Dyson Airwrap
test

Dyson Airwrap

Luxusní péče z pohodlí domova

Ženy, dnešní recenze bude věnovaná právě vám. Také máte rády vyfoukané a upravené vlasy jako od kadeřníka? Nemáte ale čas, abyste každý den trávily v koupelně nespočet hodin nebo nemáte úplně šikovné ruce stejně jako já? V tom případě čtěte dál.

Před časem nám do redakce dorazil multistyler Dyson Airwrap. Díky němu budete moci skoro úplně zapomenout na fén, protože se o vaše vlasy postará od okamžiku, kdy si je umyjete, až po odchod z domu. Navíc slibuje ochranu vlasů před poškozením extrémním teplem. Je opravdu tak skvělý, jak Dyson tvrdí? A naučí se s ním zacházet i naprostý antitalent, jako jsem já? Pojďme se na to podívat v naší recenzi.

Technické parametry Dyson Airwrap

Rozměry 272 × 48 × 41 mm
Hmotnost 610 g
Výkon 1 300 W
Počet nástavců 6
Délka přívodního kabelu 2,62 m
Počet nastavení teplot/rychlostí 3/3
Maximální teplota vzduchu 150 °C
Aplikace ano
Cena 14 990 Kč

Obsah balení: je z čeho vybírat

Dyson Airwrap okouzlí na první pohled. Výrobce vše potřebné schoval do designového tmavě modrého boxu s matnou úpravou, na kterém je vyražené logo Dyson. Po otevření nejdříve objevíte tělo multistyleru, po odklopení další části boxu najdete šest nástavců na úpravu vlasů. V boxu se dále schovává velmi zkrácený manuál v několika jazycích včetně češtiny. V manuálu se sice dočteme k čemu slouží vybrané nástavce, výrobce ale už zapomněl uvést, k čemu jsou jednotlivá tlačítka na těle multistyleru. V balení také je kartáček na čištění filtru.

Dyson Airwrap
Líbilo se nám
  • designové balení
  • 6 nástavců na úpravu vlasů
  • kartáček na čištění filtru
Nelíbilo se nám
  • v manuálu chybí důležité informace

Konstrukce a zpracování: elegance mu nechybí

Dyson Airwrap nemá jen elegantní balení. V tomto duchu se nese i zpracování samotného výrobku. Pořídit si ho můžete ve dvou barevných variantách. Nám do redakce dorazil v barvě Nickel/Copper (šedo-bronzová), můžete si ho ale pořídit také v barvě Vinca blue/Rose (fialovo-bronzová). Tělo multistyleru je z lesklého plastu. Musíme říct, že v ruce velmi dobře drží a neklouže. Plast je kvalitní, pevný a jednotlivé části do sebe perfektně zapadají.

K používání stačí pouhá tři tlačítka, která jsou umístěná na horní části těla multistyleru. Největší tlačítko umístěné níže slouží k zapnutí/vypnutí a k rychlému zchlazení. Dvě menší tlačítka jsou výše. Pravé slouží k ovládání teploty, levým pak ovládáte proud vzduchu. Ve spodní části těla je LED indikátor, který se rozsvítí červeně, když je potřeba vyčistit filtr. Ten je hned pod tímto indikátorem. Nesmíme zapomenout ani na zámek, díky kterému na těle jednotlivé nástavce drží.

Dyson Airwrap

Pojďme se podívat na jednotlivé nástavce. Důležitý je uhlazující nástavec s Coanda efektem pro vysušení vlasů před další úpravou. Můžete ho ale také použít, když máte vlasy suché. Pomůže vám vlasy uhladit a skrýt ty polétavé. Zaujal nás také 40mm prodloužený nástavec Airwrap, který vytvoří krásné lokny, jež vydrží celý den. Pokud máte kratší vlasy nebo chcete mít více menších loken, můžete použít 30mm nástavec Airwrap. Dále se vám nabízí kulatý kartáč, se kterým vykouzlíte objem. Poslední dva nástavce představují měkký a tuhý vyhlazující kartáč, kterými si vlasy zároveň vyfoukáte a upravíte.

Líbilo se nám
  • elegantní zpracování
  • ovládání třemi tlačítky
  • dobře se drží v ruce

Zkušenosti: udělá z vás kadeřníka

Multistyler Dyson Airwrap se ovládá opravu jednoduše. Jediné, co musíte udělat, je ho zapnout a upravovat si teplotu a proud vzduchu. Tu si u většiny nástavců nastavíte před použitím a při vytváření účesů to už nemusíte měnit. Přiznám se, že to byla moje první zkušenost s takovým přístrojem. Jediné, co já k úpravě vlasů používám, je fén a žehlička na vlasy. Naučit se s přístrojem pracovat mi trvalo zhruba pět minut. Před vytvářením konkrétního účesu je potřeba vlasy alespoň trochu vyfoukat. K tomu vám poslouží nástavec s Coanda efektem. Díky němu nemusíte používat fén. Trvá to sice trochu déle, ale za ten výsledek to stojí.

Dyson Airwrap

Velice mě okouzlil nástavec Airwrap k vytvoření loken. Prozradím vám proč. Ty z vás, které někdy pracovaly s kulmou, nebo ji snad používají ke každodenní úpravě vlasů, vědí, jak může být tato úprava časově náročná. Zde to tak není. Stačí se vlasy rozdělit na prameny, poté pramen vlasů vzít a nástavec přiložit ke konečkům vlasů. Pak už stačí pozorovat kouzlo, které multistyler vytváří. Vlasy se totiž začnou okolo nástavce omotávat samy, vy jen posouváte styler nahoru směrem k hlavě, kde ho podržíte po dobu 15 sekund a lokny jsou hotové. Není to úžasné? Takto pohodlně vykouzlíte lokny po celé hlavě zhruba za 15 minut.

Stejně dobře vlasy uhladil nástavec s Coanda efektem. Skvěle vlasy učesal také měkký vyhlazující nástavec, který jsem použila na mokré vlasy. Pokud bych to měla shrnout, k žádnému nástavci nemám výtku. Byla jsem při vytváření různých účesů velmi mile překvapená. Styler vlasy nezacuchává ani netahá, navíc můžete vlasy upravovat i po větších pramenech, Dyson si s nimi poradí. Výrobce samozřejmě myslel také na ochranu vlasů. Měří teplotu proudícího vzduchu více než 40krát za sekundu a inteligentně řídí topné těleso, aby teplota nepřesáhla 150 °C. A díky tomu chrání před poškozením extrémním teplem.

Uvnitř styleru se ukrývá digitální motor Dyson V9. Rotor s 13 lopatkami se otáčí rychlostí 110 000 ot/min a generuje tlak 3,2 kPa. Je tudíž dostatečně výkonný na to, aby produkoval tlak vzduchu potřebný ke vzniku Coanda efektu. Otočný kabel je dlouhý 2,68 m, což vám zajistí pohodlné používání. Jediným malinkým minusem je hmotnost, která je bez nástavce pouhých 610 g, s nástavcem ale po deseti minutách používání začne být znát. Krátká pauza vám ale od tohoto problému rychle pomůže.

Líbilo se nám
  • snadné upravování vlasů
  • vytvoří krásný účes
  • nezacuchává ani netahá vlasy
  • chrání vlasy před poškozením
Nelíbilo se nám
  • hmotnost je při používání znát

Aplikace: kapesní manuál

Aplikace se alespoň ze začátku stane vaším velkým pomocníkem. Jmenuje se MyDyson a najdete ji zdarma ke stažení pro Android i iOS. A co všechno v ní najdete? Naučí vás základy, jak Airwrap používat. Vysvětlí vám, k čemu jednotlivé nástavce slouží, ale také vám nabídne nepřeberné množství účesů a návody, jak je vytvořit prostřednictvím videí.

Prostředí aplikace MyDyson

Po stažení aplikace se stačí zaregistrovat, vybrat jaké přístroj máte doma a zadat sériové číslo, které je umístěné na napájecím kabelu. Vyplnit, kdy jste si přístroj koupila a můžete se začít učit.

Líbilo se nám
  • naučí vás styler používat
  • velké množství návodů ve formě videa

Zhodnocení: už ho nedáte z ruky

Dyson Airwrap se stane nepostradatelným. Všechny ostatní přístroje na úpravu vlasů můžete schovat do šuplíku, ať už se jedná o fén nebo žehličku na vlasy. Třešničkou na dortu je designový box, ve kterém můžete nástavce i s multistylerem uskladňovat. Blíží se čas Vánoc, takže pokud pánové stále hledáte dárek pro své drahé polovičky, s tímto dárkem rozhodně neuděláte chybu.

Dyson Airwrap

Musíme vás ale upozornit, že se nejedná zrovna o levný produkt. Celou sadu pořídíte za 14 990 Kč. Ale kdo jiný než žena by vám mohl říct, jestli to za tu cenu opravdu stojí? A já vám říkám, že ano. A věřte, že takovým dárkem uděláte jakékoli ženě neuvěřitelnou radost.

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • nápomocná aplikace
  • nezacuchává ani netrhá vlasy
  • snadná úprava vlasů
  • dobře se drží v ruce
  • ovládání třemi tlačítky
  • kartáček na čištění filtru
  • 6 nástavců na úpravu vlasů
  • designové balení
Zápory
  • hmotnost je při používání znát
  • neúplný manuál
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze