JBL Pulse 4
test

JBL Pulse 4

Rozsvítí každou party

JBL není žádným nováčkem ve světě reproduktorů. Produkty této značky se využívají v nahrávacích studiích, sálech kin nebo při koncertech. My jsme v redakci nedávno jeden reproduktor měli a jeho test dopadl na výbornou.

Dnes se podíváme na menší reproduktor s názvem JBL Pulse 4. Nejenže se postará o kvalitní zvuk, ale také dodá party jiskru. Ptáte se jak? Díky 360stupňové světelné show, kterou dokáže vykouzlit. Navíc jej díky kompaktnímu zpracování můžete vzít kamkoli. A to jsme také udělali. JBL Pulse 4 s námi vyrazil na cesty a my vám prozradíme, jak obstál.

Za zapůjčení reproduktoru JBL Pulse 4 děkujeme společnosti ElectroWorld, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si jej můžete i zakoupit.

Technické parametry JBL Pulse 4

Rozměry 9,6 × 20,7 × 9,6 cm
Hmotnost 1,3 kg
Bezdrátová konektivita Bluetooth 4.2
Výdrž 12 hodin
Doba nabíjení 3,5 hodin
Zvýšená odolnost IPX7
Cena 5 999 Kč

Obsah balení: minimalistický

Po otevření designové krabice na vás vykoukne samotný reproduktor. Vedle reproduktoru v malé černé krabičce je schovaný napájecí kabel USB-C s klasickou koncovkou a manuály v několika jazycích.

JBL Pulse 4
Líbilo se nám
  • zajímavé balení

Konstrukční zpracování: světelná show

JBL Pulse 4 má válcovité tělo z průhledného akrylátu. Pouze horní a dolní strana je z profilovaného pogumovaného plastu, díky kterému je reproduktor stabilnější. Je ale vysoký, takže by se i tak mohlo stát, že při neopatrném zacházení ztratí stabilitu. Je vysoký 20,7 cm a široký 9,6 cm.

JBL Pulse 4

Při nošení je znát hmotnost 1,3 kg. Tomu se ale nemůžeme divit. Uvnitř se totiž skrývá baterie s kapacitou 7 260 mAh. Díky tomu reproduktor vydrží hrát opravdu dlouho. Výrobce udává až 12 hodin poslechu a s tím můžeme souhlasit. O to delší je ale také nabíjení, které se pohybuje mezi 3 a 4 hodinami. Můžete si vybírat ze dvou barevných variant – černé a bílé. Nám do redakce dorazil v černé.

Pojďme se na něj ale podívat víc zblízka. Na horní straně jsou do plastu zapuštěná tlačítka na ovládání, která jsou rozdělená do tří bloků. V prvním najdeme tlačítko pro vypnutí/zapnutí a připojení Bluetooth. V druhém tlačítko pro zapnutí/pozastavení hudby a ovládání hlasitosti. Ve třetím pak najdeme tlačítko pro připojení dalších reproduktorů JBL Pulse 4 a tlačítko pro přepínání/vypnutí světelných efektů. Zapuštěná tlačítka jdou velmi snadno mačkat. Pod horním plastovým krytem se ukrývá zvukový výstup reproduktoru.

Pod horním plastovým krytem je pak bass reflex. V dolní části akrylátového těla je zapuštěný ukazatel nabití baterie a nabíjecí konektor. Najdeme zde také logo JBL. Tento reproduktor má certifikaci IPX7, takže mu nevadí ani ponoření do metrové hloubky nebo déšť.

Ještě se na okamžik vrátíme k akrylátovému tělu. Tento výběr materiálu nebyl od výrobců úplně šťastný. Na tomto povrchu je totiž vše vidět, takže stačí vzít reproduktor do ruky a otisky prstů jsou jasně viditelné. Navíc se tento materiál docela špatně leští suchým hadříkem, takže je nejlepší ho hned otřít alespoň vlhčenými ubrousky a až poté ho vyleštit do sucha. Dalším problémem je, že když při cestování nejste úplně opatrní, může se stát, že se reproduktor někde odře nebo poškrábe. I takové věci jsou na povrchu hned vidět. Takže na party u bazénu či v přírodě není úplně vhodný.

Líbilo se nám
  • jednoduché ovládání
  • líbivý design
  • odolnost IPX7
Nelíbilo se nám
  • vyšší hmotnost
  • na těle reproduktoru je vše vidět

Konektivita a baterie: vydrží celou noc

JBL Pulse 4 snadno připojíte pomocí Bluetooth 4.2. Párování vám zabere pár vteřin a jednodušší už být nemůže. Stačí reproduktor zapnout a zmáčknout tlačítko s ikonou Bluetooth – pak hned můžete začít poslouchat oblíbené písničky.

JBL Pulse 4

Hlasitost můžete ovládat jak z připojeného zařízení, tak i pomocí tlačítek na reproduktoru. Přepínat písničky ale lze jen na připojeném zařízení. Na to už jsme ale u JBL zvyklí. Velmi dobrá je výdrž baterie. Výrobce udává až 12 hodin přehrávání hudby v závislosti na hlasitosti a audio obsahu. My jsme reproduktor rozhodně nešetřili, a i tak s námi držel krok po celou dobu. Pokud budete reproduktor využívat doma, kde bude hrát jen tak do pozadí, vydrží hrát i dvakrát déle. Trochu delší je ale doba nabíjení. Ta se pohybovala okolo 3,5 hodin. Dodejme, že chybí vstup pro microSD kartu i mikrofon pro hovory.

Líbilo se nám
  • dlouhá výdrž baterie
  • snadné párování
Nelíbilo se nám
  • delší doba nabíjení
  • chybí mikrofon pro hovory
  • nemá slot na paměťové karty

Světelná show: dle vašeho vkusu

To nejzajímavější na celém reproduktoru je rozhodně světelná show. Můžete vybírat mezi pěti druhy světelných efektů – spiritual, campfire, equaliser, wave a vlastní. Díky aplikaci si můžete nastavit barvy světelných efektů, barevné přechody, tvary i směry. Popusťte uzdu vaší fantazii a hrajte si. Efekt equaliser svítí skvěle do rytmu hudby. Efekt campfice, v překladu táborák, dokonale napodobuje oheň. Nám se ale i tak nejvíce zalíbil efekt spiritual, ve kterém proplouvaly bubliny na barevném pozadí. Celková světelná show se nám velmi líbila a nemáme jí co vytknout.

Líbilo se nám
  • 5 druhů světelných efektů
  • možnost nastavení vlastního efektu

Kvalita reprodukce: nepřeslechnete ho

JBL Pulse 4 je sice malý, ale nenechte se oklamat. Ať už ho vezmete kamkoli, nikdo ho nepřeslechne. Basový a výškový reproduktor mají dohromady výkon 20 W. Frekvenční rozsah je od 70 do 20 kHz. I poslech mluveného slova byl čistý a srozumitelný. Maximální hlasitost je velmi vysoká. Díky tomu byl reproduktor slyšet, i když se zrovna baví dohromady deset lidí. Basy nejsou nijak přehnané. Ať už si pustíte jakýkoli hudební žánr, dopřejete si kvalitní zvuk. Poslechu opravdu nemáme co vytknout.

JBL Pulse 4

Ale pokud se vám zdá, že by zvuk chtělo ještě obohatit, můžete k tomu využít funkci PartyBoost, která vám umožní spárovat dva reproduktory dohromady. A jestli vám ani to nestačí, můžete propojit i několik různých reproduktorů kompatibilních s funkcí JBL PartyBoost. Dokážete si představit takovou světelnou show? Rozhodně stojí za vyzkoušení.

Líbilo se nám
  • vysoká maximální hlasitost
  • funkce PartyBoost
  • čistý poslech mluveného slova

Aplikace: hodí se

Aplikace JBL Portable je zdarma dostupná pro Android i iOS. Po jejím otevření pouze zvolíte konkrétní produkt, v našem případě JBL Pulse, a pár vteřin počkáte, než se s reproduktorem spáruje. Doporučujeme si aplikaci stáhnout, protože je to jediný způsob, jak můžete zjistit, kolik procent baterie váš reproduktor má. Také je to druhý ze dvou způsobů nastavení světelných efektů, které se promítají na těle reproduktoru. Navíc si zde můžete také nastavit i konkrétní barvy, které chcete, aby se na reproduktoru promítaly.

Prostředí aplikace JBL Portable

Po otevření aplikace se v horní části obrazovky ukáže název reproduktoru, který lze přejmenovat podle sebe. Dále je tu malý obrázek JBL Pulse 4 a stav baterie. Uprostřed obrazovky najdete nastavení světelných efektů a výběr barev. Nastavit také lze, jak moc chcete, aby reproduktor svítil, případně můžete světelnou show vypnout úplně. Ve spodní části obrazovky najdete návod k použití a možnost zapnutí funkce PartyBoost.

Líbilo se nám
  • snadné ovládání
  • možnost nastavení světelné show
  • ukazatel baterie

Zhodnocení: hlasitá lávová lampa

JBL Pulse 4 rozzářil party u moře, postaral se o zvukovou kulisu u práce, ale také doprovázel amatérské karaoke. A vše zvládnul na jedničku. Na první zapnutí zaujme čistý zvuk, ale hlavně světelná show. Tu si díky mobilní aplikaci můžete dopodrobna nastavit podle vašeho vkusu.

JBL Pulse 4

Jediným malinkým nedostatkem je zvolený materiál těla reproduktoru. Pokud ho umístíte do prostoru, kde se pohybuje více lidí, musíte dávat pozor na pády či poškrábání. Velice opatrní musíte být venku, například na pláži či v přírodě, kde může přijít k úrazu velmi snadno.

Pokud ale sháníte menšího parťáka, který se bude starat o váš hudební výběr, tak jste ho právě našli. Dlouhá výdrž baterie a nepřekonatelná světelná show mluví za vše. Za 5 999 Kč bychom ho brali i my.

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • aplikace
  • funkce PartyBoost
  • vysoká maximální hlasitost
  • snadné párování
  • dlouhá výdrž baterie
  • certifikace IPX7
  • líbivý design
  • světelná show
Zápory
  • delší doba nabíjení
  • na těle reproduktoru je vše vidět
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze