JBL Clip 4
test

JBL Clip 4

Nepostradatelný parťák

Značku JBL nemusíme dlouze představovat. Je to odborník na audio a doplňky. Pravidelně testujeme jejich novinky. Dnes se podíváme na malý reproduktor, který nesmí být opomenut, JBL Clip 4.

JBL Clip 4 je malý reproduktor, který ale nabízí kvalitní zvuk, je lehký a nejen to. Jeho velkou výhodou je kovová karabina, díky které jej lze zavěsit na batoh, kabelku, poutko u kalhot atp. JBL Clip 4 je tak malý, že se vejde i do jakékoli kapsy. Pokud už delší dobu hledáte malý reproduktor, který můžete mít všude s sebou, právě jste našli ten pravý. Pojďme se na něj podívat zblízka.

Za zapůjčení reproduktoru JBL Clip 4 děkujeme společnosti ElectroWorld, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si jej můžete i zakoupit.

Technické parametry JBL Clip 4

Rozměry 86,3 × 134,5 × 46 mm
Hmotnost 239 g
Bezdrátová konektivita Bluetooth 5.1
Výdrž až 10 hodin
Doba nabíjení 3 hodiny
Zvýšená odolnost IP67
Cena 1 489 Kč

Obsah balení: minimalistický

V menší obdélníkové průhledné krabičce kromě samotného reproduktoru najdete manuály v několika jazycích. Nesmí chybět ani napájecí kabel USB-C s klasickou koncovkou.

JBL Clip 4
Líbilo se nám
  • manuál v několika světových jazycích

Konstrukční zpracování: něco navíc

JBL Clip 4 si zamilujete na první dotyk. Má oválný tvar, díky kterému skvěle padne do ruky. Okolo těla vede kovový pruh, který nad horní částí reproduktoru končí integrovanou karabinou. Ta přináší mnoho výhod. Reproduktor si díky ní můžete zavěsit kamkoli vás jen napadne, na batoh, kabelku, pásek atp... Celé tělo je chráněno textilem, do kterého jsou na pravém boku zapuštěná tlačítka pro vypnutí/zapnutí a Bluetooth tlačítko. Zadní strana je pak určená k pokládání reproduktoru. Výrobce na zadní stranu umístil gumové protiskluzové zarážky. Díky nim můžete reproduktor klidně položit na palubní desku v autě a při jízdě se Clip 4 ani nehne.

Jak už je u JBL zvykem, na přední straně je zapuštěné logo značky, které vypadá velice dobře. Nad logem jsou tlačítka pro přehrávání hudby a ovládání hlasitosti, která mohou sloužit také k přepínání písniček. Na spodní straně reproduktoru pak najdeme vstup pro nabíjecí kabel.

JBL Clip 4 má integrovanou kovovou karabinu.

Rozměry reproduktoru činí 86,3 × 134,5 × 46 mm. Výška není v poměru k ostatním právě kvůli karabině. Hmotnost je pouhých 239 g. Opravdu ani nebudete vědět, že ho máte u sebe. Nám do redakce dorazil v černé, ale pořídit si ho můžete i v dalších barvách – modré, zelené, růžové, bílé, červené a v barvě squad. BL Clip 4 má certifikaci IP67, takže mu nevadí voda ani prach.

Líbilo se nám
  • líbivý design
  • integrovaná karabina
  • certifikace IP67
  • nízká hmotnost
  • několik barevných provedení

Konektivita a baterie: vydrží celý den

Reproduktor můžete připojit pomocí Bluetooth 5.1. Párování je otázkou pár vteřin. Je velmi rychlé a jednoduché. Po zapnutí reproduktoru stačí zmáčknout tlačítko s ikonkou Bluetooth a hned můžete začít poslouchat.

Hlasitost můžete ovládat jak z připojeného zařízení, tak i pomocí tlačítek na reproduktoru. Přepínat písničky ale lze jen na připojeném zařízení. Na to už jsme ale u JBL zvyklí. Velmi dobrá je výdrž baterie. JBL Clip 4 zvládne být v provozu až 10 hodin. Nabíjení poté trvá okolo tří hodin. Samozřejmě v závislosti na úrovni hlasitosti a zvukového obsahu. Z vlastní zkušenosti mohu 10hodinový poslech potvrdit. Bohužel chybí vstup pro microSD kartu i mikrofon pro hovory.

JBL Clip 4
Líbilo se nám
  • rychlé spárování
Nelíbilo se nám
  • nemá slot na paměťové karty
  • chybí mikrofon pro hovory

Kvalita reprodukce: malý, ale hlasitý

JBL Clip 4 je sice malý, ale nenechte se oklamat. Ať už ho vezmete kamkoli, nikdo ho nepřeslechne. Basový a výškový reproduktor dají dohromady 5 W. Frekvenční rozsah je od 100 Hz do 20 kHz. I poslech mluveného slova byl čistý a srozumitelný. Maximální hlasitost je na tak malý reproduktor opravdu uspokojivá. Ať už si pustíte jakýkoli hudební žánr, dopřejete si kvalitní zvuk. Poslechu opravdu nemáme co vytknout.

JBL Clip 4

Reproduktor se chlubí také zvukem JBL Original Pro Sound, který poskytuje bohatý zvuk a výrazné basy v kompaktních rozměrech.

Líbilo se nám
  • JBL Original Pro Sound
  • čistý poslech mluveného slova
  • vysoká maximální hlasitost

Zhodnocení: budete ho chtít

JBL Clip 4 vás zaujme na první pohled. Integrovaná karabina se u reproduktorů jen tak nevidí. Už nemusíte vymýšlet, kam jej postavit, stačí za cokoliv zaháknout nebo pověsit a je to. Ani venku už se nemusíte bát, že by na něj někdo například omylem stoupnul nebo se zašpinil. Necháte ho pověšený na batohu a bude v bezpečí.

Také skvěle padne do ruky a je potažený textilní ochranou, která je na dotek velice příjemná. Výrobce nezapomněl ani na gumové zarážky, takže kdyby přeci jen nebylo zbytí, můžete Clip 4 položit na místo, ze kterého se ani nehne.

JBL Clip 4

Z poslechu jsem byla nadšená. Nečekala jsem, že takový malý reproduktor bude hrát možná i lépe než jeho větší kolegové. JBL Clip 4 umí krásně vykreslit basy a výšky jsou čisté. Poradil si také s velmi vysokou hlasitostí. nakonec máme ještě jedno velké plus. Tuto malou dokonalost koupíte za pouhých 1 489 Kč.

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • vysoká maximální hlasitost
  • JBL Original Pro Sound
  • rychlé spárování
  • několik barevných provedení
  • nízká hmotnost
  • certifikace IP67
  • integrovaná karabina
  • líbivý desing
Zápory
  • chybí mikrofon pro hovory
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze