LAMAX Sounder2
test

LAMAX Sounder2

Nakopne vás k čemukoliv

Kvalitní reproduktor je často opomíjená záležitost, kterou každý milovník hudby nepochybně ocení. I přestože naše chytré telefony hrají dobře, reproduktorům se nemohou rovnat. Pokud chcete mít po ruce zařízení, které bude hrát hodiny v kuse, nahlas a čistě, mohl by vás zaujmout LAMAX Sounder2, který se pyšní 360stupňovým zvukem.

LAMAX Sounder2 je parťákem na jakoukoliv dobrodružnou výpravu. Díky pevné konstrukci a odolnosti proti vodě mu neuškodí prach ani vlhkost. Můžeme jej hodit do batohu nebo přenášet na praktické šňůře. Zároveň poslouží i jako skvělý domácí reproduktor. Otázkou ale zůstává, zda nízká cena ovlivnila jeho kvalitu. Dozvíte se to v dnešní recenzi.

LAMAX Sounder2

Technické parametry reproduktoru LAMAX Sounder2

Rozměry 180 × 75 × 75 mm
Hmotnost 600 g
Bezdrátová konektivita Bluetooth 5.0
Výdrž až 12 hodin
Doba nabíjení 3 hodiny
Zvýšená odolnost ano, IP67
Baterie Li-Ion 4 000 mAh
Možnosti přehrávání Bluetooth, audio vstup 3,5 mm, microSD karta
Barva černá
Cena 1 690 Kč

Obsah balení: vše důležité

Prodejní balení obsahuje jen to nejnutnější. V malé papírové krabici najdeme reproduktor, nabíjecí USB kabel, audio kabel a papírový manuál.

Líbilo se nám
  • kompletní balení

Konstrukční zpracování:

Testovaný LAMAX Sounder2 má rozměry 180 × 75 × 75 mm a váží 600 gramů. Velikostí i hmotností se tak podobá lahvi s vodou, která se bez problémů vejde do batohu i kabelky. Reproduktor je černý s modrými detaily a pyšní se odolnou konstrukcí dle IP67, která z něj dělá ideálního parťáka na cesty. Velkou výhodou je také praktická šňůra, za kterou se dá reproduktor nosit nebo zavěsit.

Díky zvýšené odolnosti můžeme Sounder2 vzít na vodu i hory, vydrží totiž kontakt se sněhem, prach i stříkance. Velmi se ale osvědčil i v domácnosti. To, že jeho design je spíše sportovní, při zpěvu ve sprše pravděpodobně vadit nebude.

Reproduktoru neublíží sníh, voda ani prach.

Tělo je tvořeno tvrdším plastem a kovovou mřížkou. Vespod nechybí gumový proužek, který se stará o to, aby reproduktor zůstal na jednom místě. K ovládání slouží pár tlačítek, která najdeme na boční straně, a otočné kolečko na jeho vrcholu, s nímž lze regulovat míru hlasitosti. Díky vystupujícím piktogramům jde ovládat přehrávání hudby i poslepu. První a nejvýraznější tlačítko „power“ s notifikační diodou, které je orámováno modrými detaily, slouží k zapnutí/vypnutí reproduktoru nebo přepínání jednotlivých režimů poslechu. Tlačítky s označením + a - lze ovládat hlasitost (podobně jako s otočným kolečkem) nebo přepínat jednotlivé skladby. Prostředním tlačítkem „play“ spustíme/zastavíme přehrávání a přijmeme/ukončíme hovor – LAMAX Sounder2 je totiž mimo jiné vybaven mikrofonem pro handsfree. Nechybí mu ani tlačítko na přepínání zdrojů hudby (Bluetooth, microSD karta a AUX), pod kterým jsou zakryté vstupy pro microSD kartu, AUX kabel a 3,5mm jack.

Líbilo se nám
  • pevná konstrukce
  • líbivý design
  • praktická šňůra
  • zvýšená odolnost

Konektivita a výdrž: bezproblémově až 12 hodin

V rámci konektivity je možností mnoho. Samozřejmostí je bezdrátové připojení pomocí Bluetooth 5.0, které má dosah až 18 metrů. Párování je velmi jednoduché a není k němu potřeba žádná aplikace. Reproduktor tak k chytrému zařízení připojíme rychlostí blesku stejně jako jiná Bluetooth zařízení. Při přehrávání hudby je však jistotou i 3,5mm jack nebo microSD karta s nahranou hudbou.

LAMAX Sounder2 vydrží hrát až 12 hodin. Hudební maraton zajišťuje kvalitní baterka s velkou kapacitou 4 000 mAh. Tříhodinové nabíjení poté probíhá prostřednictvím USB-C kabelu.

LAMAX Sounder2 nabíjení

Testovaný reproduktor překvapil i funkcí „true wireless stereo“, díky které jde k zařízení bezdrátově připojit i druhý reproduktor. Kromě dalšího Sounderu2 můžeme funkci využít i s modely Storm1 nebo Sentinel2.

Líbilo se nám
  • rychlé párování
  • možnost propojení s dalším reproduktorem

Zvuk: roztancuje každého

LAMAX Sounder2 disponuje dvěma hudebními režimy. Režim „super bass“ klade důraz na hloubky, zatímco „3D sound“ zajistí spíše prostorovější zvuk. 360stupňový zvuk vás pohltí ze všech stran. Má celkový výkon 30 W s výraznou basovou složkou a skvělým podáním nižších frekvencí. Vysoká maximální hlasitost navíc nedegraduje kvalitu zvuku. Velmi jsem ocenila i čistý poslech mluveného slova. Podcasty byly srozumitelné a hezky se poslouchaly.

Líbilo se nám
  • slušný prostorový efekt
  • vysoká kvalita zvuku
  • dva hudební režimy
  • čistý poslech mluveného slova

Zhodnocení: správná volba za pár kaček

Sounder2 je ideálním zařízením do terénu. Já si ho však užívala i z klidu domova. Za poměrně nízkou cenu nabízí velmi kvalitní zvuk a ocení ho i náročnější posluchači. Jedinou nevýhodu vidím v tom, že na jeho povrchu jdou snadno vidět nečistoty nebo drobné škrábance. Jedná se tedy o čistě estetický problém. Prach nebo vlhkost mu totiž určitě neublíží.

LAMAX Sounder2

Foto: Dimitra Papadopoulu, fZone.cz

Klady
  • vysoká kvalita zvuku
  • pevná konstrukce
  • zvýšená odolnost
  • líbivý sportovní design
Zápory
  • na gumových částech jsou snadno vidět nečistoty