Top Gun: Maverick se stal sedmým nejvýdělečnějším filmem

Top Gun: Maverick se stal sedmým nejvýdělečnějším filmem
Fotografie: Paramount Pictures
  • Top Gun: Maverick byl uveden do kin 27. května 2022
  • Snímek celosvětově vydělal 1,3 miliardy dolarů
  • Stal se také nejvýdělečnějším filmem studia Paramount

Pokračování snímku Top Gun se oficiálně stalo sedmým nejvýdělečnějším snímkem všech dob. Povedlo se mu dokonce překonat Titanic režiséra Jamese Camerona. Pokračování s Tomem Cruisem v hlavní roli má za sebou jedenáct víkendů od premiéry v kinech, která proběhla přesně 27. května 2022. Za tuto dobu už snímek vydělal na americkém trhu 662 milionů dolarů (15,7 miliard korun), celosvětově pak 1,3 miliardy dolarů (30,94 miliard korun).


Nejvýdělečnějším filmem je stále Star Wars: Síla se probouzí (Star Wars Episode VII: The Force Awakens). Ale i tento snímek Top Gun překonal, a to v délce udržení v první pětce nejúspěšnějších filmů. Hvězdné války se v první pětce udržely pouze devět týdnů.

Podle collider.com sklidil Top Gun: Maverick velmi kladné hodnocení od diváků i kritiků. Na Rotten Tomatoes má snímek hodnocení 96 %. Top Gun je také nejvýdělečnějším snímkem studia Paramount, které stojí také za vytvořením Titanicu. Top Gun: Maverick sice nyní právě zmíněný Titanic předběhl, ale je velká šance, že se příběh o slavné lodi na své místo vrátí po premiéře obnovené verze. Na tu se můžete těšit v příštím roce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze