iGET HOME Fountain
test

iGET HOME Fountain

Voda pro vašeho mazlíčka až na 5 dní

Vylévají vám doma vaši domácí mazlíčci vodu z misky, případně do ní strkají packy a moc dlouho nevydrží čistá? Máme pro vás řešení – automatickou fontánu. Jak se nám její používání osvědčilo, to se dozvíte v recenzi.

Pokud máte kočku či menšího psa, určitě jste již narazili na vodní fontány, které zajistí čerstvou vodu zvířeti až na několik dní. Fontána iGET HOME se dá kopit ve dvou provedeních a rozhodně vám usnadní péči o mazlíčka.

Technické parametry iGET HOME Fountain

Rozměry 190 × 136 × 190 mm
Hmotnost 910 g
Objem nádrže na vodu 3 l
Filtr Ano, třísložkový
Pro koho je určený psy a kočky
Jak dlouho vydrží voda pět dní
Cena cca 600 Kč

Obsah balení: vše, co je potřeba

Ve čtvercové krabici najdete vše potřebné, abyste mohli fontánu ihned používat. V balení je nádržka na vodu, která se skládá z vnitřní a vnější části. Dále zde najdete vložku na filtr, horní část fontány, kam teče voda, odnímatelnou hlavici, filtr, čerpadlo, napájecí kabel, návod a silikonovou zátku. Návod je velmi stručný, pomocí obrázků a krátkého popisku se dozvíte, jak fontánu složit a jak ji udržovat. Musíme pochválit i napájecí adaptér. Poslední dobou je zvykem dodávat kabel končící USB kabelem – zde ale výrobce nezapomněl ani na adaptér do zásuvky.

iGET HOME Fountain
Líbilo se nám
  • veškeré potřebné příslušenství

Konstrukce a zpracování: pro snadnou údržbu

Celá fontána je z vysoce lesklého plastu bez ostrých hran. Má to své opodstatnění – hladký povrch usnadňuje čištění od vodního kamene či nečistot a zaoblené tvary zamezí případnému zranění zvířete, taktéž se tato místa lépe čistí. Kromě vnitřní nádržky, kam se nalévá voda, je celá fontána bílá. Vnitřní nádržka je pak průhledná s modrým nádechem.

iGET HOME Fountain

Čerpadlo představuje malou krabičku, pro kterou je na dně nádržky připraveno ohraničené místo. Samotné čerpadlo má pak na spodní části tři přísavky pro lepší uchycení a pomocí „packy“ lze měnit mezi plus a minus – na co slouží, si povíme později.

Od čerpadla vede napájecí kabel, který se provleče tunelem mezi vnější a vnitřní částí a horní část se poté zajistí silikonovou zátkou, aby nedošlo ke zkratu. Vnější část je vzadu vykrojená tak, aby se kabel lehce provlékl, a na přední části je taktéž výkroj, aby bylo vidět, kolik vody je v nádržce.

Filtr je třísložkový, složený z tkaniny, aktivního uhlí a ionexové pryskyřice. Zachytí tak veškeré nečistoty. Vkládá se do vložky, která je pro něj určena. Pasuje do horní části fontány a má vykrojený kruh na filtr s rýhami, které po filtraci nasměrují vodu zpět do nádržky. Na filtrovací část se pak již pouze nasadí horní část fontány. Ta je opět vykrojena do kruhového tvaru, kde se udržuje voda a postupně stéká otvory po okrajích zpět. Uprostřed je trubice, která natahuje vodu z čerpadla.

Hlavici pak můžete a nemusíte na fontáně mít. Pokud ji vložíte do středu, voda bude vyvěrat až z hlavice, docílí se tak efektu skutečné fontány. Pokud je však vaše zvíře bázlivější nebo je vám zvuk tekoucí vody nepříjemný, nemusíte ji použít. Voda bude vyvěrat i tak, ale méně a potichu.

Líbilo se nám
  • vysoce lesklý materiál
  • kvalitní filtr
  • možnost oddělání hlavice
  • adaptér do zásuvky
Nelíbilo se nám
  • hlučnější čerpadlo

Zhodnocení a zkušenosti: méně práce pro vás

Složení fontány se vám může zdát složitější, ale při výměně vody již nebudete muset projít všechny kroky, a tak se nemusíte bát, že byste tuto skládačku dělali každých 5 dní – to je maximální počet, který výrobce doporučuje pro výměnu vody. Díly do sebe perfektně zapadají, a tak vám složení podle návodu zabere maximálně pár minut.

iGET HOME Fountain

Do nádržky nalijte studenou vodu – my jsme testovali fontánu na obsah 3 litrů, druhou možností je 3,5litrová, kterou můžete připojit k aplikaci a mít ještě větší přehled. Vodu nalijte tak, aby vždy dosahovala pod silikonovou zátku. S čerpadlem není potřeba nic dělat. Pokud budete chtít, můžete snížit přečerpávání vody tak, že jej přepnete z plus na minus. Čerpadlo pak ale sotva dokáže vytáhnout vodu do horní části. Je však podstatně tišší.

iGET HOME Fountain

Jakmile fontánu zapojíte, spustí se čerpadlo a voda po chvilce začne vyvěrat. Pokud chcete, můžete přidat i hlavici, ze které bude voda proudit čtyřmi směry. Při testování neměly kočky problém jak s tišší, tak s hlučnější formou protékání vody. Naopak čerpadlo by mohlo být o poznání tišší. Pokud máte rádi v noci klid a tyto zvuky vás ruší, bude potřeba fontánu na noc vypnout. Musíme ale říci, že čerpadlo bylo slyšet jen z jedné místnosti do druhé, kde nejsou dveře. V jiných místnostech už fontána slyšet nebyla.

Pokud je ve fontáně málo vody, čerpadlo se automaticky vypne. V horní části, kde zvířata vodu pijí, i přes vypnutí zůstane asi decilitr vody. Pokud by se tedy stalo, že se fontána vypne nebo dojde k výpadku elektřiny, zvířata i tak mají nějakou zásobu vody.

Co se týče údržby, nemáme co vytknout. Povrch je tak hladký, že se na něm nic nezachytává, prakticky ani vodní kámen. Pokud cítíte, že jsou strany fontány hrubší (je na nich usazený vodní kámen), můžete vnitřní (modrou) část vytáhnout a umýt saponátem nebo vyčistit octem. Filtr pak výrobce doporučuje měnit po 30 dnech. Co se týče ceny, prodávají se po 6 kusech okolo 300 Kč.

Líbilo se nám
  • voda vydrží až 5 dní
  • vypnutí čerpadla při nedostatku vody
  • i při vypnutí je v horní části voda
  • vhodné pro psy i kočky

Závěr: bude se vám hodit

Musíme uznat, že fontána za tuto cenu nás příjemně překvapila. Lehce se čistí i doplňuje voda a jednotlivé komponenty jsou udělané jednoduše, přitom ale prakticky. Ceníme také možnost oddělaní hlavice, čímž docílíte tiššího chodu. Ať už máte předchozí zkušenosti s fontánami na vodu, nebo teprve o její koupi přemýšlíte, s fontánou iGET nešlápnete vedle. Usnadní vám práci a zajistí vašim zvířatům čerstvou vodu na několik dní.

Foto: Tereza Lásková, fZone.cz

Klady
  • vysoce lesklý materiál
  • kvalitní filtr
  • možnost oddělání hlavice
  • adaptér do zásuvky
  • voda vydrží až 5 dní
  • vypnutí čerpadla při nedostatku vody
  • i při vypnutí je v horní části voda
  • vhodné pro psy a kočky
Zápory
  • hlučnější čerpadlo
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze