TCL C825
test

TCL C825

Šik televize s kamerou navíc

TCL se snaží přinášet co nejzajímavější poměr cena versus výkon, ale současně neopomíjí ani technologické novinky, mezi které lze stále zařadit miniLED podsvícení LCD displeje. Řada C825 se však dokáže ohánět i špičkovým zvukem Onkyo, dvěma dálkovými ovladači nebo webkamerou, kterou jednoduše na televizi nacvaknete.

O chytrých televizích TCL jste v posledních letech již určitě slyšeli. Jedná se zpravidla o cenově velmi zajímavé modely, které vám zpřístupní kompletní svět chytrých technologií, neboť vždy spoléhají na operační systém od Googlu, a to Android TV či Google TV. V aktuálním portfoliu TCL však nalezneme i modely zajímavé moderní výbavou či vzhledem. Zdárným příkladem budiž řada C825, která se nabízí ve dvou oblíbených velikostech 55 a 65 palců. Hlavním tahákem jsou 100Hz panely s mini LED podsvícením či perfektní audio.

Technické parametry TCL C825

Rozměry bez stojanu 144,6 × 88,3 × 7,6 cm
Rozměry se stojanem 144,6× 90,5 × 29 cm
Hmotnost se stojanem 29,3 kg
Úhlopříčka displeje 65 palců (164 cm)
Typ displeje QLED s mini LED
Rozlišení displeje 3 840 × 2 160 pixelů
HDR ano
Výkon reproduktorů 2× 15 W, 1×30 W
Operační systém Android TV 11
Hlasové vyhledávání ano
EPG ano
Internetový prohlížeč ano
Obchod s aplikacemi Google Play
Počet tunerů (pozemní)
Počet tunerů (satelitní)
Příjem signálů DVB-T/T2, DVB-S/S2, DVB-C
Wi-Fi 802.11b/g/n
Bluetooth verze 5.0
HDMI 2.1
Ethernet
USB 2× (1× 3.0, 1× 2.0)
Záznam na USB úložiště ano
Výstup na sluchátka ano
Cena 34 999 Kč

Konstrukční zpracování: Působí dražším dojmem

Chytré televize dnes nemusí vypadat stejně, naopak mohou být i velmi vhodně zvoleným doplňkem do vaší místnosti. TCL C825 se po této stránce opravdu výjimečně povedlo. Výrobci si dal záležet, aby citlivě vynikly veškeré technologické přednosti televize. Za pozornost stojí stříbrný a překvapivě masivní rámeček, který se krásně snoubí s mírně odsazenou spodní části z šedivé tkaniny. Méně obvykle je řešen také podstavec, který je na poměry 65palcových televizí překvapivě malý. Spoléhá na oválný tvar, kdy je značná část schována za televizí. Výhodou je, že i takto velkou televizi umístíte například i na malý stůl.

TCL C825

Designové hody však tentokrát pokračují i na zadní straně, kde je přitom obvykle spíše jen nutné zlo. TCL se ale vcelku vyřádilo. Nasadilo například líbivý lesklých povrch, opět různě odskočené plochy a současně se zde ve středu vyjímá velký vestavěný soundbar. Jinými slovy radost pohledět. Na druhou stranu toto řešení zapříčiňuje, že je celá televize o něco tlustší, než by mohla být. Je to jednoduše něco za něco. Chcete-li mít super vzhled a k tomu i zvuk přímo v televizi, je nutné něco obětovat. Televizi to tak bude více slušet na podstavci než zavěšené na stěně.

TCL C825

V případě TCL C825 si dovolím zmínit ještě celkovou hmotnost televize, která včetně balení dosahuje bezmála 30 kilogramů. Netřeba dodávat, že to rozhodně není málo a případné stěhování domů dá zabrat i dvěma párům paží. S opatrností je třeba postupovat i při stavění televize, kdy se opět neobejdete bez čtyř rukou a většího stolu, na který bude možné televizi položit.

Líbilo se nám
  • moderní vzhled
  • zajímavě řešený podstavec

Konektivita: moderní sestava

Příjemným překvapením je konektivita. Na boku jsou hned čtyři HDMI 2.1, tedy ty nejmodernější. Přenesou 4K obraz při 120 snímcích za vteřinu, novinka se tak skvěle hodí pro herní konzole Playstation 5 či Xbox Series X. Dále nechybí dvojice USB, bohužel však obě ve verzi 2.0, ethernetový vstup a optický výstup. Bezdrátovou konektivitu zajišťuje Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 6. Samozřejmostí je také 3,5mm jack pro připojení sluchátek. Praktický je zase vestavěný Chromecast, pomocí kterého se lze snadno propojit s vaším telefonem.

TCL C825
Líbilo se nám
  • HDMI 2.1
  • vestavěný Chromecast
Nelíbilo se nám
  • pouze USB 2.0

Dálkový ovladač: každý si vybere

Novinkou je přítomnost hned dvou dálkových ovladačů v balení. Nechybí samozřejmě standardní podlouhlý ovladač s numerickou částí, který však skutečně nenadchne. Působí lacině a jeho přesnost je mizerná. Je nutné mířit přímo na televizi, což je neskutečně otravné. Druhý ovladač je přibližně o třetinu kratší, působí moderněji a postrádá numerickou část. Jinak pro něj ale, bohužel, platí totéž, co pro dlouhou variantu.

TCL C825
Líbilo se nám
  • dva ovladače
Nelíbilo se nám
  • špatné reakce
  • obyčejný vzhled

Obraz: miniLED na scénu

TCL C825 využívá QLED panel, jakožto mnohé další modely roku 2021, avšak tentokrát jsme svědky moderního miniLED podsvícení, které posouvá celé obrazové podání o úroveň výše. Samotný výrobce zmiňuje, že na 65palcové variantě, kterou jsme měli k dispozici na test, se nachází 160 zón se 3 200 miniLED, které mohou dle potřeby svítit a pohasínat. Patrně nejvíce si kvalitu obrazu užijete při nastavení filmového profilu a sledování něčeho veselého. Na mysli máme například záběry přírody, vodních ploch nebo nebe. Tyto jasné a oku lahodící barevné tóny jdou televizi naprosto skvěle.

TCL C825

Obstojně si C825 poradí také s temnými odstíny, kdy dokáže takřka zcela pohasnout, pokud je v nějaké části obrazu úplná tma. Menšího nádechu do méně žádoucího šedivého odstínu si všimnou spíše jen náročnější. Nelze však nedodat, že kvalit OLED panelů samozřejmě QLED s miniLED podsvícením nedosahuje. To bychom však v této cenové relaci chtěli přeci jen moc. TCL C825 nicméně nabízí nadprůměrně kvalitní obraz ve své třídě.

Náladu vám vylepší podpora 100Hz technologie, což znamená, že vítáni jsou nejen zarytí fanoušci sportu, ale i hráči. Právě tyto dvě skupiny 100 Hz skutečně ocení a vyplatí se za plynulejší obraz připlatit.

Televize samozřejmě nabízí dnes obvyklý upscaling, tedy vylepšení obrazu ve chvíli, kdy je původní zdroj horší než 4K rozlišení. Zde mohu říci, že jsem byl spokojen. I z velmi obyčejného SD rozlišení dokáže TCL C825 vykouzlit koukatelný obraz, kde potěší plynulost i ucházející ostrost. Pakliže však jste nároční a potrpíte si na prokreslené a hluboké detaily, je třeba mít vstupní kvalita alespoň o řád výše, tedy v HD rozlišení.

Líbilo se nám
  • miniLED podsvícení
  • 100 Hz

Zvuk: TV se soundbarem

Řada C825 je skvěle vybavena i co se týče zvuku díky sestavě od věhlasné značky Onkyo. Počítat můžete se dvěma 15W reproduktory a dále ještě 30W basovým reproduktorem. Dva reproduktory směřují k divákovi, basový je na zadní straně. Výsledkem je vyvážený, hutný zvuk, který má snahu působit prostorově. I náročnější uživatelé tak budou plně spokojeni a nebudou potřebovat například přikupovat soundbar.

Líbilo se nám
  • vynikající zvuk

Uživatelské prostředí: osvědčená klasika

Úvodní nastavení telefonu s operačním systémem Android je snadné, smartphone vás provede krok po kroku. Nejinak je tomu u televizorů s Android TV. Pokud vlastníte telefon/tablet s Androidem, je nastavení otázkou pár klepnutí na jejich displej. Občas si však párování postaví hlavu a vy se dočkáte chybové hlášky. Následně vás televize nepřímo donutí udělat vše manuálně, což se buď povede, nebo se dostanete do paradoxní situace, kdy vás televize obšťastní hláškou, že jste přeci již vše nastavili. Počáteční peripetie mohou leckoho naštvat, ale na druhou stranu bude tento proces každý absolvovat pouze jednou.

TCL C825

Prostředí samotné TV, nikoliv operačního systému Android TV 11, působí velmi obyčejně. Výrobce se s grafickou úpravou nepáral a upřednostnil čistě účelové zobrazení jednoduchých řádků s textem. Na druhou stranu to prospělo přehlednosti a nastavení je snadno zapamatovatelné.

Líbilo se nám
  • přehledné nastavení

Chytré a multimediální funkce: klasika s kamerkou navíc

Tento model je vybaven Android TV 11, kdy se například domácí obrazovka liší od té, kterou můžete znát z televizí s Google TV. Podrobněji jsme se systému od Googlu věnovali v samostatném testu. Do chytré části se dostanete stisknutím tlačítka Home. Pokud však plánujete zavítat do aplikace Netflix, můžete se tam dostat vyhrazeným tlačítkem v spodních částech obou ovladačů. Prostředí Android TV je velice intuitivní a všechny aplikace se řadí podle druhu (aplikace, hry, vstupy, nápověda a důležité informace). Pokud nainstalujete aplikaci z Obchodu Play, automaticky se zařadí dle druhu.

V obchodě Google Play najdete nejen dostatečné množství základních her, ale také spoustu klientů pro streamovací služby a internetové televize, například Sledování TV. V tomto ohledu vás TCL C825 rozhodně nezklame a umožní vám přístup k nepřetržitému proudu zábavy a informací. Vždy však musíte pamatovat na to, že interní paměť má 16 GB a reálně se do ní vejde 10 GB dat.

Z instalovaných aplikací se rozhodně hodí Google Duo v kombinaci s dodávanou webkamerou. Tu jednoduše nacvaknete do horní části televize a na místě ji již drží magnety. Kamerka má slušné Full HD rozlišení a na videohovory plně postačí. Kamerku lze navíc využít pro ovládání gesty.

Líbilo se nám
  • možnost instalace aplikací
  • přehledný systém
Nelíbilo se nám
  • menší paměť

Zhodnocení: nadupaná televize za pár korun

Řada TCL C825 se na českém trhu nabízí ve dvou velikostech – 55 a 65 palců. Základní cena 55palcové varianty činí necelých 25 tisíc korun, větší verze je o 10 tisíc korun dražší. V cenově dostupné třídě tak získáte moderně vypadající televizor s osobitým vzhledem a kvalitním obrazovým panelem. Navrch získáte kvalitní audio sestavu přímo v těle televize. Vše pak zaštiťuje spolehlivý operační systém a bonus v podobě dodávané webkamery je vítaný.

TCL C825

Pokud hledáte maximálně vybavenou televizi a chcete mít originální kousek s co nejlepší výbavou a ideálně chcete, aby cena nějak dramaticky nepřesáhla 25 tisíc korun, je TCL C825 velmi zajímavou volbou.

Doporučujeme - fZone.cz

Foto: TCL

Klady
  • originální vzhled
  • miniLED podsvícení
  • kvalitní audio
  • 100Hz panel
  • webkamera v základním balení
Zápory
  • obyčejné ovladače
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze