Philips Lumea Series 9000
test

Philips Lumea Series 9000

Stane se vaším nejlepším přítelem

V dnešní recenzi se zaměříme čistě na ženské publikum. Pokud jste ale muž, který hledá pro svoji slečnu či ženu ideální dárek, pak jste zde také správně.

Během několika posledních let se objevilo tisíc možností, jak se ženy mohou nechat vylepšit nebo zkrášlit. Jednou z nich je i laserová epilace těla, která byla do nedávna možná pouze v kosmetických salónech nebo na klinikách estetické medicíny. Doba ale pokročila a několik firem, které se zabývají výrobou elektroniky, se začalo více zajímat o ženy. Díky tomu si mohou dámy v prostředí svého domova užívat stejný komfort jako v kosmetickém salónu.

My se dnes na jeden laserový epilátor podíváme. Troufám si říct, že na ten nejlepší na trhu. Jedná se o Philips Lumea Series 9000, který je přizpůsobený tomu, aby vám pomohl se zbavit chloupků po celém těle. Je opravdu tak skvělý, jak tvrdí výrobce a mnoho známých tváří? To se dozvíte v naší recenzi.

Za zapůjčení epilátoru Philips Lumea Series 9000 děkujeme společnosti ElectroWorld, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si jej můžete i zakoupit.

Technické parametry Philips Lumea Series 9000

Rozměry 21,2 × 15,2 × 11,2 cm
Hmotnost 1,1 kg
Životnost až 450 tisíc bliknutí
Doba nabíjení 100 minut
Počet nástavců 4
Integrovaný UV filtr ano
Snímač odstínu pleti ano
Cena 13 999 Kč

Obsah balení: myslí na všechno

Po otevření krabice nás přivítá Lumea prostřednictvím karty, na které najdeme QR kód ke stažení aplikace Lumea IPL app. Ale o té si povíme později. Dále se v balení nachází samotný epilátor se čtyřmi nástavci pro odstranění chloupků na specifických částí těla, nabíjecí kabel s klasickou koncovkou a velmi obsáhlý návod k použití v několika jazycích.

Philips Lumea Series 9000

Philips ale myslel také na další věci. První z nich je malý hadřík na čistění nástavců. Jako poslední v balení najdeme cestovní taštičku, ve které jsou malé kapsičky na nástavce. Takže se do ní vejde epilátor i nabíječka se všemi nástavci.

Líbilo se nám
  • podrobný manuál
  • cestovní taštička
  • hadřík na čištění nástavců

Konstrukční zpracování: kouzelná pistole

Philips Lumea Series 9000 tvarem připomíná pistol o rozměrech 21,2 × 15,2 × 11,2 cm. Je z matného plastu, díky tomu se dobře drží a neklouže. Hned po uchopení vás trochu zarazí hmotnost 1,1 kg. Není se ale čemu divit. Epilátor v sobě ukrývá baterii s kapacitou 4 000 mAh.

Philips Lumea Series 9000
Výměna nástavců je velmi jednoduchá.

Pojďme se teď zblízka podívat na samotný epilátor. Na horní straně najdeme malé ovládací centrum. Kromě tlačítka pro zapnutí/vypnutí zde jsou ukazatelé intenzity záblesku (1 až 5), tlačítko pro automatický výběr intenzit záblesku a tlačítko pro potvrzení vybrané intenzity. Samozřejmě nechybí ani šipky pro možnost výběru intenzity podle sebe a ukazatel nabíjení baterie. Musíme podotknout, že tlačítka zapuštěná do plastu jdou trochu ztuha mačkat.

Na přední stranu umisťujeme nástavce. Jejich výměna je velmi jednoduchá, není potřeba žádná velká síla. Stačí nástavec lehce vytáhnout a nový jemně zacvaknout. Dále pak na zadní straně hlavice najdeme proužek, který se rozsvítí, když je Lumea připravená k epilaci.

Na rukojeti je i tlačítko, které mačkáte/držíte při samotné epilaci. Ze spodní strany rukojeti se pak nachází vstup pro nabíječku.

Líbilo se nám
  • pevný materiál
  • líbivý design
  • snadná výměna nástavců
Nelíbilo se nám
  • vyšší hmotnost

Nástavce: každý zastane svoji práci

Jak už bylo zmíněno, v balení jsou čtyři nástavce. Každý je určen pro jinou část těla. Jsou specifické velikostí i tvarem a různými filtry v epilačních okénkách. To je z toho důvodu, že chloupky se na různých částech těla liší a různé jsou i křivky samotného těla.

Nástavec na tělo má největší okénko pro ošetření, konkrétně 4,1 cm², takže je ideální pro rychlé ošetření velkých ploch, jako jsou nohy, ruce a břicho. Prohnutý tvar jemně kopíruje linie těla pro maximální kontakt s pokožkou. Po připojení nástavce se automaticky nastaví režim ošetření pro oblasti těla. Nástavec na podpaží je speciálně navržen pro ošetření těžko dostupných chloupků v podpaží. Má střední velikost a okénko o velikosti 3 cm².

Philips Lumea Series 9000

Po nasazení nástavce pro oblast bikin přístroj přizpůsobí program pro tuto oblast. Má optimální okénko o velikosti 3 cm² s průhledným filtrem pro mimořádné pohodlí. I tento nástavec je zaoblený, aby co nejlépe přilnul k pokožce. Nástavec na obličej se speciálně navrženým integrovaným filtrem má malé ploché aplikační okénko o velikosti 2 cm² pro jemnou a přesnou aplikaci nad horním rtem, na bradě a tváři.

Líbilo se nám
  • nástavce na všechny části těla
  • speciálně zaoblené

Funkce a použití: na chloupky můžete zapomenout

Philips Lumea Series 9000 disponuje technologií IPL (intenzivní pulzní světlo), která využívá jemné záblesky pro zastavení růstu chloupků. Světlo pronikající ke kořínku chloupku uvede folikul do fáze klidu a stimuluje vypadnutí chloupku. Opakovaná ošetření postupně zabraňují opětovnému růstu chloupků. Díky chytré technologii SenseIQ a senzoru SmartSkin Lumea rozpoznává tón vaší pleti a doporučí vám nejlepší nastavení intenzity ošetření. Světelné průzory jsou navrženy tak, aby maximalizovaly kontakt s pokožkou ve snaze zabránit únikům světla.

Epilátor má navíc režim Slide & Flash, díky kterému nebudete muset mezi jednotlivými světelnými pulzy tisknout tlačítko, stačí jej po celou dobu držet a epilátor bude vysílat světelné pulzy sám. Co se týče samotné životnosti epilátoru, výrobce slibuje až 450 tisíc záblesků.

Philips Lumea Series 9000
Lumeu můžete používat i bez připojení k nabíjecímu kabelu.

Samotné použití epilátoru je jednoduché. Po zapnutí přiložíte epilátor na vybranou část těla a zmáčknete tlačítko s obrázkem lupy. Díky tomu Lumea vyhodnotí, jaká intenzita ošetření by byla vhodná. Poté zmáčknete tlačítko s fajfkou a můžete začít s epilací. Při výběru větší části těla, jako jsou nohy či břicho, doporučuji tlačítko umístěné na rukojeti po celou dobu epilace držet. Při epilaci podpaží nebo obličeje je lepší tlačítko mačkat. Například oblast podpaží není úplně rovná, a tak potřebujete více času na umístění epilátoru. Takže je pohodlnější a přesnější, když tlačítko mačkáte v ten čas, který vám vyhovuje.

Skvělé je, že Lumeu můžete používat i bez připojení k napájení. Využijete to, když ošetřujete obličej nebo podpaží, takže stojíte před zrcadlem a nemáte po ruce zásuvku. Ošetření každé části těla trvá pouhých pár minut.

Philips Lumea Series 9000

A kdy nebo v jakých intervalech se Lumea používá? Správná otázka. Výrobce uvádí přesný plán, kdy epilátor používat, abyste docílili co nejefektivnějšího odstranění všech chloupků. Celý proces trvá půl roku. První čtyři ošetření by se měla provést s odstupem dvou týdnů. Poté by se mělo pokračovat s větším časovým odstupem čtyř týdnů. Celý tento proces je detailně popsán v přiloženém manuálu.

Výrobce upozorňuje, že by se neměl epilátor používat na místech, kde máte tetování, jizvy nebo znaménka. A opravdu to tak je. Při prvním použití jsem v nepozornosti najela na tetování, a tak velkou bolest jsem dlouho nezažila. Záblesk nejenže bolel ještě dvě hodiny poté, ale také částečně vypálil tetovací barvu.

Líbilo se nám
  • technologie IPL
  • technologie SenseIQ
  • režim Slide & Flash
  • ošetření trvá pár minut
Nelíbilo se nám
  • tlačítka se hůř mačkají
  • pozor na tetování, jizvy a znaménka

Aplikace: nikdy nezapomene

Aplikace se stane vaším velkým pomocníkem. Zvláště pak pro ty, kteří rádi zapomínají. Aplikace Lumea IPL je zdarma ke stažení pro Android a iOS. Po stažení aplikace jen vyberete, jaký epilátor používáte. Dále si nastavíte den a hodinu, kdy vám má aplikace připomenout ošetření, a také se budete muset zaregistrovat.

Prostředí aplikace Lumea IPL

Poté postupně nastavíte odstín pokožky a barvu chloupků ke každé části těla. Pak stačí uvést datum, kdy proběhne první ošetření a aplikace sama spočítá, kdy vás má dále upozorňovat na budoucí ošetření. Poté bude vaše ošetření zaznamenávat a ukládat data. V aplikaci najdete také nejrůznější novinky o epilátoru a vychytávky k používání.

Líbilo se nám
  • připomíná epilaci
  • zaznamenává ošetření

Zhodnocení: stojí za to

Philips Lumea Series 9000 jsem měla možnost používat bezmála tři měsíce. Mám za sebou počáteční plán, jak jej nazývá výrobce, a musím říct, že už po druhém použití jsem viděla rozdíl v intenzitě růstu chloupků. Na ošetřených místech chloupky nejdříve začaly růst pomaleji, než jsem byla do té doby zvyklá, a se postupně začínají tvořit holá místa bez chloupků.

Philips Lumea Series 9000

Epilátor se mnou také cestoval, díky cestovní taštičce jsem nemusela řešit, kam ho uložím, abych ho nepoškodila. Počáteční investice je rozhodně vyšší, ale když se podíváte, kolik stojí návštěva kosmetického salónu, volba je jasná.

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • aplikace zaznamenává provedená ošetření i připomene epilaci
  • ošetření trvá pár minut
  • režim Slide & Flash
  • technologie SenseIQ
  • technologie IPL
  • nástavce na všechny části těla
  • snadná výměna nástavců
  • líbivý design
  • cestovní taštička v balení
Zápory
  • tlačítka se hůř mačkají
  • vyšší hmotnost
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze