Marshall Stockwell II
test

Marshall Stockwell II

Malý, ale hlasitý

Bezdrátové reproduktory jsou skvělá věc. Mohou s vámi cestovat kamkoli a vždy se postarat o váš lepší zážitek, ať už plánujete posezení s přáteli nebo narozeninovou oslavu. Když k tomu přidáte ještě kvalitní zvuk, máte vyhráno. K nám do redakce zamířil Marshall Stockwell II a neváhali jsme ho pořádně vyzkoušet.

Marshall Stockwell II disponuje odnímatelným popruhem pro pohodlné nošení a nabídne dlouhou výdrž i kvalitní zvuk. Nebojí se ani vody, takže vám bude dělat společnost i u bazénu. Obstál ale v naší recenzi?

Za zapůjčení váhy Marshall Stockwell II děkujeme společnosti Electro World, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz.

Technické parametry Marshall Stockwell II

Rozměry 180 × 161 × 70 mm
Hmotnost 1,38 kg
Bezdrátová konektivita Bluetooth 5.0
Výdrž 20 hodin
Doba nabíjení 5 hodin
Zvýšená odolnost IPX4
Cena 4 290 Kč

Obsah balení: jen to nejdůležitější

Ve větší krabici najdete manuál v mnoha jazycích včetně češtiny a napájecí kabel USB-C. Dále v krabici je samotný reproduktor a odnímatelný popruh z příjemného materiálu. V balení chybí adaptér do sítě, ale to už je u takových zařízení zvykem.

Marshall Stockwell II

Konstrukční zpracování: parťák na každou akci

Marshall Stockwell II s vámi pojede kamkoli. Nepřekvapí ho ani pár kapek vody. Celé tělo i analogové knoflíky jsou chráněné silikonovým povrchem. Má sice obdélníkový tvar, ale je vysoký, takže se by mohlo stát, že při neopatrném zacházení ztratí stabilitu. Je vysoký 180 mm a široký 70 mm. Díky odnímatelnému popruhu na něj ani nepotřebujete žádnou tašku, všude ho pohodlně donesete. I přes možnou nestabilitu se nám neobvyklý design velice líbí.

Výrobce se nikde nechlubí kapacitou baterie (ale měla by činit 10 200 mAh), což tolik nevadí, protože výdrž baterie 20 hodin je fantastická. Reproduktor může navíc sloužit i jako powerbanka, dobije třeba váš telefon, což se může hodit. Takže se nemůžeme divit ani hmotnosti 1,38 kg. Ale to za tu výdrž baterie stojí, nemyslíte? Do redakce přišel reproduktor v šedé barvě, koupit ale můžete i varianty Indigo a Burgundy.

Nyní se podíváme na reproduktor zblízka. Na vrchní straně má analogové ovládací knoflíky, tlačítko na připojení Bluetooth a sloupec malých diod, podle kterých poznáme, zda je dostatečně nabitý. Když se podíváme na ovládací prvky zleva, jako první narazíme na tlačítko připojení Bluetooth. Dále následují tři analogové knoflíky – prvním zapínáme/vypínáme reproduktor a ovládáme hlasitost, druhým lze ovládat basy a třetím výšky. Jak už jsme zmínili, celé tělo je potažené silikonem, takže je chráněno před pády.

Reproduktor nabízí výdrž až 20 hodin.

Na přední a zadní straně je mřížkový průchod z ocele a kovu. Na přední straně je na mřížce plastové logo Marshall. To vypadá velmi dobře a podtrhuje celkový design reproduktoru. Z pravé na levou stranu je možné připnout přiložený popruh, který je velmi praktický.

Na pravé straně je vstup pro USB-C a pro AUX. Oceňujeme pak voděodolnost. Marshall Stockwell II plní certifikaci IPX4, díky které ho mírná sprcha nepřekvapí, ale žádné potápění nečekejte. Samozřejmě, že jsme voděodolnost zkusili a Marshall obstál.

Líbilo se nám
  • odolnost IPX4
  • líbivý design
  • jednoduché ovládání
Nelíbilo se nám
  • vyšší hmotnost

Konektivita a baterie: nahradí celou reprosoustavu

Reproduktor můžete připojit pomocí Bluetooth 5.0 s dosahem 9 metrů. První spárování je otázkou pár vteřin. Co se nám opravdu líbilo, je, že disponuje funkcí Multi-host díky které se mohou k reproduktoru připojit dvě zařízení najednou a ovládat playlist. Dále se můžete připojit pomocí AUX. K ovládání není žádná aplikace, takže párování probíhá stejně jako s ostatními Bluetooth zařízeními. Marshall Stockwell II nedisponuje vstupem pro microSD kartu ani mikrofonem pro hovory.

Připojení je opravdu velmi jednoduché a rychlé. Po zapnutí reproduktoru zmáčknete na 2 vteřiny tlačítko s ikonkou Bluetooth a můžete začít poslouchat. Hlasitost samozřejmě lze ovládat i z připojeného zařízení. Za zmínku stojí určitě výdrž. Výrobce uvádí více než 20 hodin. Jak ale vyplývá z našeho testování, pokud se uskromníte s hlasitostí, můžete se spolehnout na výdrž mnohem delší (až několikanásobnou). Pokud pak chcete reproduktor nabít na jednu večerní party (cca 6 hodin), stačí ho nechat nabíjet 20 minut. Když chcete mít reproduktor nabitý úplně, připravte se na dobu nabíjení 5 hodin.

Marshall Stockwell II
Líbilo se nám
  • funkce Multi-host
  • rychlé spárování
  • dlouhá výdrž na nabití
Nelíbilo se nám
  • delší doba nabíjení

Kvalita reprodukce: na jedničku

Marshall Stockwell II můžete vzít opravdu kamkoliv a rozhodně ho bude všude slyšet. A to díky dvěma reproduktorům, na kterých si můžete nastavit basy a výšky podle vašich představ. Dva výškové a dva basové reproduktory mají dohromady výkon 20 W. Frekvenční rozsah je od 60 Hz do 20 kHz. Poslech mluveného slova byl čistý a srozumitelný. Z celkového poslechu jsme byli opravdu nadšení.

Marshall Stockwell II

Nebáli jsme se vyzkoušet, co všechno reproduktor umí. Díky Blumlein Stereo Sound vykouzlí Marshall všesměrový zážitek. Navíc má konstrukci bass-reflex, která se postará o ještě kvalitnější zvuk.

Líbilo se nám
  • vysoká kvalita zvuku
  • dobrý prostorový efekt
  • čistý poslech mluveného slova
  • konstrukce bass-reflex

Zhodnocení: kvalita od Marshallu

Značka Marshall opět nezklamala. Tento reproduktor potěší i náročnější posluchače. Doma se postaral o hlasitou party a venku se za ním každý otočil. Jeho rozměry jsou sice trochu větší, tuto nevýhodu však kompenzuje popruh z příjemného materiálu, díky kterému můžete nosit reproduktor kamkoli i bez tašky či batohu, a také dlouhá výdrž. Jeho cena přitom činí 4 290 Kč.

Doporučujeme - fZone.cz

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • konstrukce bass-reflex
  • vysoká kvalita zvuku
  • vysoká výdrž baterie
  • funkce multi-host
  • rychlé spárování
  • odolnost IPX4
Zápory
  • delší doba nabíjení
  • vyšší hmotnost
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze