nástavec na epilátor sedne bez nejmenších problémů. Vybírat můžete z nástavců o velikosti 2 a 1,4 cm².

Líbilo se nám
  • nízká hmotnost
  • elegantní design
  • snadná výměna nástavců

Nástavce: každý má své využití

Když budeme počítat i integrované aplikační okénko na epilátoru, má vlastně Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro tři různě velké aplikační plochy. Každá je určená na jinou část těla. Kromě velikosti se ale neliší.

Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro

Integrovaná aplikační plocha je největší, má 3,3 cm² a je určená pro ošetření velkých ploch, jako jsou nohy, ruce, břicho nebo záda. Menší nástavec (2 cm²) je určen k ošetření oblasti bikin. Nejmenší přibalený nástavec (1,4 cm²) se používá k ošetření obličeje. Kromě velikosti je od sebe rozeznáte tak, že mají na horní straně malý obrázek nohou či rtů.

Líbilo se nám
  • nástavce na všechny části těla
  • jeden integrovaný nástavec

Funkce a použití: viditelný rozdíl už po druhém použití

Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro disponuje technologií IPL (intenzivní pulzní světlo), která využívá jemné záblesky pro zastavení růstu chloupků. Světlo pronikající ke kořínku chloupku uvede folikul do fáze klidu a stimuluje vypadnutí chloupku. Opakovaná ošetření postupně zabraňují opětovnému růstu chloupků. Podrobný manuál vás krok po kroku naučí, jak s epilátorem zacházet, jakou intenzitu zvolit podle typu pokožky a jak často celý proces opakovat.

Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro je vybaven ochranným senzorem pro oči. To znamená, že přístroj pracuje pouze v okamžiku, kdy je aplikační plocha zcela v kontaktu s pokožkou. Díky tomu se nemusíte o vaše oči bát a používat ochranné brýle.

Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro

Epilátor nabízí dva režimy používání. Režim Precision je určený k ošetření nejhůře dostupných míst a nejcitlivějších oblastí, jako je obličej, podpaží nebo oblast bikin. V režimu Precision ovládáte vysílání jednorázových impulzů sami krátkým stiskem tlačítka pro uvolnění impulzu. Tento režim velice doporučuji hlavně na podpaží, kde je ošetřená plocha malá a nerovná.

Epilátor nabízí dva režimy používání.

Režim Gliss je vhodný pro ošetření větších ploch, jako jsou nohy, ruce, záda a další. V tomto případě nemusíte mačkat žádné tlačítko. Epilátor sám plynule uvolňuje impulzy bez potřeby dalšího ovládání. A jak tento režim aktivovat? Stačí přiložit aplikační plochu k pokožce a podržet tlačítko pro uvolnění impulzů po dobu dvou vteřin. Poté se rozsvítí malý blesk, díky kterému poznáte, že je režim aktivovaný. Ošetření nohou je hned daleko rychlejší. Co se týče samotné životnosti epilátoru, výrobce slibuje až 500 tisíc záblesků.

Používání je velice jednoduché. Po zapnutí přiložíte přístroj na vybranou část těla a zvolíte si intenzitu, která odpovídá vašemu typu pokožky pomocí tlačítka zapnout/vypnout. Jakmile je přístroj v kontaktu s pokožkou, indikátor připravenosti se rozsvítí a poté už pomocí tlačítka uvolnění impulzu začnete s epilací. Už je jen na vás, jaký způsob ošetření si zvolíte.

