Netatmo Smart Indoor Camera
test

Netatmo Smart Indoor Camera

Elegantní kamera, která rozpozná obličeje
2

Potřebujete ohlídat svůj domov? Máte rádi přehled o tom, co se doma děje. K tomu všemu výborně poslouží Netatmo Smart Indoor Camera, která umí rozpoznávat obličeje a podle toho vám posílat notifikace. Nechybí ani on-line streamování videa, zálohování na Dropbox a mnoho dalšího. Kamerku jsme měli možnost testovat několik měsíců a zde jsou naše poznatky.

Snad každému záleží na jeho domovu a když vám na něčem záleží, chcete to chránit. Chytře a zároveň v reálném čase to zvládá dnes testovaná Netatmo Smart Indoor Camera.

Obsah balení: vše co je potřeba

  • kamera Netatmo Smart Indoor Camera
  • USB kabel a adaptér do sítě
  • 8GB microSD karta
  • manuál

Technické parametry Netatmo Smart Indoor Camera

Rozměry 155 × 45 × 45 mm
Zpracování hliník
Kamera 4 Mpx, až 1 920 × 1 080 px
Konektivita ethernet, Wi-Fi 802.11 b/g/n (2,4 GHz)
Aplikace Android/iOS
Paměť slot pro karty microSD až 32 GB
Cena cca 5 tisíc korun

Zpracování a konstrukce: musí dobře vypadat

Netatmo si tradičně dává záležet na designu svých produktů, a to samé platí i o kamerce. Elegantní váleček stříbrno-zlatavé barvy z anodizovaného hliníku nebudete chtít nikam ukrývat, ale velmi pěkně doplní každý designový interiér. Při umisťování je však potřeba být opatrný, vzhledem ke svojí výšce se kamerka snadno převáží – stačí třeba trochu zatáhnout za kabel. Ten musí být ke kameře neustále připojen, bez napájení fungovat neumí, protože nemá baterii. Kamerka se při provozu hodně zahřívá, což mě v prvních minutách překvapilo, ale ani po několika měsících používání jsem nezaznamenal žádný problém.

Netatmo Smart Indoor Camera

Nastavení je velmi jednoduché. Klíčové je připojení aplikace Security, kterou Netatmo používá i pro svoje další bezpečnostní produkty, třeba venkovní kamerku nebo detektor kouře. Pozitivní je, že nově aplikace Netatmo umí i česky. Kameru stačí připojit k vaší Wi-Fi a poté už hned začne fungovat. K dispozici je i připojení přes ethernet. Smart Indoor Camera spoléhá při svém fungování na rozpoznávání obličejů. A proč vlastně?

Stáhnout Security

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Užitečné rozpoznávání obličejů

Díky tomu, že ví, koho vidí, vám může posílat velmi přesné notifikace o lidech, o kterých chcete vědět, nebo o neznámých osobách. Naopak vás nebude upozorňovat na členy domácnosti, kteří jsou v ní denně. A funguje to skvěle. Ze začátku sice trvá asi 2 týdny, než kameru spolehlivě naučíte poznat obličeje členů domácnosti ve všech světelných podmínkách, ale poté už funguje vše velmi spolehlivě. Zatímco na členy domácnosti tak kamerka vůbec nereaguje a dokonce u nich mám nastaven zákaz nahrávání, notifikace mi naopak dorazí vždy v případě uklízečky či návštěvy. Nebo nezvaného hosta, ale to se mi zatím naštěstí nestalo.

Prostředí aplikace Netatmo Security

Jednotlivé osoby si můžete pojmenovat a v aplikaci přímo vidíte, kdy je kamerka viděla naposledy. Kamerka je navíc inteligentní a pokud vidí více osob a například kombinaci známých a neznámých, rovnou pošle notifikaci ve tvaru „viděna manželka a neznámá osoba“.

Upozorní na mazlíčky i alarmy

Kamerka natáčí ve Full HD a nabídne velmi široký záběr 130 stupňů. Navíc nahrává i zvuk a nechybí ani noční režim s infračerveným viděním. Díky rozpoznávání obličejů nahrává pouze tehdy, když se něco stane a nastavit si můžete, zda má reagovat jen na obličeje, nebo i na jakýkoliv pohyb či zvuk. Dokonce i pokud doma máte třeba „hloupý“ detektor kouře bez připojení na Wi-Fi, dokáže vás Netatmo upozornit, když uslyší alarm. Umí ale reagovat i na zvířata (lze zapnout/vypnout) a upozorňovat vás stejně jako v případě osob.

Skrze mobilní aplikace pro iOS nebo Android či webový prohlížeč se kdykoliv můžete připojit na on-line stream a vidět i slyšet, co se doma děje. Videa se ukládají na vloženou microSD kartu (Netatmo vám ke kamerce dá dostatečnou 8GB kartu) a dle kapacity se nejstarší události přepisují. Videa událostí se pak automaticky ukládají i na Dropbox, což je obzvláště užitečné v případě, že kamerka ztratí napájení (vypadne proud nebo ji zloději záměrně odpojí). I tak se můžete podívat na to, co se stalo těsně předtím, než byla odpojená.

Připojí se ke Googlu i Applu

Pro správu funkcí chytré kamerky je potřeba používat aplikaci Security od Netatmo, ale lze ji připojit i ke Google Home a kompatibilní je i s Apple HomeKit. Můžete tak říci „Siri, ukaž mi obraz z mojí kamery“. Bohužel jediný pokyn, který můžete říci Googlu, je „Google, ukaž mi obraz z mojí kamery na mojí televizi“, což není moc užitečné.

Netatmo Smart Indoor Camera
Nechybí ani ethernet

Kameru si tak do Google Home sice připojíte, ale prakticky nic vám to nepřinese a musíte vše používat skrze aplikaci Security. Vyvolat obraz kamery pak můžete i přes Messenger a notifikace vám umí posílat i na Apple Watch.

Zhodnocení: povedla se

Netatmo Smart Indoor Camera se mi za několik měsíců používání skutečně osvědčila. Díky chytrému rozpoznávání obličejů, které je spolehlivé, hned víte, kdy dorazily děti nebo uklízečka domů, případně, kdy se ve vašem domě objevil nevítaný host a okamžitě na to reagovat. Dění doma můžete kdykoliv zkontrolovat on-line a nechybí ani zálohování do cloudu. Navíc nabízí velmi dobrou ochranu soukromí vašich příbuzných a u těch, u kterých si to nastavíte, obraz nenahrává. Bonusem je pak hezký design, povedená aplikace a spolehlivost.

Netatmo Smart Indoor Camera

Kamerku Netatmo Smart Indoor Camera pořídíte za zhruba 5 tisíc Kč, vyšší cena je ale vyvážena výbornou funkčností a spolehlivostí. Kamerku tak můžeme jednoznačně doporučit.

Klady
  • rozpoznání obličejů
  • aplikace zdarma, bez předplatného
  • elegantní design a kvalitní zpracování
  • přítomnost ethernet portu
  • zálohování do cloudu
Zápory
  • kamera se zahřívá
  • tvar zhoršuje stabilitu
Diskuze ke článku
inga
Nejlepší nabídky pro muže! Krásné dívky na vás čekají v různých pozicích ---- http://www.2020.na.to
Jemmiton
Nejlepší nabídky pro muže! Krásné dívky na vás čekají v různých pozicích ----

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze