TrueLife AquaFloss Station
test

TrueLife AquaFloss Station

Konec zdlouhavému čištění mezizubních prostor

Péče o zuby a ústní dutinu by se neměla podceňovat. Ústní sprcha je chytrým pomocníkem, který vám ušetří spoustu starostí i práce při každodenním čištění zubů. Nahrazuje totiž mezizubní kartáčky, kterým naši zubaři a obzvlášť dentální hygienisti přikládají takovou důležitost. Jak si stojí ústní sprcha AquaFloss Station od značky TrueLife? To se dozvíte v následující recenzi.

S elektrickými zubními kartáčky se roztrhl pytel. Najdeme je v různých barevných provedeních, se speciálními funkcemi i bez a koupíme je jak za nižší, tak za vyšší obnosy peněz. Umí naše zuby důkladně, ale šetrně vyčistit. Ty, které mají zabudovanou umělou inteligenci, nás dokonce upozorní na špatné návyky, které zubům ubližují. Pokud máte ale naučenou správnou techniku čištění zubů s manuálním kartáčkem, tuto chytrou vychytávku nemusíte nutně vlastnit.

Praktičtější a levnější koupí v oblasti ústní hygieny může být ústní sprcha. I přestože máte doma elektrický kartáček, který se o vaše zuby stará dokonale, nemůžete opomínat nedočištěné mezizubní prostory, do kterých se dostanete mezizubními kartáčky, zubní nití nebo ideálně obojím. Běžný ani elektrický zubní kartáček totiž nedokáže odstranit všechen plak a bakterie z těchto prostor. Mrňavé kartáčky a zubní nit ale můžete vyměnit právě za výše zmíněnou ústní sprchu.

AquaFloss Station

Technické parametry AquaFloss Station

Objem nádržky 600 ml
Napájení Síťové, 100 – 240V 50 / 60 Hz
Nastavitelný tlak 30 až 125 PSI
Voděodolnost sprchy IPX3
Hmotnost 0,7 kg
Cena cca 1 500 Kč

Obsah balení: nic překvapivého

V klasické papírové krabici větší velikosti se ukrývá již složená ústní stanice. Balení obsahuje také nezbytný papírový manuál, který v pár krocích vysvětlí, jak s ústní sprchou správně nakládat. Součástí základního balení jsou také dvě výměnné trysky. Zařízení tak hned může používat více členů rodiny. Do redakce nám společně s ústní sprchou přišla také sada čtyř náhradních hlavic Periodontal Jet, které jsou určené k pravidelnému čištění mezizubních prostor.

Konstrukční zpracování: cestovat s AquaFlossem nebudete

Stanice má bílou konstrukci s jednoduchým designem. Dole nalezneme čtyři přísavky, které zaručí, že sprcha bezpečně zůstane na svém místě za jakýchkoliv okolností. Na levé straně stanice se nachází plastové otočné kolečko, na kterém se přepíná úroveň tlaku. Navolit můžete až deset úrovní v rozmezí od 30 do 125 PSI. Hned vedle kolečka najdeme 360stupňovou otočnou hlavici, na jejíž horní část přijde výměnná tryska.

Otočná hlavice trysky se snadno dostane i do špatně přístupných míst v ústech.

Na této bílé konstrukci je nasazená tyrkysová nádržka, do které posléze nalijeme 600 ml vlažné vody, případně můžeme použít i vodu ústní. Objem 600 ml vystačí na několik čištění. Bílé plastové víčko nádržky zároveň slouží jako pouzdro pro vyměnitelné trysky. Je také důležité zmínit, že ústní sprcha je napájená ze sítě. Žádné baterie tedy nejsou potřeba.

TrueLife AquaFloss Station patří mezi větší ústní sprchy. Rozhodně to není zařízení, které si s sebou vezmeme i na cesty a dovolenou. V kufru by zabralo zbytečně moc místa.

Líbilo se nám
  • 360stupňová otočná hlavice
  • vyměnitelné trysky
  • velká nádržka na vodu

Funkce a ovládání: v jednoduchosti je krása

Na to, abyste začali používat AquaFloss Station, nepotřebujete složitě studovat manuál. Do nádržky nalijete čistou nebo ústní vodu, pokud chcete získat extra pocit svěžesti, a můžete se pustit do práce. Jednoduše si trysku vložíte do úst, zvolíte optimální tlak a po minutě budou vaše zuby i dásně dokonale čisté a svěží.

K ústní sprše si můžete pořídit i speciální hlavice.

Hlavice trysky je otočná kolem dokola. Díky tomu se s nasazenou tryskou dostane prakticky kamkoliv. Na nádržce si během čištění můžete přepínat úroveň tlaku a samotná tryska, která vám do úst vstřikuje směs kapek vody a vzduchu, je vybavena tlačítkem pro přerušení čištění. Optimální sílu tlaku doporučuji zvolit podle pocitu, sami poznáte, co vám vyhovuje nejvíc. Další možností je nechat si poradit od vašeho zubního lékaře. Tlak vody by vám měl každopádně odstranit zubní plak a očistit dásně od škodlivých bakterií.

Jak už jsem zmínila, v balení jsou dvě trysky určené k pravidelnému čištění mezizubních prostor. Pokud ale chcete, můžete si k ústní stanici přikoupit za pár stovek další příslušenství. Značka TrueLife totiž nabízí i speciální hlavice.

Líbilo se nám
  • jednoduché ovládání
  • deset nastavitelných úrovní tlaku

Zhodnocení: perfektní chrup za jednu minutu

Značka TrueLife vyrábí produkty z oblasti starosti a péče o zdraví usnadňující každodenní život. Touto definicí bychom mohli i krátce popsat ústní stanici, která se hravou formou postará o zdravé a krásné zuby celé rodiny.

Osobně jsem byla velice spokojena. Pokud hledáte pohodlné domácí řešení, které vám zaručí krásný úsměv, je pro vás TrueLife AquaFloss Station tou pravou volbou. Investice do zdraví se jistě vyplatí a po koupi této stanice vaše peněženka plakat nebude. Poměr cena/výkon totiž v tomto případě opravdu stojí za to.

Jedinou nevýhodou, kterou jsem zaznamenala, bylo občasné vytékání vody z hlavice. Pokud si ale pohlídáte, aby veškerá voda po použití odtekla, je po problému.

Klady
  • poměr cena/výkon
  • vyměnitelné trysky
  • 360stupňová otočná hlavice
  • deset úrovní tlaku
  • jednoduché ovládání
Zápory
  • vytékání vody
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze