Garmin Index S2
test

Garmin Index S2

Teď už se váhy bát nemusíte

Léto klepe na dveře a mnoho z nás chce mít vypracovanou postavu do plavek. K tomu neodmyslitelně patří správné stravování a pohyb. To ale není vše. Dobré je mít také pomocníka, který bude hlídat vaši aktuální váhu a další důležité hodnoty.

Takovým pomocníkem může být třeba chytrá váha Garmin Index S2, který kromě vaší celkové hmotnosti umí vypočítat hmotnost svalů, procento vody a tuků v těle a váhu kostí. Pojďme se podívat, jak obstála v testu.

Za zapůjčení osobní váhy Garmin Index S2 děkujeme společnosti ElectroWorld, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si jej můžete i zakoupit.

Technické parametry váhy Garmin Index S2

Rozměry 31 × 32 × 2,8 cm
Hmotnost 2 kg
Nosnost 180 kg
Typ váhy Inteligentní diagnostická (S funkcemi)
Způsob měření Bioelektrická impedanční analýza
Konektivita Bluetooth, Wi-Fi
Kompatibilní OS iOS, Android
Počet indexů 16
Měřené indexy Hmotnost, BMI, tělesný tuk, tělesná voda, kosterní svalová hmota, kostní hmota
Ovládání Skrze mobilní aplikaci
Kompatibilní baterie AAA
Barva Černá, bílá
Cena 4 189 Kč

Obsah balení: připravena k užívání

Základní obsah balení vám postačí k okamžitému použití po vybalení. Kromě samotné váhy zde naleznete obsáhlý návod k použití v několika jazycích, včetně českého. Dále speciální nožičky, které umožní přesné vážení na koberci, a samozřejmě 4 baterie 1,5 V typu AAA. Do začátku je tedy v balení vše podstatné.

Garmin Index S2
Líbilo se nám
  • český návod
  • baterie

Konstrukční zpracování: elegantní bílá

Tato váha si opravdu nezaslouží být schovaná v koupelně. Díky jejímu elegantnímu designu a bílé barvě se hodí do každé místnosti. Její rozměry jsou 31 × 32 × 2,8 cm. Na výběr máte ze dvou barevných variant – černé a bílé. V tomto případě jsme dali přednost bílé, která vypadá skvěle, navíc na ní nejsou vidět nečistoty a prach.

Váha je pevná a kvalitně zpracovaná. Na přední straně, tedy hlavní nášlapné části, je LCD displej, který se rozsvítí poté, co na váhu stoupnete. Pod ním je stříbrné logo Garmin. Na zadní straně je tlačítko pro reset, přepínání jednotek měření a kryt baterie, který jde jednoduše oddělat bez použití nářadí, a čtyři nožičky, na nichž váha stojí.

Líbilo se nám
  • elegantní design
  • rozumné rozměry
  • kvalitní provedení

Aplikace: bez ní se neobejdete

Chytrá váha Garmin vám sdělí mnoho zajímavých informací o vašem těle, ale pouze prostřednictvím aplikace Garmin Connect Mobile, která je zdarma dostupná pro Android i iOS. Aplikace nabídne nejrůznější grafy a samozřejmě také historii měření, a to není zdaleka vše. Prostředí je celé v češtině. Velkou výhodou je, že váhu může používat až 16 uživatelů. Každému se však jeho hodnoty ukáží ve vlastní aplikaci. Vy si do své aplikace dalšího člověka nepřidáte, což je opravdu škoda.

Prostředí aplikace Garmin Connect Mobile

Velkou výhodou této váhy je připojení přes Wi-Fi. Díky tomu je vždy připojena a přenesení dat je v podstatě okamžité. Spárování je také velmi jednoduché, po vytvoření účtu v aplikaci a vybrání správného výrobku stačí vyplnit základní údaje, jako je výška nebo věk. Při každém dalším vážení stačí prstem párkrát poklepat na váhu a jakmile se rozsvítí displej, je připravena na vážení.

Prostředí aplikace Garmin Connect Mobile

Garmin Index S2 pracuje na principu bioelektrické impedanční analýzy (BIA). To znamená, že vaším tělem prochází slabý proud. Kvůli tomu je potřeba se vážit bos. Díky tomu dokáže zjistit přesnou stavbu těla. Po zvážení aplikace zobrazí podíl tuku, vody a svalů. Tyto údaje jsou důležité nejen pro ty, kteří se snaží hubnout, ale i pro všechny, kteří se snaží budovat svalovou hmotu. K tomu neodmyslitelně patří také nastavení vysněné váhy. V aplikaci pak vidíte jednotlivé údaje nejen v seznamu měření, ale také v jednoduchém grafu, díky kterému uvidíte váš posun. Zjištěné informace dokáže váha odeslat také do aplikací Google Fit a Apple Health.

Váha vám díky hmotnosti, věku a výšce vypočítá Body mass index (BMI). V aplikaci se také dozvíte, jaký máte podíl kostní hmoty, vody v těle a kosterní svalové hmoty. I váha zobrazí 30denní graf vašeho posunu. Po dokončení měření vás Garmin navíc informuje o aktuálním počasí.

Garmin Index S2

Pro vaši představu vám aplikace ukáže následující hodnoty:

  • Body mass index, BMI (index tělesné hmotnosti) – BMI je číslo, které se používá k posouzení tělesné hmotnosti
  • Podíl tělesného tuku – Podíl tělesného tuku u mužů představuje okolo 10 až 20 %, u žen je podíl tuku v těle zhruba 18 až 28 %. S věkem podíl tělesného tuku stoupá
  • Podíl vody v těle – Podíl vody v těle v % se odvíjí od podílu tuku v těle
  • Podíl kosterní svalové hmoty – Jedná se o svaly hladké a příčně pruhované
  • Hmotnost kostí – Kostní hmota v průběhu dospívání roste a mezi 30. a 40. rokem dosahuje svého maxima. Ovlivnění kostní hmoty je téměř nemožné
  • Celková hmotnost
Líbilo se nám
  • aplikace v češtině
  • podrobné výsledky
  • rozezná až 16 uživatelů
Nelíbilo se nám
  • každý uživatel musí mít vlastní aplikaci

Zhodnocení: něco by se našlo

Pro uživatele, kterého zajímá pouze váha a například podíl vody nebo svalové hmoty, je tato váha skvělou volbou. Člověka, jako jsem třeba já, který se o tyto informace zajímá více do hloubky, hned napadne několik důležitých údajů, které váha neukazuje. Může to být například bazální a aktivní metabolismus. Také mě překvapilo, že k používání váhy musí mít všichni vlastní aplikaci. Za 4 189 Kč mohl Garmin nabídnout malinko víc.

Garmin Index S2

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • rozezná až 16 uživatelů
  • podrobné výsledky
  • aplikace v češtině
  • kvalitní provedení
  • rozumné rozměry
  • elegantní design
Zápory
  • každý uživatel musí mít vlastní aplikaci
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze