Rowenta HU4020F0 Aqua Boost
test

Rowenta HU4020F0 Aqua Boost

Snadnější nádech během chvilky

Podzim klepe na dveře s ním i první nachlazení a nemoci. Při rýmě mívají lidé ucpaný nos a možnost nerušeného dýchání je značně ovlivněna. Tomu nepomáhá suchý vzduch, který můžete doma mít. Velkým pomocníkem v těchto chvílích může být zvlhčovač vzduchu.

Do redakce nám dorazil zvlhčovač vzduchu Rowenta HU4020F0 Aqua Boost. Jedná se o větší obdélníkovou bílou krabici, která má nádržku na vodu o objemu 2,5 litru, dokáže být nepřetržitě v provozu až 15 hodin a nabízí volbu mezi 3 režimy. To není samozřejmě všechno. Pojďte se podívat, jak si vedl v naší recenzi.

Rozměry 21 × 27,5 × 21 cm
Hmotnost 2,5 kg
Objem nádržky 2,5 l
Zvlhčovací výkon 380 ml/h
Aplikace ne
Výkon 28 W
Počet stupňů výkonu 3
Velikost místnosti < 40 m²
Wi-Fi ne
Cena 2 899 Kč

Obsah balení: vše potřebné

Obdélníková krabice, ve které se ukrývá samotný zvlhčovač, je jen o něco málo větší než samotný přístroj. K jeho používání totiž nic dalšího kromě vody nepotřebujete. Skládá se z horního dolního krytu + nádržky na vodu. Výrobce přibalil také podrobný návod k použití v mnoha jazycích, který vám pomůže s uvedením do chodu.

Rowenta HU4020F0 Aqua Boost
Líbilo se nám
  • vše potřebné

Konstrukční zpracování: najde své místo

Tělo zvlhčovače je z jedné poloviny z bílého lesklého plastu a z druhé z mléčného lesklého plastu. Tyto dvě strany odděluje stříbrná linka. Díky lesklému povrchu se na dně nádržky na vodu neusazuje vodní kámen. S prázdnou nádržkou na vodu přístroj váží 2,5 kg a jeho rozměry činí 21 × 27,5 × 21 cm. Na horní straně najdete odnímatelný horní kryt s nálevkou na vodu a výstupem vzduchu. Pod ním se ukrývá nádržka na vodu. Na zadní straně je pevně přidělaný napájecí kabel, který je kratší (cca 1,5 metru). V tomto případě bychom přivítali delší kabel pro lepší manipulaci.

Rowenta HU4020F0 Aqua Boost

Na přední straně je digitální LED displej a šest dotykových tlačítek. Na levě straně najdete tlačítko zapnutí/vypnutí, aktivace nočního režimu a režimu auto. Na pravé straně je pak tlačítko nastavení časovače, ovládání úrovně mlhy a ovládání cílové úrovně vlhkosti. Na displeji najdete ukazatel cílové vlhkosti, kterou si nastavíte, a stupně úrovně objemu páry, které mohou být zbarvené do modra při proudění studené mlhy, nebo do červena při vypouštění teplé mlhy. Dále pak se na displeji zobrazí ikonky při nastavení nočního režimu, automatického režimu, časovače, upozornění na prázdnou nádrž nebo výstrahy pro čištění.

Výrobky od Rowenty mají většinou velice pěkný design. Zvlhčovač mě ale vzhledem moc nezaujal. Ale to není to hlavní. To hlavní je ve funkcích.

Líbilo se nám
  • velký displej
Nelíbilo se nám
  • kratší napájecí kabel
  • design

Funkce a použití: vydrží celý den

Zvlhčovač Rowenta HU4020F0 Aqua Boost nedisponuje žádnou aplikací. Veškeré ovládání zastanou dotyková tlačítka přímo na přístroji. Před prvním použitím se může zdát zapojení těžší, ale nakonec zjistíte, že je to hračka. Zvlhčovač by měl stát na rovném a stabilním povrchu a být minimálně 20 cm od jiných spotřebičů/předmětů. Poté stačí nádržku na vodu naplnit otvorem v horním víku. Při prvním zapnutí trvalo zhruba tři minuty, než začala proudit pára. Poté už si podle potřeby nastavíte, zda chcete studenou/teplou páru nebo zda chcete, aby přístroj pracoval jen po určitý čas. Jen pro upozornění – když se řekne teplá mlha, čekejte zhruba pokojovou teplotu.

Rowenta HU4020F0 Aqua Boost

Disponuje 360° vzduchovými výstupy, které zajistí rovnoměrné proudění páry. Antibakteriální účinek zajišťuje, že je odstraněno 99,9 % bakterií v kapkách vody zvlhčovače. Přístroj pokryje až 50 m² a navíc automaticky rozezná, zda je v místnosti zvlhčen vzduch na požadovanou úroveň a automaticky přestane pracovat. Ve chvíli, kdy zaznamená nižší vlhkost, mlha opět začne proudit.

Na výběr jsou tři režimy:

  • Auto Comfort Mode – automatický režim, který udržuje optimální úroveň vlhkosti podle teploty v místnosti
  • Night Mode – noční režim, který snižuje intenzitu jasu displeje pro nerušený spánek, přičemž nadále umožňuje nastavení dle potřeby
  • Manual Mode – manuální režim pro manuální nastavení vlhkosti (od 30 % do 70 % s možností dlouhodobého režimu)

Jak už jsme na začátku zmínili, nádržka na vodu má objem 2,5 litru. Díky tomu přístroj zvládne nepřetržitě zvlhčovat vzduchu až 15 hodin.

Líbilo se nám
  • 360° vzduchové výstupy
  • tři režimy
  • velká nádržka na vodu
  • až 15 hodin v provozu
  • studená i teplá mlha

Zhodnocení a zkušenosti: nemůžeme si stěžovat

Při přípravě na první použití vám pomůže podrobný manuál. Je napsaný jednoduše krok po kroku, takže vše hravě zvládnete a nakonec zjistíte, že je uvedení do provozu velice jednoduché. Nejdříve nalijete vodu do nádržky a poté přístroj zapnete, to je vlastně vše.

Zvlhčovač umí pracovat až překvapivě potichu. I bez použití nočního režimu při jeho práci večer bez problému usnete. Občas jen zaslechnete zvuk přelívající se vody, ale ten mi spíš k usínání pomohl, než aby mě vyrušoval. Mezi jednotlivými úrovněmi proudění páry je slyšet malý rozdíl. Čím vyšší intenzita páry je, tím více je slyšet tekoucí voda uvnitř. Ale zde hovoříme opravdu o nepatrných rozdílech. Intenzita páry samozřejmě závisí na velikosti místnosti, ve které se zvlhčovač nachází.

Rowenta HU4020F0 Aqua Boost

Pokud v nádržce dojde voda, přístroj vás nejen upozorní na displeji, kdy začne blikat kolečko, ve kterém je škrtnutá kapka, ale navíc se ozve také zvuk, jenž vás na tento problém upozorní. Podobně tomu je také u čištění. Pokud je potřeba zvlhčovač vyčistit, objeví se na displeji nápis CLEAN a ozve se pípnutí. Výrobce doporučuje přístroj čistit každé tři dny při pravidelném používání. K vyčištění stačí mýdlová voda a suchý hadřík.

Líbilo se nám
  • tichý
  • upozornění na prázdnou nádržku
  • upozornění na čištění

Závěr: proč ne?

V domácnosti nás trápí velice suchý vzduch, takže se u nás zvlhčovač nezastavil. A byl velice příjemným překvapením. Už po pár minutách byl znát veliký rozdíl. Další přidanou hodnotou je určitě rozmanitost funkcí, kterými se může chlubit. Sice mu chybí ovládání přes aplikaci, ale myslím si, že zrovna u tohoto typu zařízení to není až tak potřeba. Takže pokud přemýšlíte o zvlhčovači vzduchu, který v případě nemoci i jindy pomůže nejen vám, ale například i vašim dětem, je Rowenta HU4020F0 Aqua Boost skvělá volba.

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • upozornění na prázdnou nádržku a čištění
  • studená i teplá mlha
  • až 15 hodin provozu
  • velká nádržka na vodu
  • tři režimy
  • velký displej
Zápory
  • kratší napájecí kabel
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze