XGIMI H1
test

XGIMI H1

Kinozážitek v pohodlí domova

Možná vás konvenční způsob konzumace obsahu nebaví a přemýšlíte o nákupu projektoru, který nahradí televizi a další přidružená zařízení. Pokud máte slušný rozpočet a hledáte něco „tak trochu jiného“, navíc v elegantním provedení, za které se nebudete stydět ani před návštěvou, možná pro vás máme zajímavého kandidáta. Jmenuje se XGIMI H1 a splní téměř všechny běžné nároky včetně pár nadstandardních.

Pokud máte dostatečně velký obývací prostor, možná vás již napadlo investovat raději do projektoru namísto běžné televize. Možná velký prostor nemáte, ale přesto si chcete užít atmosféru kina přímo u vás doma. Ať už jsou vaše důvody pro uvažování nad pořízením projektoru jakékoli, výběr vhodného modelu dá chvíli zabrat. Zvláště pak v momentech, kdy neřešíte pouze funkční stránku, ale chcete i kvalitní provedení, líbivý design a nadstandardní zvukové podání. Samozřejmě nechceme utratit horentní sumy. Co pak?

XGIMI H1
XGIMI H1 jsme testovali společně s 3D aktivními brýlemi Optoma ZD302

V záplavě multimediálních projektorů pro domácí užití, avšak spíše s kancelářským designem, se vyjímá produkt H1 společnosti XGIMI, která se svým produktem debutovala na portále Indiegogo a která respektuje fakt, že projektory nemusí být pouze nevzhledné krabice bez špetky elegance, právě naopak. Kromě toho si XGIMI pro model H1 připravilo štědrou nabídku funkcí a dovedností, navíc se špičkovým zvukovým podáním. To vše za cenu okolo 27 tisíc korun. Máme vaši pozornost?

Za zapůjčení projektoru XGIMI H1 a 3D aktivních brýlí Optoma ZD302 děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz.

Obsah balení: palec nahoru

Už samotná krabice projektoru dává na vědomí, že nevybalujeme projektor za pár tisícikorun. Uvnitř boxu, který se vysunuje podobně jako krabička mobilního telefonu, se nachází samotný projektor, který je decentně zasazen do měkké pěnové stélky. Hledáte příslušenství?

XGIMI H1

To se schovalo do bočního výsuvného „doku“. V tom se v úhledných krabičkách nachází jak samotný zdroj, tak také prodlužovací kabel, dálkový ovladač s microUSB kabelem pro nabíjení a základní produktová dokumentace. Vše působí velice elegantním dojmem, balení samotné vyvolává dojem něčeho opravdu luxusního.

Konstrukční zpracování: kouzelný box

Projektor obecně vzato není věc, kterou budete den co den přemisťovat, většinou si najde své vlastní místo v obývacím pokoji, případně na stropním držáku. Tento prvek domácnosti by měl reprezentovat svým designem a zároveň na sebe příliš neupozorňovat. To se XGIMI povedlo na jedničku. Elegantní černo-stříbrné provedení je oku lahodící, potěší i takové detaily, jako je například žebrovaný kovový plát. Ten má samozřejmě primárně funkční podtext – skrze mřížky se projektor ochlazuje. Neznamená to však, že by tím designová složka jakkoli utrpěla.

XGIMI H1

Kromě kovu na těle H1 nalezneme plast, ale plast kvalitní a pevný. Celá konstrukce je velmi poctivá a působí bytelně, což je pochopitelně podmíněné i hmotností 2,1 kilogramů. Rozměry zařízení činí 200 × 200 × 128 mm, jedná se tedy o čtvercový formát s poměrně nízkou výškou. Ať už si H1 nainstalujete na zeď, připevníte do stojanu (jeden je k dispozici i v rámci doplňkového příslušenství), nebo si jej postavíte na nízký stolek, stále bude působit velice příjemným dojmem. Ve vypnutém stavu byste mohli chvíli přemýšlet „o co že se to vlastně jedná“.

Zpět ale k hlavním prvkům projektoru. Na přední straně se pochopitelně nachází samotná LED lampa, kterou chrání posuvná krytka s velice pozvolným dojezdem. Ta slouží také pro vypnutí a zapnutí, je tedy aktivní. Dalším dominantním prvkem přední strany je označení Harman Kardon, které dává na vědomí, s kým že to vlastně XGIMI spolupracovala na zvukové složce projektoru.

XGIMI H1
Pohled na spodní část odhalí průduchy stereo reproduktorů Harman Kardon.

Vrchní plastová část projektoru schovává několik ovládacích prvků. Jde o hardwarové tlačítko pro spuštění přehrávání a pauzu, posun zpět a dopředu a tlačítko s možností navolení oblíbené scény. Kromě toho se zde po celé šířce nachází kapacitní plocha pro regulaci hlasitosti. Místo otravného cvakání stačí po linii přejíždět prstem a hlasitost se kontinuálně upravuje. Veškeré konektory pro připojení periférií a komunikační porty se nachází na zadní části, v tomto jediném místě po obvodu projektoru hliník ustupuje plastu.

Prohlídku završíme spodní částí. Ta je samozřejmě opatřena protiskluzovými nožkami, na kterých projektor pevně stojí. Kromě toho nám však pohled na spodní část odhalí průduchy 15W stereo reproduktorů (2 × 7,5 W) společnosti Harman Kardon.

XGIMI H1

Jako celku nemáme modelu H1 co vytknout. Materiály působí prémiovým dojmem, hmotnost je standardní, celkový uživatelský dojem pak nadstandardní.

Dálkový ovladač: chladivý dotek hliníku

Luxusní projektor vyšší střední třídy si zaslouží i elegantní dálkové ovládání, co myslíte? Projektor lze samozřejmě ovládat i přímo tlačítky na jeho povrchu, ale takový styl ovládání zřejmě dominovat nebude, zvláště pak když si H1 umístíte například na strop. XGIMI přiložilo do základního balení na první pohled jednoduše tvářící se ovladač, který zaujme svým zpracováním. Je totiž kovový, konkrétně hliníkový, plastová je jen spodní a vrchní hrana. To, že je konstrukce unibody (plát hliníku se táhne po celém obvodu, plastové jsou jen „těsnící“ části) samozřejmě dopomohlo perfektnímu konstrukčnímu zpracování. Ovladač by bez problému přežil i nějaký ten pád.

Dálkové ovládání funguje díky technologii Bluetooth, baterie se dobíjí přes microUSB

Vyznat se v tlačítkách je maximálně snadné. Hned navrchu nalezneme to pro vypnutí/zapnutí, respektive pro změnu režimu (tlačítkem například změníte režim projektoru na Bluetooth reproduktor, kdy se ukončí projekce a jen hrají reproduktory) – tlačítko je navíc podsvětlené, signalizuje například prvotní párování ovladače s projektorem, případně aktivní funkci zaostření, o tom ale až později. Hned pod ním nalezneme tlačítko s mikrofonem, které v rámci systému spustí hlasové vyhledávání napříč celým systémem. Třetí tlačítko slouží pro vyvolání kontextové nabídky, svoji funkci mění podle aplikace, kterou máte zrovna aktivní.

Následuje kruhový blok tlačítek, respektive potvrzovací tlačítko a směrové šipky. Oproti zbylým tlačítkům je tento blok v jedné rovině a zpočátku budete mít menší problémy rozeznat, co že to vlastně tisknete. Naštěstí jde jen o zvyk, zpětná vazba je totiž perfektní a jde jen o to zvyknout si na přesné rozmístění, respektive vzdálenosti. Pod hlavním ovládacím blokem lze ještě nalézt tlačítko pro návrat na domovskou obrazovku a šipku zpět, funkčnost obou tlačítek kopíruje tu z operačního systému Android.

XGIMI H1

Posledním prvkem hlavní strany je tlačítko pro regulaci hlasitosti, které je opět tvořeno jedním blokem, stejně jako hlavní ovládací prvek se směrovými šipkami. Kromě regulace hlasitosti se tímto tlačítkem také zaostřuje projekce. Abyste tlačítko donutili přejít do nového režimu ostření, stačí na spodní hraně posuvným přepínačem „FN“ přejet doprava. Projektor následně pochopí, že nechcete regulovat hlasitost, ale míru zaostření. Jakmile budete se zaostřením projektoru spokojeni, stačí režim změnit stejným posuvným jezdcem.

Spodní strana hostí microUSB konektor. Ano, baterie v ovladači není uživatelsky vyměnitelná, dobíjení je tedy podobné, jako u smartphonů. Nemusíte se však děsit, oproti těm vydrží ovladač i několik týdnů. Nám se během měsíčního testování baterii vybít nepodařilo, což je skvělá zpráva. Když už jsme se bavili o spodní hraně, zmíníme také tu vrchní, kde se nachází pouze malý průřez mikrofonu, který snímá zvuk v případě zadávání příkazů hlasem.

XGIMI H1

Možná vás napadlo, jak budete ovládat prostředí některých aplikací, které nepodporují postupné listování. V takových momentech je většinou nutné sáhnout po externích perifériích, ideálně po myši. U XGIMI vyřešili tento mezistupeň vcelku elegantně, ovladačem stačí dvakrát zatřást nahoru a dolu a ten automaticky přepne režim listování na virtuální myš. Akcelerometr uvnitř ovladače pak sleduje váš pohyb v prostoru a ukazatel myši na obrazovce se dle toho postupně posouvá. Není to zcela ideální, ale jako nouzové řešení, například v prohlížeči, se hodí.

Akcelerometr uvnitř ovladače sleduje váš pohyb v prostoru a posouvá kurzorem.

Celkově hodnotíme dálkové ovládání jako velice povedené, a to jak po stránce designu, tak také po stránce funkčnosti, která je samozřejmě primární. Orientace zabere pár minut, maximálně hodin, následně budete projektor ovládat bez nutnosti kontrolovat popisky. Líbila se nám také velikost, díky které se ovladač snadno ovládá i lidem s menší rukou. Tlačítka však stále zůstala rozumně velká, proto ani pánové s většími prsty nemusí mít obavy.

XGIMI Assistant: vaše prodloužená ruka

I když můžete projektor vcelku elegantně ovládat dodávaným ovladačem, XGIMI nabízí i mobilní aplikaci pro platformu iOS a Android. Ta nese název XGIMI Assistant a je pochopitelně k dispozici zdarma, s anglickou lokalizací.

XGIMI Assistant

Po úvodním párování lze pomocí aplikace nahradit ovladač, přepnout se do režimu touchpadu či instalovat aplikace skrze obchod. Aplikace pomůže i se zaostřením projektoru. Pokud potřebujete vytvořit otisk obrazovky, ani to s aplikací XGIMI Assistant není žádný problém.

Parametry: na jaké se zaměřit

Co nalezneme v balení víme, jak H1 vypadá zvenku a čím se ovládá rovněž, ale – a to je pochopitelně nejpodstatnější – co se nachází uvnitř? V následující tabulce vám představíme dovednosti a schopnosti projektoru XGIMI H1 v kompletní podobě.

Technické specifikace XGIMI H1


Rozměry 200 × 200 × 128 mm
Hmotnost 2,1 kg
Typ lampy OSRAM LED
Objektiv 0,47" DMD Chip DLP Texas Instruments
Světelný tok 900 ANSI lumenů
Životnost lampy 30 000 hodin
Kontrast 10 000 : 1
Nativní rozlišení Full HD, 1920 × 1080 pixelů
Vertikální korekce zkreslení ano, ± 35 °
Horizontální korekce zkreslení ano, ± 30°
Podpora 3D ano
Poměr stran nativní 16:9, 4:3 podporováno
Velikost projekce 38 až 762 centimetrů (15 až 300 palců)
Konektorová výbava USB 3, USB 2, RJ-45, 3,5mm jack, 2× HDMI
Bezdrátová komunikace Wi-Fi (802.11 ac), Bluetooth 4.0
Zrcadlení obrazovky AirPlay, Miracast, MHL
Reproduktory 2× 5 W, 45mm měniče, Harman Kardon
Procesor čtyřjádrový MStar 6A928 Cortex-A17
Grafický akcelerátor ARM Mali-T760 MP4
RAM 3 GB DDR3
Interní paměť 16 GB úložiště flash eMMC
Hlučnost <30 dB
Spotřeba (typická) 80 až 135 W
Operační systém Android 5.1.1
Cena 28 000 Kč včetně DPH

Příval parametrů nemusí zajímat každého, a tak si rozebereme alespoň základy, které by měly zajímat všechny ty, kteří o pořízení projektoru přemýšlí. Jedním z nejčastěji diskutovaných parametrů je světelný tok, který se většinou udává v ANSI lumenech. Světelný tok určuje, za jakých situací můžete projektor používat, tedy odpoví na otázku, zda se projektor hodí pouze pro projekci v zatemněných místnostech, nebo zda mu nedělá problém ani denní světlo.

XGIMI H1

XGIMI H1 se může chlubit světelným tokem 900 ANSI lumenů, přičemž hodnoty okolo 1 000 ANSI lumenů jsou ideální pro promítání v zatemněné místnosti. Tím není myšleno světelně utěsněné, ale ideálně zatemněné alespoň žaluziemi, nebo stínidly. V takovém případě je obraz během dne „dostatečný“, jakmile zapadne slunce za horizont, jde o obraz „skvělý“, a večer je obraz logicky perfektní. Pokud byste hledali projektor, který zastoupí váš televizor i během dne, respektive projektor, který nabídne dostatečně jasný obraz i v méně zatemněné místnosti, doporučujeme projektory se světelným tokem 2 až 3 tisíce ANSI lumenů, i když pouhý světelný tok pochopitelně není dostatečnou zárukou kvality.

Dalším důležitým faktorem při výběru projektoru by mělo být nativní rozlišení. To je maximální možné rozlišení, které dokáže projektor nejenom zpracovat, ale také zobrazit. Některé projektory se sice chlubí vysokým rozlišením, avšak reálný obraz má rozlišení nižší, na což je třeba dávat pozor hlavně v případech, kdy bude projektor sloužit i jako náhrada televizoru. V případe XGIMI H1 jde o špičkové nativní rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů, tedy plnotučné Full HD. Co se týká možnosti zpracování obrazu, XGIMI si poradí až se 4K rozlišením, které následně převede na Full HD. Levnější konkurence se většinou chlubí HD Ready projekcí s možností zpracovat až Full HD rozlišení, v tomto ohledu je tedy XGIMI značný kus vpředu.

XGIMI H1

Pokud přemýšlíte nad pořízením projektoru do obýváku a nahrazení televizoru, už víte, že je nutné sledovat jak světelný tok, tak také maximální rozlišení, kdy Full HD je takovým ideálem, kterého byste se měli v případě, že to s projektorem myslíte vážně, držet. Neméně důležitou informací je ale i projekční vzdálenost, která následně určí to, o jak vysokém světelném toku byste měli přemýšlet. Na trhu existují projektory s extra krátkou projekční vzdáleností, kdy jim stačí metr od stěny/projekčního plátna a vykouzlí až dvoumetrový obraz, existují ale i projektory, které pro větší úhlopříčku musíte umístit 2 až 10 metrů od stěny, kam spadá i XGIMI H1. Jak už víme, ten umožní zobrazit obraz velký až 762 centimetrů. Abyste však docílili obrazu velkého 3 metry úhlopříčně, musí se projektor nacházet ve vzdálenosti 3,7 metru od stěny.

Vzdálenost od stěny [metry] Úhlopříčka [metry] Ekvivalent [palců]
1,20 1,02 40
2,40 2,04 80
3,05 2,54 100
4,57 3,81 150
6,10 5,08 200
7,62 6,35 250
9,14 7,62 300

Pro dosažení maximální úhlopříčky by se projektor musel nacházet více než 9 metrů od stěny, a to dovolí jen malé procento běžných obývacích místností. Pokud se bavíme o umístění projektoru více než 5 metrů od stěny, je nutné myslet na fakt, že 900 ANSI lumenů nebude stačit na pohodlné sledování za denního světla. Pokud místnost alespoň částečně zatemníte, maximem je v tomto ohledu vzdálenost 3 metry, kdy docílíte obrazu velkého asi 2,7 metrů (úhlopříčně). V plně zatemněné místnosti je i obraz ze vzdálenosti 5 metrů kvalitní a s XGIMI si tak opravdu můžete užít kino v pohodlí domova.

První dva snímky pořízené v 15:00 s mírným zatemněním místnosti, druhá dvojice snímků pořízena večer; v obou případech dosahuje velikost úhlopříčky 3 metry

Pokud chcete investovat do projektoru, kromě kvality výstupu byste se měli zaměřit i na technologii zobrazení. Většina cenově dostupných řešení nabízí LCD, XGIMI se chlubí DLP technologií, která zaručuje lepší barevné podání a zároveň i věrnější barevné podání. DLP projektory využívají jako zdroj světlo, které prochází barevným kolečkem. Světlo se dále odráží od DMD čipu, který reaguje na světlo. Barevné kolečko společně s načasováním umožní světlu vyjít ve správných barvách a projít dále skrz čočku na projekční plátno. DLP projektory trpí oproti LCD projektorům i na pár neduhů, zejména na duhový efekt, který může nepatrné procento populace vnímat jako markantnější (způsobené právě otáčejícím se kolečkem).

XGIMI H1

V případě H1 jde o efekt velice nepatrný, oproti LCD projektorům se H1 chlubí velmi málo viditelnými pixely, rychlým přeostřováním a také kvalitnější 3D projekcí. Všeobecně je technologie DLP dražší než LCD, proto se využívá u pokročilejších projektorů se zaměřením na kvalitní obraz. Stejně tak nemusíte řešit ani investici do zvukového systému, protože už v základu je model H1 vybaven dvěma 45milimetrovými měniči od společnosti Harman Kardon, která je proslulá skvělým zvukem. Reproduktory hrají jednoduše špičkově a skvěle tak doplňují vysoké rozlišení.

Zmínce hodné přednosti: je toho spousta

Mezi nadstandardní dovednosti patří podpora 3D, a to včetně přímé konverze 2D obsahu do 3D podání. Vzhledem k tomu, že se projektor pyšní aktivní podporou 3D, je zapotřebí investovat do 3D aktivních brýlí, které lze sehnat za zhruba 1 tisíc korun včetně DPH. V případě, že se rozhodnete konzumovat 3D obsah, stačí před začátkem projekce v aplikaci MX Player stisknout kontextové tlačítko. V tom momentě se zpřístupní doplňková nabídka nastavení včetně nastavení 3D zobrazení. Vybrat si můžete z několika režimů, přičemž spoléhat na automatiku se nevyplatí, neb každý film má svá specifika, a tak není na škodu pár minut experimentovat. Výhoda aktivních 3D brýlí spočívá v tom, že jakmile senzor na přední straně obrouček detekuje 3D obsah, automaticky se aktivují. Pokud se rozhodnete pro manuální vypnutí/zapnutí, vystačíte si s jediným tlačítkem na vrchní hraně brýlí. Aktivaci a deaktivaci doprovází jemné bliknutí zelené LED diody.

3D aktivní brýle Optoma ZD302 s technologií DLP lze sehnat asi za 1 100 Kč a nabídnou plnou kompatibilitu s projektorem XGIMI H1

Námi testované brýle Optoma ZD302 s technologií DLP, která je pro fungování 3D režimu projektoru H1 nezbytná, vydrží na jedno nabití až 40 hodin a s hmotností 32 gramů se jedná o ideálního společníka pro dlouhé nošení. Neurazí ani doba nabíjení, která činí 2 hodiny skrze dodávaný kabel. Nabíjet přitom můžete jak z USB portu počítače, tak pomocí příslušenství z elektrické sítě, například s adaptérem, který je běžně dostupný v základním balení smartphonů. Potěší také maximální dosah brýlí –obsah lze konzumovat až do vzdálenosti 12 metrů. I při maximální úhlopříčce 300 palců, kdy musíte být od plátna ve vzdálenosti zhruba 10 metrů, nenastane žádný problém.

Doplníme, že v základním balení 3D aktivních brýlí Optoma naleznete kromě nabíjecího USB kabelu také čistící hadřík, semišový vak pro přenášení a základní manuál, který však není třeba – brýle stačí zapnout a po navolení 3D obsahu skrze projektor se automaticky „naladí“. Potěší také náhradní gumový nástavec, který se dotýká nosu a který je zřejmě nejzatěžovanějším prvkem celé konstrukce. Majitelé dioptrických brýlí ocení, že konstrukce nezabraňuje, aby je používali i oni – 3D brýle se zkrátka umístí před ty dioptrické.

Nastavení projekce: korekce zkreslení nechybí

Ne každý má možnost umístit projektor přímo před stěnu či projekční plátno. Pokud například chcete projektor umístit na stolek vedle sedací soupravy, hodí se, aby projektor zvládal opravit vertikální a horizontální zkreslení. Tím XGIMI rovněž disponuje, přehledný průvodce vás provede možnostmi. Trochu zamrzí, že opravu nezvládne projektor automaticky, ale i tak jde o benefit, který ocení nejeden majitel. Dodáme, že úhly, které lze vyrovnat, nejsou zrovna velké. Pokud plánujete projektor umístit „zcela mimo“, obraz nikdy nebude perfektně vyrovnaný. Nejdůležitější podmínkou, kterou je nutné splnit, je umístění projektoru do správné výšky, protože softwarově vertikální zkreslení nijak neopravíte.

XGIMI H1

Hlučnost a spotřeba: téměř o něm nevíte

Neméně důležitými faktory v případě projektorů je hlučnost a mnohé jistě zajímá také spotřeba. Začneme postupně. Co se týká hluku chladící jednotky, byli jsme doslova šokováni – a to v pozitivním slova smyslu. Projektor jsme za celou dobu testování nebyli schopni donutit spustit větráčky na maximum, kdy jsou již poměrně výrazně slyšitelné. K této hranici se dostanete pouze manuálně v nastavení, kdy máte možnost regulovat otáčky, případně můžete nechat vše na automatice. Je zcela jedno, zda se díváte na klidný severský film nebo akční přestřelku, hlasitost odvětrávání vás obtěžovat nebude. Co se týká spotřeby, výrobce udává spotřebu mezi 80 až 120 watty. Pokud se podíváme na spotřebu dnešních televizorů s větší úhlopříčkou, dostáváme se na podobné hodnoty.

Prostředí operačního systému: Android přítomen

Pokud se bavíme o projektorech, jen málokdy narazíme na takový, jehož prostředí je pod taktovkou známého operačního systému. Většina spoléhá na základní uživatelské prostředí, které dokáže zobrazit pár možností, například seznam výstupů, případně doplňkové nastavení. Pokud tedy chcete z takového projektoru vytvořit multimediální centrum, kdy se veškerá činnost řeší přímo z projektoru, máte většinou smůlu a musíte připojit nějaký zdroj, který bude projektor zrcadlit (typicky herní konzole, počítač/notebook, smartphone a nebo třeba multimediální box v podobě Xiaomi Mi Box 3).

Základní pohled do prostředí systému

U XGIMI H1 existuje jedna velká výhoda, a to přítomnost operačního systému Android, konkrétně ve verzi 5.1, který je speciálně přizpůsoben pro ovládání pomocí jednoduchého dodávaného ovladače. Díky přítomnosti dospělého systému nejste ochuzeni ani o takové možnosti, jakými jsou například instalace vlastních aplikací skrze APK balíček, stejně tak bude bez problému fungovat i propojení, na které jste zvyklí ze svého smartphonu/tabletu se systémem Android.

Základní domovská obrazovka XGIMI H1 je velice jednoduchá. Tvoří jí hlavní část, kde naleznete předinstalované aplikace od výrobce. Ty zabírají valnou část domovské obrazovky a za jiné aplikace (například ty postupem času doinstalované) je vyměnit nelze. Jedná se o aplikaci YouTube, webový prohlížeč, Aptoide (obchod s aplikacemi, které jsou pro zobrazení projektorem optimalizované) a File Manager, což je základní správce balíčků a externích disků.

Prostředí systému

Další předinstalované aplikace od výrobce (čistič paměti, prohlížeč dokumentů WPS, MX Player, Happy Cast a nastavení projektoru samotného) se nachází v pravé části, zde jsou již jen malí zástupci, kteří se řadí do sloupců pod sebe. Za ty se následně řadí i aplikace, které si postupem času doinstalujete, a to buď skrze obchod s aplikacemi Aptoide, nebo skrze APK balíčky. Aby byl dosah takových aplikací co možná nejjednodušší, lze je umístit i do speciálního doku, který se zpřístupní po stisknutí směrové šipky dolů. Dok poté funguje stejně jako u androidích smartphonů, lze si jím zjednodušit přístup bez nutnosti listování směrem doprava.

Za zapůjčení projektoru XGIMI H1 a 3D aktivních brýlí Optoma ZD302 děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz.

Kromě toho je aktivní i vrchní a levá část domovské obrazovky. Vlevo se nachází seznam vstupů HDMI, nahoře potom rychlý přístup k nastavení Wi-Fi a Bluetooth. Po připojení dálkového ovladače nebo jiného Bluetooth příslušenství se v horním řádku zobrazí i informace o aktuálním stavu spojení (připojeno/odpojeno/připojování).

Zhodnocení: skvělý zážitek za rozumnou cenu

Na XGIMI H1 nelze nahlížet jako na běžný projektor, který vídáváme v kancelářích či menších posluchárnách. H1 byl vytvořen s cílem dotvořit vás moderní interiér, navíc bez nutnosti investovat do dalších zařízení (reproduktory, herní konzole, Android TV box atd.), čímž vám ušetří nemalé finance. Projektor jako takový není vhodný pro náhradu vaší televize v momentech, kdy obsah konzumujete převážně přes den bez možnosti zatemnění.

XGIMI H1
XGIMI H1

Pokud však filmy a televizi sledujete převážně večer, nezbývá nám než XGIMI doporučit všema deseti. Za rozumné peníze získáte skvělý Full HD projektor s 3D funkcionalitou a možností doinstalovat vlastní aplikace skrze obchod či manuálně. Nechybí ani perfektní reproduktory Harman Kardon, které oceníte jak při filmových maratonech, tak také v případě, že bude XGIMI H1 sloužit jen jako bezdrátový reproduktor.

Klady
  • technologie DLP a podpora 3D
  • špičkový zvuk
  • kvalitní obraz i za šera
  • špičkový design
  • povedený dálkový ovladač
  • inteligentní aplikace pro iOS a Android
  • korekce zkreslení
  • nehlučný provoz
  • přijatelná cena
Zápory
  • omezeně dostupný
  • nevhodný pro denní projekci
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze