Yenkee YSP 3000GN Hammer
test

Yenkee YSP 3000GN Hammer

S ním se nudit nebudete

Správné léto je plné výletů, dovolených, posezeních s přáteli a nejrůznějších akcí. A při každé z těchto příležitostí nesmí chybět oblíbená hudba. Ať už se jedná o tichý podklad při posezení s přáteli nebo zvukový doprovod kina. Proto jsme přes leté testovali reproduktor Yenkee YSP 3000GN Hammer.

Yenkee YSP 3000GN Hammer s námi cestoval po Česku, ale jel s námi i do zahraničí. Postaral se o hudbu po cestě v autobuse, na pláži u moře, ale také ozvučil malé letní kino. Jak to vše zvládl? To se dozvíte v naší recenzi.

Technické parametry Yenkee YSP 3000GN Hammer

Rozměry 280 × 111 × 86 mm
Hmotnost 1,5 kg
Bezdrátová konektivita Bluetooth 5.0
Výdrž až 22 hodin
Zvýšená odolnost IPX6
Výstupní výkon 20 W
Cena 1 199 Kč

Obsah balení: jen to potřebné

Yenkee YSP 3000GN Hammer

Líbilo se nám
  • AUX-IN propojovací kabel
  • manuál v několika jazycích

Konstrukční zpracování: název nezapře

Yenkee YSP 3000GN Hammer má obdélníkové tělo, které se uprostřed zužuje. Díky tomu jeho tvar připomíná kladivo (hammer). Celé tělo je z odolného matného plastu. Na obou stranách má gumové chrániče proti nárazu. Nesmíme zapomenout ani na gumový popruh, díky kterému můžete vzít reproduktor do ruky a nebude vám zbytečně zabírat místo v zavazadle. Je vysoký 11,1 cm a široký 28 cm. Díky svému tvaru se nemusíte bát, že by ztratil stabilitu.

Yenkee YSP 3000GN Hammer

Hammer se chlubí výdrží baterie až 22 hodin při poloviční hlasitosti. Toto tvrzení můžeme jen potvrdit. O dlouhý poslech se postarala baterie s kapacitou 2 500 mAh. To už je znát i na hmotnosti při nošení. Ta činí 1,5 kg. Doba nabíjení se pohybuje okolo 2 hodin. Reproduktor je dostupný pouze v jedné barevné variantě, a to je černá s khaki.

Hammer se chlubí výdrží baterie až 22 hodin při poloviční hlasitosti.

Nyní se na reproduktor podíváme více zblízka. Na přední straně najdeme kromě tlačítek, na která se hned podíváme, také dva mřížkované průchody reproduktoru schované pod plastovou designovou mřížkou. Jsou na pravé a levé straně. Uprostřed přední strany najdeme gumová zapuštěná ovládací tlačítka a dvě malé diody, podle kterých poznáme, zda je přístroj zapnutý, připraven k párování pomocí Bluetooth nebo zda se nabíjí. Kromě běžných tlačítek, která slouží k zapnutí/pozastavení hudby, ovládání hlasitosti/přepínání písniček, přehrávání/pozastavení, je zde i tlačítko pro přepínání mezi audio kabelem, SD kartou, flashdiskem a Bluetooth. Zapuštěná tlačítka se velmi dobře mačkají. Na spodní straně jsou protiskluzové prvky, díky kterým se reproduktor nehne z místa.

Jak už bylo jednou zmíněno. Na bocích jsou gumové chrániče, které zamezí rozbití/poškrábání, pokud reproduktor spadne. Na horní straně je gumový popruh, který je velmi praktický. Na popruhu je vylisované logo Yenkee, které se na místo perfektně hodí a vypadá velmi stylově.

Yenkee YSP 3000GN Hammer

Na zadní straně je záslepka, pod kterou najdeme slot pro microSD kartu, slot pro USB flashdisk, vstup pro USB-C nabíječku a 3,5mm jack. Díle je zde k vidění také přepínač k zapnutí/vypnutí reproduktoru. Záslepka na svém místě velmi dobře drží a nevypadává. Velkým překvapením pro nás byla voděodolnost. Zařízení plní certifikaci IPX6, díky které je chráněno proti intenzivně tryskající vodě ze všech směrů z trysky 12,5 mm při průtoku 100 l/min. po dobu 3 minut ze vzdálenosti 3 m. Samozřejmě, že jsme voděodolnost otestovali a Hammer nezklamal. Problém mu nedělaly ani občasné malé vlnky na pláži.

Líbilo se nám
  • odolnost IPX6
  • jednoduché ovládání
  • odolný design
Nelíbilo se nám
  • vyšší hmotnost

Konektivita a baterie: jen tak se neunaví

Reproduktor můžete připojit pomocí Bluetooth 5.0. První spárování je otázkou pár vteřin. Výrobce uvádí dosah až 10 metrů. My musíme říct, že si poradí s 15 metry. Pokud máte svoje oblíbené písničky uložené ve starším zařízení, jako je například MP3 přehrávač, můžete jej připojit přes 3,5mm jack. K ovládání neslouží žádná speciální aplikace, takže veškeré párování probíhá stejně jako s ostatními Bluetooth zařízeními. Případně můžete přímo vložit microSD kartu s uloženou hudbou a poslouchat.

Samotné párování je opravdu otázkou pár vteřin. Stačí reproduktor zapnout a připojit se k němu. Hammer nemusíte ovládat pouze tlačítky umístěnými na něm. Můžete ho ovládat i z připojeného zařízení. Překvapením byl i integrovaný mikrofon. Pokud posloucháte hudbu z telefonu a někdo vám zavolá, stačí hovor přijmout a komunikovat skrze reproduktor. Kvalita přenosu mluveného slova ale není tak vysoká, takže buď musíte být u reproduktoru opravdu blízko a mluvit velmi srozumitelně, nebo hovor raději proveďte přes mobilní telefon.

Yenkee YSP 3000GN Hammer

Co ale chválíme na reproduktoru nejvíce, to je výdrž baterie. Výrobce uvádí přehrávání hudby až 22 hodin na poloviční hlasitost, což můžeme potvrdit, díky baterii s kapacitou 2 500 mAh. Nabití pak trvalo okolo 2 hodin.

Líbilo se nám
  • velký dosah
  • rychlé spárování
  • dlouhá výdrž na nabití
Nelíbilo se nám
  • špatná kvalita hovorů

Kvalita reprodukce: přes den DJ, večer ozvučení filmu

Jak uvádí sám výrobce, reproduktor je určený hlavně pro zábavu. Můžete si ho vzít kamkoli s sebou a vždy se postará o kvalitní zvuk. Reproduktor s námi chodil každý den na pláž, kde nás naladil na příjemnou letní vlnu, večer zase doprovázel malou party s karaoke, ale hlavně ozvučil letní kino pro zhruba dvacet diváků. Vše zvládl na jedničku. Zvuku opravdu nemáme co vytknout. A jaké reproduktory v sobě vlastně skrývá?

Yenkee YSP 3000GN Hammer

Jedná se o dva reproduktory s výkonem 20 W, které opravdu nejdou přeslechnout. Basová složka není úplně výrazná, ale podle našeho názoru zcela uspokojivá, stejně jako maximální hlasitost. Reproduktor při vysoké hlasitosti nechrčí ani nešumí. Mluvené slovo při poslechu podcastů nebo při sledování letního kina bylo čisté a srozumitelné.

Reproduktor navíc disponuje funkcí True Wireless Stereo (TSW), díky které můžete připojit další reproduktor Yenkee YSP 3000GN Hammer, a tím navýšit výkon. Oba reproduktory pak pochopitelně můžete ovládat najednou.

Líbilo se nám
  • čistý poslech mluveného slova
  • funkce True Wireless Stereo

Zhodnocení: díky němu bylo léto hlasitější

Někomu se možná nemusí líbit vzhledem, nás ale velmi mile překvapil. Je hlasitý, přenosný, voděodolný, možná trochu těžší, ale to nám rozhodně nevadilo. Hammer s námi najezdil tisíce kilometrů a nikdy nezklamal. Za 1 199 Kč vám nabídne daleko více, než byste od takového reproduktory čekali.

Yenkee YSP 3000GN Hammer

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • funkce True Wireless Stereo
  • dlouhá výdrž baterie
  • velký dosah
  • odolný design
  • jednoduché ovládání
  • odolnost IPX6
Zápory
  • špatná kvalita hovorů
  • vyšší hmotnost
Diskuze ke článku
P H
P H
"O dlouhý poslech se postarala baterie s kapacitou 2 500 mAh. To už je znát i na hmotnosti při nošení."

Co to je za blbost? Powerbanka se stejnou kapacitou váží i s obalem 60 g. Telefony dnes běžně mají i přes 4 000 mAh a váží kolem 200 g...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze