Netatmo Valves Starter Pack
test

Netatmo Valves Starter Pack

Pro pohodlné a moderní vytápění

Netatmo, francouzskou společnost vyrábějící prvky chytré domácnosti, zřejmě nemusíme představovat, co si ovšem v dnešní recenzi představíme podrobně, je Vaves Starter Pack, který slouží pro inteligentní regulaci teploty vašeho obydlí skrze vzdáleně ovládané termostatické hlavice. Kromě pohodlí přináší také úsporu za topení, více v recenzi.

Zima už sice dávno není to, co bývala a občas jsme svědky i naprostých teplotních extrémů, přesto je topná sezóna v plném proudu. Pokud nemáte desítky let staré radiátory, zřejmě doma máte termostatické hlavice, kterými ovládáte teplo. Co kdybychom vám ale řekli, že během pár minut můžete vaše stávající řešení vyměnit za inteligentní, kterými budete moci teplotu regulovat téměř odkudkoli na světě?

Je to možné díky společnosti Netatmo, která nabízí inteligentní termostatické hlavice, jež opravdu lze ovládat odkudkoli, instalaci navíc zvládnete sami. Dnes se zaměříme na startovní balíček, který je nutné pořídit, následně již stačí dokupovat jen další hlavice, tedy pokud máte doma více než 2 radiátory.

Obsah balení

„Starter Pack“ je startovním balíček, který potřebujete pro prvotní instalaci. V elegantním krychlovém balení je kromě dvou termostatických hlavic také relé komunikující na rádiové frekvenci. V balení se dále nachází tužkové AA baterie, plastové nástavce na radiátory, barevné kroužky pro rozlišení a také základní dokumentace, která vás provede procesem instalace. Nic víc není ani potřeba.

Netatmo Valves Starter Pack

Pro koho ano, pro koho ne?

Začneme trochu nestandardně rozborkou toho, pro koho je dnes testované řešení vhodné a pro koho spíše ne. Na začátek je dobré uvést, že o podobném řešení zřejmě nebude přemýšlet někdo, kdo má novostavbu například s podlahovým vytápěním a vše může řídit skrze telefon už od počátku. Výjimku mohou tvořit levnější stavby, kde by implementace chytré domácnosti přímo „do zdí“ navýšila rozpočet tak, že by rodina řešila chytrou část svépomocí.

Dostáváme se tedy k běžným domácnostem, které již dům/byt mají, případně jsou v dlouhodobém pronájmu. Zde platí jednoduchá poučka, čím starší řešení doma máte, tím menší je pravděpodobnost, že Netatmo Valves u vás doma bude fungovat. Výhodu mají vlastníci plynových/elektrických kotlů, které se sepnou automaticky podle potřeby (například když zvýšíte doma teplotu, případně se jdete sprchovat). Pokud máte takový typ topení, je pro vás Netatmo Valves vhodným produktem. Stejně tak mají vyhráno ti s centrálním vytápěním nebo bytovým domem s vlastním kotlem. Ve všech těchto případech se (v topné sezóně) kotel automaticky aktivuje, když dostane povel.

Mít vlastní domácí Wi-Fi síť je nezbytné.

Další část tvoří starší domy s kotlem na tuhá paliva: například uhlí. Pokud máte doma modernější kotel, který zároveň splňuje legislativní požadavky na eko emise, je pravděpodobné, že půjde nastavit tak, aby se automaticky sepnul v případě, když vyšlete požadavek. V případě starších kotlů, které je nutné aktivovat manuálně, je jasné, že samotné Netatmo Valves dobře neposlouží. Sice budete moci vyslat požadavek za zatopení, ale hlavice samotné kotel neaktivují, to je již na vás. Zde se tedy nabízí otázka, zda jde kotel „naprogramovat“ tak, aby se sepnul automaticky, nebo bude nutná investice do Inteligentního Termostatu, jehož součástí je i relé s kabelovým adaptérem na kotel, který se pak sám dokáže sepnout po vyslání požadavku. Inteligentní Termostat jde koupit i samostatně, nahradí ten stávající (pokud už nějaký máte) a následně dokáže pracovat s Netatmo Valves Sterter Pack. Pokud si nejste jistí, zda váš kotel bude kompatibilní se startovním balíčkem a Inteligentním Termostatem, Netatmo má pěkného průvodce, který vám na základě pár zodpovězených otázek odpoví. Podmínkou je v podstatě jen vlastní Wi-Fi síť, bez té je instalace podobného řešení zbytečná.

Doplníme, že samotný termostat vyjde na zhruba 4 tisíce korun, pokud chcete sadu termostatu a tří hlavic, zaplatíte 10 tisíc. V takovém případě je potřebné relé s kabelovým připojením již součástí dodávky. Samozřejmě není problém zakoupit Starter Pack s relé a dvěma hlavicemi + samostatně Inteligentní Termostat, v takovém případě zaplatíte asi 8 500 Kč. Dnes testované řešení bez Inteligentního Termostatu stojí zhruba 5 tisíc, záleží na akci.

Konstrukce a zpracování: elegancí sobě vlastní

Produkty Netatmo vynikají jednoduchým, leč velmi elegantním designem, termostatické hlavice nejsou výjimkou. Jde o válec s rozměry 80 × 58 mm, na kterém nalezneme jen jediný důležitý prvek: e-ink displej zobrazující teplotu i další informace důležité primárně při instalaci. Displej je pochopitelně (vzhledem k použité technologii) monochromatický a bez podsvícení. Překreslování vždy chvíli zabere: to je však klasický rys e-inkových displejů.

Hlavice skrývá dvě tužkové baterie (AA)

Samotná hlavice se skládá z hlavní válcové jednotky a šroubovacího závitu, kterým se instaluje na radiátor. Celé tělo je velmi pevné, jde o kombinaci tvrzeného poloprůhledného a neprůhledného plastu, i na pohled tak působí moderně a radiátory určitě hyzdit nebude. Hlavice se dodávají v mléčně bílém barevném provedení, jiné barvy bohužel k dispozici nejsou. Dokážeme si představit, že by zákazníci ocenili i tmavou variantu (například, když mají černé radiátory, které jsou v poslední době velmi oblíbené).

Hlavice působí moderním dojmem.

Hmotnost hlavic řešit nemusíme, nebudete je totiž nikam přenášet, naopak rozměry bychom si rozvést mohli. Na ilustračních snímcích působí poměrně subtilním dojmem, realita je však trochu odlišná. Nejsou malé, ale tak akorát velké, aby „padly do ruky“. Ne snad, že byste na ně po instalaci museli sahat, ale samozřejmě je můžete ovládat i manuálně, pokud budete chtít. Povrch je hladký, žádné výstupky ani zbytečné zdobení na nich (díky bohu) nenajdete. Manuální ovládání probíhá pootočením. Jakmile tak učiníte, hlavice se vždy vrátí do původní polohy, jen ucítíte mírné „klapnutí“, které o mechanické regulaci informuje.

Netatmo Valves Starter Pack

Netatmo je na produkt pyšné, proto na něm najdeme logo značky v textové podobě, a to z čelní části. Tu tvoří kruh, který vybízí k otáčení, což je žádoucí, pod krytkou s logem Netatma je totiž „slot“ pro dvě tužkové AA baterie, které jsou součástí základního balení. Ve své pozici je pevně drží kovová krytka, kterou je nejdříve nutné vysunout. Instalace baterií zabere pár vteřin, následně opět stačí otočit kolečkem a zaslepit průhled dovnitř.

V balení jsou dvě hlavice, abyste je snáze odlišili, můžete ze zadní strany po obvodu nalepit barevné kolečko, celá sada koleček je rovněž v balení. Vzhledem k tomu, že je vnější plášť poloprůhledný, prosvítá barva kroužku až na čelní stranu hlavice, což je nejenom praktické, ale také velice efektní. Díky hře světla a stínů prosvítá kolečko velmi intenzivně, takže to chvílemi vypadá, jako by bylo tělo hlavice podsvícené, což ale není. Hlavice samotná je samozřejmě mnohem sofistikovanější než popisujeme, uvnitř je velmi důležitá elektronika a čidla, to však nemáte šanci na první pohled poznat.

Důležité je správně umístit relé.

Dostáváme se k dalšímu důležitému prvku balení – relé. Jde o malou bílou krabičku, která je rovněž z poloprůhledného plastu. Konektor do sítě se do relé zapojuje až před instalací a je součástí těla relé. Vaším úkolem je relé zapojit do elektrické sítě v takovém místě, aby mohlo komunikovat s hlavicemi v rámci domova. Pokud máte byt, nebude problém takové místo najít, pokud jde o velký dům, doporučujeme umístit relé například do centrální chodby ve středu domu.

Relé zvládne obstarat až 20 inteligentních termostatických hlavic. Z toho vyplývá, že po pořízení startovního balíčku se dvěma hlavicemi můžete k tomu samému relé připojit ještě dalších 18, jež lze zakoupit samostatně. Zde ovšem můžete narazit právě na umístění relé. Pokud je váš dům opravdu velký a má kupříkladu 3/4 podlaží, možná se nevyhnete nákupu dalšího relé.

Vše je potřeba si nejdříve ověřit, případně měnit umístění relé. Důležité je také umístění kvůli internetu, protože relé komunikuje zároveň s hlavicemi a Wi-Fi sítí. Pomoci si můžete například Wi-Fi mesh řešením, to ovšem nebude mít vliv na dosah rádiové frekvence.

Instalace: snadná, ale chce to číst

Instalace je velmi snadná, je však nutné řídit se pokyny. Ty naleznete jak v dokumentaci, tak primárně v aplikaci, kterou následně můžete termostatické hlavice ovládat. Doporučujeme tedy rovnou stáhnout aplikaci Netatmo Energy, která je zdarma dostupná pro iOS i Android. Dobrou zprávou je, že je kompletně lokalizovaná do češtiny, veškeré případné problémy se tak dozvíte bez nutnosti si cokoli překládat.

Stáhnout Netatmo Energy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Jakmile nainstalujeme Netatmo Energy, musíme provést registraci. Tento krok je důležitý k propojení domácnosti s cloudem, přes který následně můžete teplotu regulovat vzdáleně. Celkově jde o práci na minutu, Netatmo po vás moc informací chtít nebude. Jakmile jste přihlášeni, může začít instalace. Prvním krokem je připojení relé do zásuvky a stisk nenápadného tlačítko ze spodní strany.

První spuštění a instalace relé

Jakmile se LED uprostřed relé rozsvítí, aplikace jej začne vyhledávat a párovat s aplikací. Pokud není potřeba aktualizace firmwaru, která zabere zhruba 5 minut, spárováno máte během minutky. Relé se přidruží k vaší domácí Wi-Fi síti, kterou stačí vybrat a zadat správné heslo vašeho routeru.

Instalace
Relé je centrální jednotka, která komunikuje s hlavicemi.

Relé je centrální jednotka, která komunikuje s hlavicemi, proto je na čase nainstalovat právě je. Začnete tím, že kleštěmi povolíte objímku staré termostatické hlavice, kterou následně odšroubujete velmi snadno. Před odinstalací vždy doporučujeme zapnout topení na maximum (na stupeň 5). V tento moment se na radiátoru povolí píst, kterým regulujete teplotu, logicky tak teplota začne stoupat, což je zcela v pořádku. Termostatická hlavice slouží právě k povolování/utlačování pístu, po odejmutí tedy radiátorem proudí teplo na maximum, což můžete regulovat centrálním termostatem, jenž můžete po čas instalace vypnout (ale také nemusíte).

Instalaci hlavice od Netatma předchází instalace plastové násady, kterou nalezneme v balení. Podle typu vašeho radiátoru tedy nejdříve vyzkoušíte plastové objímky našroubovat a pokud se závit „chytí“, je třeba jej pevně dotáhnout. Na webu Netatma sice existují různé návody a v balení naleznete i speciální metr pro zaměření, ovšem my můžeme doporučit nástavce bez šroubku, které budou fungovat ve valné většině domácností. Jakmile upevníte plastovou objímku, stačí přiložit hlavici Netatmo a kovovým kroužkem dotáhnout k plastové objímce, kterou jsme před malým momentem nainstalovali na radiátor. Jakmile je utaženo, v aplikaci zvolíme, že máme hotovo. Aplikace upozorní, že nyní je ten správný čas vložit baterie a počkat na identifikaci.

Hned po instalaci hlavice proběhne proces kalibrace.

V tento moment se hlavice sepnou a na jejich e-inkovém displeji se zobrazí identifikační číslo, v našem případě 1 nebo 2. Tím snadno rozlišíte, jakou hlavici do aplikace přidáváte a pomůže vám to pak s následným pojmenováním (například ložnice, obývací pokoj, dětský pokoj, chodba atd.). Přidání potvrdíte přímo v aplikaci, která, pokud vše proběhne v pořádku, vám pogratuluje. Kdybyste hned na začátek nestihli přidat obě hlavice, není důvod k obavám, přidat je můžete i později, je to navíc i praktičtější (v jeden moment nemusíte obstarávat dva radiátory).

Hned po instalaci proběhne proces kalibrace. Motorek uvnitř hlavice začne postupně povolovat a utlačovat píst, kterým se reguluje teplota. Jakmile nalezne výchozí pozici pro „minimum“ a „maximum“, zobrazí se na displeji reálná teplota, kterou snímají teplotní čidla uvnitř. Hlavice má čidlo jak pro teplotu radiátoru, tak pro teplotu v místnosti, slouží tedy jako malý termostat. Po prvotní instalaci je pravděpodobné, že ukáže o poznání vyšší teplotu, než jste doma běžně zvyklí. To je zcela standardní, po dobu instalace byl píst uvolněn a teplota postupně rostla.

Kapitolou sama pro sebe je napojení na vhodné radiátory. Možná totiž máte doma takový rozvod trubek, který vychází do jednoho konkrétního radiátoru, přes nějž hlavní trubka proudí do dalších radiátorů v domě. V takovém případě není možné Netatmo instalovat na takový radiátor, ale až na další v řadě, jinak by hrozilo, že primární radiátor (tedy rozvod) by nemohl distribuovat teplo do dalších v domě/bytě. To samozřejmě ví jen majitel domu, se kterým je nutné se poradit, případně na pomoc zavolat technika, který rozvodům rozumí. Samozřejmě hlavice můžete instalovat jen tam, kde vám to vyhovuje. I když tak doma máte například 10 radiátorů, nainstalovat je můžete jen tam, kde se nejčastěji pohybujete, tedy například v obýváku, dětském pokoji, kuchyni atp., zatímco zbytek dál můžete regulovat skrze standardní „hloupé“ termostatické hlavice/běžné uzávěry.

I když celý proces může po přečtení předchozích odstavců odradit spoustu zájemců, není třeba žádných obav. Pokud jen trochu víte, jak se mění termostatická hlavice, je to pro vás otázka doslova pár minut, v našem případě bylo hotovo za zhruba 2 minuty. Hotovo! Netatmo máme na radiátor nainstalované, ukazuje aktuální teplotu a nabízí se otázka, co dál? V první řadě se hodí provoz řádně nastavit, aby následně mohly hlavice sloužit přesně tak, jak mají – k vašemu pohodlí a k eliminaci teplotních ztrát vašeho obydlí.

Nastavení: vše, co jen chcete

Hned po instalaci začne aplikace pokládat různé otázky, na které můžete/nemusíte odpovědět. Aplikace začne Mým plánem, což je vlastně soubor příkazů, jak se bude topení chovat během dne. Bude vám tedy pokládat otázky typu, jestli jste přes den doma, jakou teplotu chcete přes den a jakou v noci. Samozřejmě se hodí odpovědět i na to, v kolik běžně chodíte spát a v kolik stáváte + zda se vaše rutina nějak mění o víkendu. Díky těmto otázkám snadno nastavíte plán, kterým se následně hlavice budou řídit. Zkusme si tedy ukázkový příklad.

Nastavení je velmi podrobné

Ráno vstáváme v 7:00 a chodíme spát ve 23:00. Domů se vracíme v 17:00 a o víkendu jsme stále doma. Aplikace tedy nastaví několik časových úseků během dne a dva úseky přes víkend. Vy si následně můžete určit, jaká teplota bude během noci, jaká během dne a jaká od doby, co se vrátíte z práce do doby, než půjdete spát. Všechny teploty se mohou shlukovat do takzvaných režimů, které si nastavíte, tedy například režim Noc, Úsporný, Komfortní a Komfortní+, další můžete přidávat. U každého si můžete vybrat požadovanou teplotu.

Následně aplikace zobrazí podrobný graf, jak který den budou hlavice vytápět. Pokud například nastavíte jen pondělí, ale každý den chcete topit stejným způsobem, zkopírujete data na další dny pár kliknutími v aplikaci.

Pochopitelně můžete podle plánu měnit teploty v jiných místnostech. Pokud máte například v ložnici rádi chladněji a v dětském pokoji naopak tepleji, každá jednotlivá místnost dostane svůj režim, který je možné kdykoli upravit. Možná se ptáte, co by se stalo, kdyby vypadlo internetové připojení. Nic! hlavice by dále pokračovaly v nastaveném režimu, akorát by je nebylo možné ovládat přes internet vzdáleně. Samozřejmě stále existuje možnost upravit teplotu manuálně, stačí lehce otočit a regulovat teplotu po půl stupni Celsia.

Netatmo Valves Starter Pack

Už nastavením Mého plánu šetříte energii, protože hlavice automaticky reagují na daný čas a dle toho upravují teplotu. Nemusíte se tedy obávat, že když vstanete, bude v bytě zima, protože jste z důvodů úspor stáhli topení na minimum. Stejně tak se nemusíte obávat, že v noci budete mít v místnosti přetopeno, protože jste topení zbytečně povolili, a spali tak nejenom nekomfortně, ale i poměrně nákladně.

Výhodou celého řešení je to, že každá hlavice je prakticky vlastním termostatem, nemusí se tedy řídit jednou teplotou jako u obyčejných termostatů. Řešení od Netatma vše provádí automaticky, navíc v reálném čase díky množství senzorů. Citlivost hlavic je velká, jakmile teplota klesne například o půl stupeň, automaticky se spustí vytápění.

Nastavení je velmi podrobné

Nastavení je samozřejmě mnohem bohatší. Nás zaujala možnost automatického vypnutí topení v případě, že hlavice detekuje otevřené okno. V takovém případě se automaticky utáhne a opětovně začne topit, až senzory rozpoznají, že je okno zavřené. To hlavice poznají díky náhlému ochlazení: žádné speciální senzory na okno nejsou nutné. Samozřejmě se hodí podotknout, že rozpoznání otevřeného okna není okamžité, pokud například vyvětráte jen na minutu, hlavice to nemusí ani rozpoznat a topení nevypne. Rozpoznání otevřeného okna je funkce volitelná, nemusíte ji tedy využívat.

Aplikace dovolí rovněž nastavit, jakou prioritu má mít manuální nastavení teploty. Pokud tedy například dle denního režimu máte nastavenou teplotu po příchodu z práce na 22 stupňů Celsia, ale máte potřebu si trochu přitopit, nastavíte buď skrze aplikaci, nebo přímo hlavicí teplotu výše. Hlavice vás poslechne, ovšem jen na omezený čas, který si můžete nastavit v rozmezí 5 minut až 12 hodin. To znamená, že nastavená teplota mimo denní plán se aktivuje na 5 minut až 12 hodin, poté se automaticky přepne na hodnotu určenou denním režimem, kterou jsme nastavili při prvním startu aplikace.

Skrze aplikaci rovněž můžete sledovat graf vytápění.

Skrze aplikaci rovněž můžete sledovat graf, který ukáže, kdy se v jaké místnosti zvedala a snižovala teplota na základě vámi nastaveného režimu. Můžete si tak snadno zkontrolovat, zda teplota v noci opravdu klesla na požadovanou úroveň, či nikoli. Někdy se může stát, že některé místnosti vytápí například jen trubky, které jdou přes vaši místnost, typicky v panelových domech. V takovém případě můžete topení v noci klidně úplně vypnout, protože hlavice by byla v takovém případě zbytečná a regulovala by teplotu na hranici, na kterou stejně v takovém případě nikdy neklesne. Vše je tedy o tom podrobně zkontrolovat detailní graf a najít ideální využití.

Další nastavení skrze aplikaci je celkem standardní. Můžete spravovat název místností, celého domu, stejně tak jde přidávat další hlavice. V takovém případě se spustí průvodce. Hodí se dodat, že teplotu můžete regulovat odkudkoli. Relé totiž komunikuje nejenom s internetem uvnitř vašeho domu, ale je rovněž napojeno na cloudové služby. Díky tomu můžete skrze aplikaci Energy ovládat topení i mimo domácí Wi-Fi síť a nepotřebujete k tomu ani statickou IP adresu. Snadno tak nastavíte vyšší teplotu například už při cestě z práce domů, a to na pár kliknutí. Podmínkou je jen funkční Wi-Fi připojená na internet a pochopitelně také relé zapojené v elektrické síti, které s routerem a hlavicemi komunikuje.

Řešíte problém?

Ještě se zastavíme u kalibrace. Pokud máte například v bytě teploměr, který ukazuje hodnoty jiné než hlavice, může se jednat o dva problémy. První možnost je, že je hlavice špatně utažená a nedokáže píst radiátoru ovládat tak, jak vyžadujete. V takovém případě ji stačí pevně dotáhnout a provést kalibraci, rovněž přímo skrze aplikaci. Následně opět proběhne kalibrace a ověří se, zda dokáže píst ovládat, jak potřebuje a teplota se během chvíle upraví. Druhou možností je, že nemáte správně zateplený dům a teplota u okna (kde se běžně radiátor může nacházet) je nižší než například v rohu místnosti.

Netatmo Valves Starter Pack
Většinu problémů vyřešení přitažení

To je logické, ovšem jak problém vyřešit? Aplikace umožní nastavit „reálnou teplotu“, kterou přimějete hlavice si myslet, že opravdu je. V takovém případě vás uposlechne a „začne si myslet“, že namísto kupříkladu 22 stupňů Celsia je v místnosti 23 a dle toho upraví provozní režim. V takovém případě je ale dobré uvědomit si, že pokud sedíte blíže u okna, bude vám chladněji, než na co jste zvyklí, protože hlavice topí „méně“ (přesně tak, jak jste požadovali).

S klidným svědomím můžeme říci, že chvíli trvá, než si najdete „svoji teplotu“, cca několik dnů. Pokud jste totiž byli dlouhá léta zvyklí regulovat teplotu jen skrze termostatické hlavice a čas od času se podívat na vnitřní teploměr, zjistíte, že když topíte pomocí inteligentních termostatických hlavic, mohou se vaše návyky měnit. Občas vám přijde, že je více chladno než požadujete, jindy je to přesně naopak. A to i přesto, že inteligentní řešení od Netatma hlídá teplotu naprosto přesně. Nejde o chybu ani problém, jde zkrátka o to najít si své ideální nastavení.

Jde to i hlasově, nebo přes počítač

Netatmo spolupracuje i s hlasovými asistenty Google Asistent, Alexa a Siri, včetně implementace Apple HomeKit. Co to znamená? Pokud některého asistenta využíváte (a tedy ovládáte i anglický jazyk), můžete skrze něj regulovat teplotu dle libosti, stačí vyslovit příkaz. Pokud vás zaujala implementace do Apple HomeKit, vězte, že spárování je extrémně snadné. Přímo na relé je totiž speciální kód, který si aplikace nasnímá a automaticky propojí relé, tedy hlavní ovládací jednotku, s aplikací Domácnost. A pokud máte doma i takzvaný bridge, tedy iPad nebo Apple TV, můžete vytvářet automatizace. Kupříkladu takové, že když otevřete dveře s chytrým zámkem napojeným na Apple HomeKit, automaticky se zatopí například v obývacím pokoji. Možností existuje nepřeberné množství, záleží na tom, jaké prvky komunikující s Apple HomeKit doma máte.

Netatmo Energy
Webové prostředí

Možná se ptáte, zda můžete teplotu regulovat i jinak než manuálně/skrze aplikaci. Lze to přes webové rozhraní. To funguje podobně jako aplikace na telefonu a rovněž komunikuje s relé připojeným k internetu. Výhodou webového prostředí je fakt, že snáze zkontrolujete grafy vytápění, na větší úhlopříčce jsou grafy přeci jen přehlednější.

Zhodnocení: perfektní pomocník

Netatmo Valves Starter Pack jsme testovali zhruba měsíc a půl, nejdříve v domě s kotlem na tuhá paliva, následně v bytě s vlastním plynovým kotlem. V obou případech jsme se obešli bez Inteligentního Termostatu, protože kotle se dokázaly automaticky sepnout v případě potřeby, byly tak nastavené. Za zhruba 6 týdnů intenzivního testování jsme byli příjemně překvapeni množstvím funkcí a potěšeni snadností nastavení. Ano, investice pár tisíc může vypadat hrozivě, ale vězte, že od prvotního nastavení v aplikaci začínáte šetřit, tedy alespoň pokud jste byli zvyklí klasickými termostatickými hlavicemi zbytečně přetápět. To je asi případ každé rodiny se zimomřivými dětmi, partnerem/partnerkou.

Netatmo Valves Starter Pack

Třešničkou na dortu je pak možnost ovládat teplotu skrze hlasové asistenty a automatizace skrze Apple HomeKit. Už teď můžeme slíbit, že dnešní recenze není konečnou a již brzy pro vás plánujeme dlouhodobé dojmy z používání, které poodkryjí další (prozatím skrytá) fakta.

Za nás dostává Netatmo Valves Starter Pack velký palec nahoru a pokud přemýšlíte o koupi, jděte směle do toho.

Klady
  • snadná instalace i nastavení
  • přehledná aplikace v češtině
  • podrobné nastavení denního režimu
  • elegantní kus hardwaru
  • možnost vzdáleného ovládání
  • spolupracuje s Apple HomeKit
  • napojení na asistenty Siri, Google a Alexa
  • vše potřebné v základním balení
Zápory
  • vyšší cena
  • v některých případech nutnost Inteligentního Termostatu
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze