TrueLife FitScale W5 BT
test

TrueLife FitScale W5 BT

Nová dávka motivace

Pokud jste milovníci fitness, sportu a zdravého životního stylu, jistě oceníte novou dávku motivace, kterou vám může poskytnout inteligentní váha. Díky ní se totiž dozvíte podíl tuku, vody nebo hmotnost vašich kostí. Váha TrueLife FitScale W5 BT vám naměří až 14 statistik a navíc je i cenově dostupná.

Může se zdát, že zdravý životní styl je teď v módě. Všichni se předhánějí v tom, kdo jí více superpotravin a kdo má efektivnější trénink. Pravda je ale taková, že zdravý životní styl by neměl být primárně o tom, jak vypadáme. Žít zdravě a aktivně bychom měli proto, abychom se ve svém těle dobře cítili.

TrueLife FitScale W5 BT

Mnoho z vás jistě ví, že naše váha se v průběhu dne mění a sama o sobě toho o našem těle moc neřekne. Pokud vás ale konstituce těla zajímá a chcete vědět, jaký typ postavy máte nebo kolik máte kosterní a svalové hmoty, inteligentní váha je tím pravým pro vás. V dnešní recenzi se podíváme na chytrou váhu FitScale W5 BT, ze které za nízkou cenu vytřískáte opravdu hodně informací.

Technické parametry váhy TrueLife FitScale W5 BT

Rozměry 31 × 31 × 2,5 cm
Hmotnost 1,8 kg
Nosnost 180 kg
Typ váhy Inteligentní diagnostická (S funkcemi)
Způsob měření Bioelektrická impedanční analýza
Konektivita Bluetooth
Kompatibilní OS iOS, Android
Počet indexů 14
Měřené indexy Hmotnost, BMI, tělesný tuk, typ postavy, hmotnost bez tuku, podkožní tuk, viscerální tuk, tělesná voda, kosterní svaly, svalová hmota, kosterní hmota, protein, BMR, metabolický věk
Ovládání Skrze mobilní aplikaci
Kompatibilní baterie AAA
Barva Bílá
Cena 1 499 Kč

Obsah balení: nic nečekaného

V bílé papírové krabici, jejíž zadní strana odkazuje na stažení aplikace Megafit, najdeme jen základní vybavení, jehož součástí je samotná váha, čtyři AAA baterie, které jsou pro fungování váhy FitScale W5 BT nezbytné, a uživatelský manuál.

Konstrukční zpracování: elegantní bílý lesk

FitScale W5 BT se hodí do každé koupelny. Kvádr se zaoblenými okraji o rozměrech 31 × 31 × 2,5 cm váží 1,8 kg a má povrch z tvrzeného skla. Jeho bílý minimalistický design navíc působí velmi moderně a elegantně. Tvrzené sklo má samozřejmě i jednu nevýhodu. Snadno na něm vidíme prach nebo otisky. Náchylnost k poškrábání je na rozdíl od jiných plastových vah také vyšší.

Konstrukce váhy je pevná a kvalitně zpracovaná. Na přední straně, tedy hlavní nášlapné části, se vyjímá stříbrné logo značky TrueLife. LED displej na první pohled vidět není, čísla se rozsvítí až poté, co na váhu stoupneme. Pokud váhu otočíme, uvidíme čtyři tlakové senzory a slot pro čtveřici AAA baterií, který je jednoduše přístupný bez jakéhokoliv šroubování.

Líbilo se nám
  • minimalistický a neutrální design
  • rozumné rozměry i hmotnost
  • pevné a kvalitní provedení
Nelíbilo se nám
  • povrch, na kterém jde snadno vidět prach a nečistoty

Aplikace: přehledně a podrobně

Aplikace Megafit, která je k dispozici zdarma pro iOS i Android, se v tomto případě stane naším nejlepším přítelem. Je plná detailních grafů, nechybí jí kompletní historie měření a najdeme v ní vše, co nás o konstituci těla zajímá. Prostředí je navíc kompletně v češtině.

Váhu může sdílet až 8 uživatelů.

Chytrá váha komunikuje s telefonem prostřednictvím Bluetooth a párování je velmi jednoduché – stačí k němu vytvoření účtu v aplikaci a následné prvotní zvážení. Výhodu vidím také v tom, že FitScale W5 BT umí rozeznat až 8 uživatelů. Snadno tak může váhu využívat celá rodina i případná návštěva.

Inteligentní váha dokáže přesnou skladbu těla zjistit pomocí bioelektrické impedanční analýzy (BIA). Tato technologie je často využívána vrcholovými sportovci, my ji ale můžeme mít doma na podlaze. Po zvážení aplikace během pár vteřin ukáže podíl tuku, vody nebo třeba celkovou hmotnost svalů. To může být přínosné nejen při hubnutí. Pro někoho, kdo se naopak snaží svalstvo vybudovat, jsou tyto indexy také důležitým ukazatelem.

FitScale W5 BT prozradí hmotnost a aplikace na základě váhy, výšky a věku spočítá BMI. Mezi měřenými indexy nechybí ani hmotnost bez tuku, hmotnost podkožního a viscerálního tuku, tělesná voda, podíl kosterních svalů nebo hmotnost svalové a kosterní hmoty. Zajímavými ukazateli jsou také protein, bazální metabolický výdej a metabolický věk, podle kterého aplikace vyhodnotí, zda naměřené výsledky odpovídají člověku v našem věku.

Indexů je dohromady 14 a díky nim lépe pochopíme, jak naše tělo reaguje na stravu a fyzickou aktivitu. Důležité je také zmínit, že FitScale W5 BT dosahuje přesnosti na dvě desetiny kilogramu, a tak se nemusíme obávat nepřesných výsledků.

Samozřejmostí je nastavení vysněné váhy. Díky denním statistikám budete neustále v obraze a podrobná historie v grafickém provedení zobrazí posun. Získaná data můžeme v aplikaci také jednoduše porovnávat.

Líbilo se nám
  • 14 měřených indexů
  • podrobné výsledky
  • aplikace je v češtině
  • možnost sdílení váhy

Zhodnocení: bez výtek

S inteligentní váhou FitScale W5 BT jsem byla naprosto spokojená. Podrobné statistiky mi pomohly více se zorientovat ve vlastním těle a aplikace Megafit byla v průběhu testování velkým motivátorem. I přestože se na statistiky nedá 100% spolehnout a měli bychom je brát spíše jako orientační hodnoty – protože váha za necelé dva tisíce nemůže nahradit speciální přístroje, které najdeme třeba v lékařských zařízeních – poměr cena/výkon v tomto případě jistě stojí za to.

Balení TrueLife FitScale W5 BT

Foto: Dimitra Papadopoulu, fZone.cz

Klady
  • výhodný poměr cena/výkon
  • minimalistický design
  • kvalitní zpracování
  • 14 měřených indexů
  • detailní statistiky
Zápory
  • na povrchu je snadno rozpoznatelný prach a jiné nečistoty
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze