Trčíte doma? Přečtěte si naše tipy a dejte si s přáteli turnaj

Trčíte doma? Přečtěte si naše tipy a dejte si s přáteli turnaj
Fotografie: unspash.com

Letos svět zachvátila epidemie onemocnění Covid-19 a kvůli hrozbě, jakou koronavirus představuje, padla řada živých akcí. Odložilo se například fotbalové Euro 2020, zrušily se hudební festivaly a tím výčet rozhodně nekončí. Jedno je ale jisté, shromažďování většího počtu osob bude velmi výjimečné, dokud se nenajde řešení.

Nic vám ale nebrání užít si pořádnou dávku zábavy s přáteli online. Chatovací platformy, jako je například Houseparty, umožňují komunikaci ve virtuálních skupinách a přitom se společně můžete bavit u hraní oblíbené hry.

A když na nás přijde soutěživá nálada, nic nám nebrání uspořádat virtuální turnaj. Existuje řada platforem, které nabízejí možnost hry s přáteli nebo proti nim a s tím spojené nekonečné hodiny zábavy.

Na ty nejlepší varianty se teď společně podíváme.

E-sporty

Komu chybí to vzrušení, které zažíval při sportu naživo, pro toho máme strhující alternativy, které přenesou ten nelítostný zápal na obrazovky.

Sportovní hry vedou a nabízejí možnosti hry pro více hráčů, u kterých se celá skupina zabaví na dlouhé hodiny. Asi nejsilnější zážitek vám připraví NBA 2k20, kde můžete s přáteli vytvářet menší ligy a například až 35 hráčů může odehrát celou basketbalovou sezónu. U fotbalu se můžou čtyřčlenné skupinky účastnit online ligy přes režim Co-op Seasons, který patří pod značku FIFA 20. V zápasech dvojic se tu rozhoduje o tom, kdo postoupí v lize výš, a kdo naopak spadne.

A určitě mezi sebou máme i hráče, kteří to berou vážněji. Pro ty tu je vzkvétající odvětví e-sportů, které proti sobě staví světovou hráčskou špičku. Konkurence je nelítostná a herní společnosti a nejlepší fotbalové kluby tímto směrem investují obrovské sumy, které umožňují pořádat lukrativní turnaje se skvělými cenami.

Možná na tu nejvyšší úroveň ještě nejste připraveni, ale právě pro tento případ můžete absolvovat kurz e-sportů, prostřednictvím kterého můžete významně zapracovat na svých dovednostech, a pak kdo ví? Třeba se najednou ocitnete v těch nejkvalitnějších turnajích světa.

Battle royale hry

Battle royale hry jsou moderním fenoménem, který vnesl do soutěžení na poli online her jednoduchost. Fortnite je zářným zástupcem tohoto žánru a umožňuje bitvy až 100 hráčů na chaotickém bojišti, kde se válčí o to, kdo přežije jako poslední.

Na internetu naleznete řadu návodů, jak takový turnaj uspořádat. Obecně platí, že se vybírá prostředí, formát hry a počet účastníků. Následně se hráči do turnaje zaregistrují a organizátor je schválí.

Na rozdíl od Fortnite máte na výběr z celé řady alternativ: například PUBG nabízí mnohem intenzivnější zážitek, ale turnaj je limitován počtem 100 hráčů. Špičkové klání ve stylu battle royale nabízí i klasika Call of Duty.

iGaming

Pokud jste fanoušky karetních her, už dávno nemusíte zasedat k dřevěnému stolu. Online poker se těší obrovské popularitě a spolu s vašimi přáteli máte k dispozici hned řadu skvělých aplikací. Ty často nabízí možnost vytvoření soukromých stolů, ke kterým může usednout pouze exkluzivní skupinka lidí vybavená heslem.

A poker není jedinou hrou, která se pyšní touto funkcí. I blackjackoví nadšenci mohou zvát přátele do virtuálních turnajů, což je skvělý způsob, jak si osvojit nové strategie a ještě poměřit síly s přáteli.

Stejně jako ve skutečném životě byste měli mít vždycky možnost zahrát si pro zábavu a ne jen o peníze. Od soukromých přátelských sázek vás sice asi nic neodradí, ale je to čistě na vaší vůli.

Závodní hry

Závodní hry patří mezi oblíbené způsoby poměřování sil mezi přáteli a první arkádové tituly spatřily světlo světa už v 70. letech. A důvod je pochopitelný. Komu by se nelíbilo prosvištět cílovou čárou jako první?

Tato tradice má přesah i do věku internetu a fanoušci závodění mají tolik možností, až z toho jde hlava kolem.

E-sporty nabízí možnost strhujícího soupeření podobně jako sportovní hry, ale pokud chcete poměřit síly s partou přátel z pohodlí domova, není problém. F1 2019 umožňuje závody několika hráčů proti sobě na světoznámých tratích a tuto funkci využili i profesionální jezdci, když jim zrušili živá klání.

Ve hře Gran Turismo máte také možnost vyzkoušet ty nejnadupadnější káry světa v online prostředí a navíc tu je k dispozici turnajový režim pro skupiny. Najdete tu i online mistrovství, které se odehrává v blocích po deseti závodech od března do září.

Pokud máte soutěživého ducha, tento seznam by vám měl pomoct najít způsob, jak mu trochu popustit uzdu při kláních s přáteli. Přátelské hecování je zábava, ať už v tom hrají roli peníze nebo ne. Jen si dejte pozor, aby to nepošramotilo vaše vztahy!