Skvělé je, že epilátor můžete používat i bez připojení k napájení. Využijete to, když ošetřujete obličej nebo podpaží, takže stojíte před zrcadlem a nemáte po ruce zásuvku. Ošetření každé části těla trvá pouhých pár minut. Po skončení epilace je vhodné ho dát do dezinfekční základny, která udržuje aplikační plochu čistou pomocí UVA/UVC záření pro další použití

Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro

Důležité je také vědět, jak často ošetření opakovat. Výrobce uvádí přesný plán, kdy epilátor používat, abyste docílili co nejefektivnějšího odstranění všech chloupků. První čtyři ošetření by se měla provést s odstupem dvou týdnů. Poté by se mělo pokračovat s větším časovým odstupem čtyř týdnů. Celý proces je detailně popsán v přiloženém manuálu. Já jsem měla možnost epilátor používat bezmála tři měsíce a jsem nadšená. Už po druhém ošetření jsem viděla na velkých plochách, hlavně na nohách, jasně viditelná místa bez chloupků. Navíc ostatní chloupky mi přišly oslabenější a méně výrazné. Postupem času chloupky rostly méně a méně. Tohoto skvělého výsledku dosáhnete pravidelností, takže je opravdu potřeba na ošetření nezapomínat.

IPL epilátory ale nejsou vhodné pro každého, což platí i pro Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro. Nesmí se používat na potetovanou kůži, místa s permanentním make-upem, oblast křečových žil, pihy i mateřská a jiný znaménka. Nejlepší je taková místa před ošetřením zakrýt. Pak se vyhnete velice nepříjemné bolesti nebo ztráty barvy tetování.

Líbilo se nám
  • technologie IPL
  • 2 režimy
  • ošetření trvá pár minut
  • ochranný senzor na oči
Nelíbilo se nám
  • pozor na jizvy, křečové žíly či znaménka

Aplikace: nikdy nezapomene

Výrobce nabízí i aplikaci, která se hodí všem, kteří často zapomínají. Je škoda, že nikde v balení ani na krabici není odkaz ke stažení. Mnoho lidí, tak ani netuší, že taková možnost existuje. Aplikace Concept IPL je zdarma ke stažení pro Android a iOS. Po stažení aplikace jen vyberete, jaký epilátor používáte. Dále se vám otevře menu, ve kterém najdete 5 kategorií, ze kterých můžete vybírat – podpaží, obličej, oblast bikin, ruce a nohy. V aplikaci je také kalendář, kde se zaznamenávají vaše příští ošetření, na které vás aplikace i upozorní, když budete chtít.

Prostředí aplikace Concept IPL

Aplikace může také zcela nahradit manuál. Pokud se rozhodnete pro epilaci některé části těla, vyberete si v aplikaci konkrétní kategorii, poté si zvolíte odstín pokožky a chloupků a aplikace vám vysvětlí, jak pokožku na ošetření připravit, jak dále postupovat a jakou si vybrat intenzitu. Po dokončení epilace kliknete na Hotovo a aplikace vám řekne, na kdy je naplánované další ošetření a upozorní vás na něj. Musíte mít ale v nastavení povolená oznámení.

Líbilo se nám
  • zaznamenává a připomíná budoucí ošetření
  • uvádí přesný postup epilace
Nelíbilo se nám
  • Výrobce na ni nikde

Zhodnocení: velký konkurent

Uplynul víc jak rok od recenze epilátoru Philips Lumea Series 9000 a musím říct, že Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro je velikou konkurencí. Sice najdete v balení pouze dva nástavce, ale ty zastanou všechnu práci. Opravdu není potřeba mít 5 nebo více nástavců. Skvělá je také dezinfekční základna a cestovní taštička. Celou sadu pořídíte za 6 999 Kč, a to je u těchto produktů skvělá cena. Myslím si, že pokud ještě vybíráte, nemáte už nad čím přemýšlet. Epilátor Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro velice doporučujeme.

Concept IPL IL5000 Perfect Skin Pro

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • ochranný senzor na oči
  • 2 režimy používání
  • technologie IPL
  • snadná výměna nástavců
  • elegantní design
  • nízká hmotnost
  • dezinfekční základna
  • cestovní taštička
  • podrobný manuál
Zápory
  • výrobce nikde neodkazuje na aplikaci
  • pozor na jizvy a křečové žíly
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze