Philips Lumea IPL 9900 Series
test

Philips Lumea IPL 9900 Series

Na holení můžete zapomenout

Léto se blíží a s ním přichází i nošení lehčího oblečení, včetně plavek. Pro ženy, ale nejen pro ně, je důležité mít oholené určité části těla. Ať už jde o nohy, podpaží či intimní partie, jde o to, aby se každý z nás cítil pohodlně. A řekněme si upřímně, že asi nikoho z nás nebaví se co několik dní holit. A od toho je zde IPL epilátor Philips, který už po čtyřech ošetření zanechá pokožku hladkou.

Pokud nepoužíváte vosk nebo epilaci, pak je nejspíše vaším pravidelným pomocníkem žiletka. Existuje ale i jiná volba – IPL epilátor. Ten za pomoci intenzivního pulzního světla odstraňuje nežádoucí chloupky. Epilátor Philips navíc dokáže sám určit, jakou intenzitu ošetření použít a díky aplikaci budete mít přehled o jednotlivých ošetřeních.

Technické parametry Philips Lumea IPL 9900 Series

Rozměry 25 × 11 × 27 cm
Hmotnost 1 900 g
Počet nástavců 4
Počet záblesků 450 000
Počet režimů 5
SmartSkin ano
Možnost použití bez kabelu ano
Vstupní napětí 100–240 V
Trvání impulzu 1 až 2,5 ms
Interval záblesků s kabelem/baterií 2 ms/3,5 ms
Aplikace ano (Android, iOS)
Cena cca 15 000 Kč

Obsah balení: včetně taštičky

Ve čtvercové krabici je ve výlisku uložen IPL epilátor, čtyři nástavce (jeden je již připevněn na epilátoru) a napájecí adaptér. Nechybí ani velmi podrobný návod a cestovní taštička.

Philips Lumea IPL 9900 Series
Líbilo se nám
  • včetně cestovní taštičky

Konstrukce a zpracování: elegantní

IPL epilátor je určen především pro ženy, tomu je uzpůsoben i design, který je laděn do růžové. Epilátor je z matného plastu, aby se lépe držel v ruce, navíc tlačítko pro záblesky obsahuje protiskluzové prvky. I když s 1,9 kg není úplně nejlehčí, při používání to nijak nevadí.

Na zadní straně epilátoru najdeme na horní straně tenký pás s bílou diodou – ten se rozsvítí ve chvíli, kdy je možné provést záblesk. Pod ním najdeme kruhové otvory pro přívod vzduchu. Na rukojeti jsou na zadní straně vytištěné základní údaje, včetně čísla modelu a QR kódu, na přední pak najdeme tlačítko pro záblesk. Spodní strana je určena pro vstup adaptéru.

Na horní straně hlavice je ovládání epilátoru. Najdeme zde celkem čtyři tlačítka, diodu stavu baterie a pět kruhových ukazatelů intenzity světla, která jsou po okrajích podsvícena bíle. K čemu jednotlivá tlačítka slouží, to si povíme později.

Na přední straně se nachází okénko pro vyzařování světla s UV filtrem, do kterého pasují jednotlivé nástavce – univerzální nástavec na celé tělo (velikost okénka 4,1 cm²), na ošetření obličeje (velikost okénka 2 cm²), pro oblast bikin (velikost okénka 3 cm²), na podpaží (velikost okénka 3 cm²) a přesný nástavec (velikost okénka 3 cm²). Každý má na horní i dolní straně malé „packy“, které usnadňují použití. Nasazení i vytáhnutí je tak velmi snadné – nástavec stačí lehce zacvaknout nebo vytáhnout.

Philips Lumea IPL 9900 Series

Součástí balení je samozřejmě i adaptér, který má dvoumetrový napájecí kabel. Epilátor ale obsahuje i baterii. V balení je i cestovní taštička, která má stejnou barvu jako epilátor. Vevnitř jsou pak tři menší kapsy pro uložení náhradních nástavců.

Líbilo se nám
  • dobře se drží
  • 4 různé nástavce
  • možnost použití bez kabelu
  • snadná výměna nástavců

Aplikace: hlídá za vás

Aplikace Lumea IPL je dostupná pro Android a iOS a připojení je opravdu snadné – přímo na rukojeti epilátoru je QR kód, který stačí načíst a poté vybrat model. Aplikace vás následně vyzve k nastavení, kdy a v kolik hodin vás má upozorňovat na ošetření. Poté si vytvoříte účet, který potvrdíte kódem zaslaným do emailu, a můžete začít s ošetřením.

Před prvním ošetřením je potřeba nastavit odstín pokožky a barvu chloupků. Aplikace vás následně provede ošetřením a nabídne počítání záblesků pro lepší přehled. Pokud tuto funkci odsouhlasíte, je potřeba při ošetření být v tiché místnosti, záblesky totiž jinak mikrofon telefonu nezaregistruje. Pokud se to ale stane, nevadí to, aplikace vás upozorní a nabídne zadat počet záblesků ručně.

Na ošetření jsou na výběr nohy, podpaží, oblast bikin, oblast obličeje, paže a břicho. Jakmile vyberete jednu volbu, aplikace vás opět navede, jak ošetření provést. Po dokončení můžete zadat údaje o tom, jakou intenzitu jste použili a zda vás ošetření bolelo. Následná ošetření i zadáváte, zda vidíte nějaký posun. Pokud ale nechcete údaje zadávat, můžete tyto kroky jednoduše přeskočit.

Aplikace za vás myslí na to, kdy provést další ošetření, které provádíte při prvním použití co 14 dní, celkem 4krát. Následně se doporučuje po 4 týdnech pro udržení. Aplikace je přehledná a nabízí i několik videí, jak dosáhnout co nejlepšího účinku a jak správně přístroj používat. Najdete zde i články o tom, jak Lumea funguje a proč je nastaven dvoutýdenní interval.

Líbilo se nám
  • hlídá za vás ošetření
  • umí počítat záblesky

Zhodnocení a zkušenosti: jednoznačně funguje

Před prvním použitím si určitě přečtěte návod, alespoň části, kde je uvedeno, pro koho není epilátor vhodný, včetně kontraindikací a bezpečnostních pokynů. Vyvarujete se tak podrážděné pokožce či jiných nežádoucích účinků. Návod je přehledný a jasný, nebudete jej tedy číst hodiny. Použití je možné s adaptérem i bez, pokud je epilátor nabitý. Musíme ale vytknout velikost spodní části adaptéru, jelikož když jsem jej chtěla vložit do prodlužovacího kabelu, z obou stran jsem musela vytáhnout jiné kabely, jelikož je adaptér celkem široký.

Pojďme se podívat na jednotlivé nástavce. Tři náhradní nástavce mají na horní straně symbol, k čemu jsou určeny (tvář, intimní partie a podpaží). Na hlavním nástavci žádný symbol není. Na nohy jsem používala právě tento nástavec, jelikož okénko je největší a nejrychleji proběhne ošetření. Vhodný je také na břicho a ruce. Nástavec je lehce prohnutý dovnitř, aby co nejvíce mapoval linie těla. Nástavec pro epilaci tváře má nástavec rovný, jelikož je určen na horní ret, bradu a případně oblouk čelisti. Vždy si ale dejte pozor, aby epilátor nebyl použit až v místě růstu vlasů. Pro tuto oblast je nástavec určený pouze ženám.

Nástavec pro intimní partie je lehce vyboulený a je možné jej použít v oblasti bikin. Přesné instrukce pro použití případně naleznete v návodu. I tento nástavec je určený pouze ženám. Poslední nástavec je pro podpaží. Ten je také lehce zakřiven, aby na tuto část těla co nejlépe seděl.

Před použitím – ať už na jakémkoliv místě – je potřeba chloupky oholit. Pokud tak neučiníte, záblesk světla se bude hůře dostávat ke kořínkům. Navíc se chloupky při ošetření pálí. Vyhněte se také tetování a případně velkým znamínkům a jizvám. Ošetření nijak nebolí. Pro někoho může být nepříjemný záblesk světla, ale není nutné se dívat přímo na epilátor při stisknutí záblesku.

Philips Lumea IPL 9900 Series

Jakmile epilátor zapnete, rozsvítí se vám číslo 1, to znamená nejnižší intenzitu světla. Pomocí šipek doprava/doleva můžete intenzitu změnit. Philips Lumea je ale vybaven funkcí SmartSkin, která intenzitu zvolí za vás. Stačí stisknout lupu a epilátor přiložit k části těla, kterou budete ošetřovat. U každého použití je dobré funkci využít, jelikož se intenzita může lišit.

Philips Lumea je vybaven funkcí SmartSkin, která intenzitu zvolí za vás.

Jakmile máte nastavenou intenzitu, přiložte epilátor k pokožce. Dokud nebude nástavec celou plochou doléhat na kůži, nebude možné záblesk spustit. Že je vše v pořádku, poznáte tak, že se na zadní straně rozsvítí bílý proužek. Tlačítko pro záblesky nemusíte opakovaně mačkat, můžete jej držet a jen epilátor posunovat po pokožce. Pokud máte epilátor připojený k adaptéru, záblesky jsou v menším intervalu, než když funguje na baterii. Rozdíl je ale zanedbatelný.

Philips Lumea IPL 9900 Series

Po prvním použití jsem na nohou prakticky nezaznamenala žádnou změnu, oproti tomu v podpaží rostlo méně chloupků. Po druhém použití se růst chloupků výrazně omezil a po třetím použití v podpaží chloupky již nerostly vůbec a na nohou jen velmi málo. Po čtvrtém ošetření se zastavil růst chloupků i na nohou. Tato čtyři základní ošetření se provádějí každé dva týdny a je dobré dodržovat přesné datum. Po základním ošetření je doporučeno následně opakovat ošetření co čtyři týdny pro udržení.

Co se týče ošetření nohou, zabralo mi přibližně 8 minut. Podpaží bylo o poznání kratší a bylo otázkou minuty. Je tak zřejmé, že epilátor jednoznačně ušetří čas, a to jak při používání, tak do budoucna. Ošetření není nijak bolestivé, nemusíte se tedy bát, že byste u toho jakkoliv trpěli. Může se pouze stát, že na některých místech záblesk lehce štípe. Osobně se mi to stalo v místech, kde jsem vynechala oholení a zůstal tam chloupek. Na kůži můžete také cítit po záblesku teplo, nijak by vás epilátor ale neměl pálit – případně si snižte intenzitu.

Rozdíl v růstu chloupků po prvním a třetím ošetření.

Po každém použití je potřeba očistit okénko nástavce. Můžete použít jakýkoliv měkký hadřík, který lehce navlhčíte. Počkejte ale, než nástavec vychladne. Po ošetření je vhodné vyvarovat se slunečnímu (i umělému) záření alespoň na 48 hodin, aby nedošlo k podráždění pokožky. Pokud víte, že budete vystaveni slunci, použijte ochranný faktor SPF 50.

Líbilo se nám
  • funkce SmartSkin
  • snadné a rychlé použití
  • výsledky už po prvním použití
  • ošetření není bolestivé
Nelíbilo se nám
  • adaptér má větší rozměry

Závěr: trvale bez chloupků

Jednoznačně musím uznat, že úspěšnost při použití byla 100%. Překvapila mě i rychlost ošetření a jednoduchost. Aplikace myslela na další ošetření za mě, takže můj jediný úkol byl epilátor použít. Cena epilátoru patří mezi ty vyšší, na druhou stranu funkce SmartSkin, nástavce a aplikace použití značně usnadní. Přístroj navíc zvládne 450 000 záblesků, což při běžném používání znamená, že vám vydrží téměř 40 let. Jestliže se tedy jednou pro vždy chcete zbavit žiletky a neřešit holení, Philips Lumea vám s tím bez pochyb pomůže.

Foto: Tereza Lásková, fZone.cz

Klady
  • včetně cestovní taštičky
  • dobře se drží
  • 4 různé nástavce
  • možnost použití bez kabelu
  • snadná výměna nástavců
  • aplikace umí počítat záblesky a hlídá za vás ošetření
  • funkce SmartSkin
  • snadné a rychlé použití
  • výsledky už po prvním použití
  • ošetření není bolestivé
Zápory
  • adaptér má větší rozměry
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze