Vybíráme nejlepší cenově dostupné chytré televizory

Vybíráme nejlepší cenově dostupné chytré televizory
Fotografie: Michal Pavlíček, fzone.cz
  • V tomto výběru se podíváme na cenově dostupnější televizory s cenou do 20 000 Kč
  • Mezi adepty se zařadil model s OLED panelem, ale i velkou 65" 4K obrazovkou

Segment cenově dostupných chytrých televizorů obsahuje nepřeberné množství zástupců různých značek i stupňů výbavy. V našem nejnovějším výběru se zaměříme na modely s cenou do 20 tisíc korun, které jsou vybaveny kvalitním zobrazovacím panelem spolu s dalšími užitečnými funkcemi.


Vybíráme nejlepší cenově dostupný televizor

Sony Bravia KD-50X75WL


Mezi naše favority jednoznačně patří model KD-X75WL renomovaného výrobce Sony s jedním z nejlepších poměrů cena/výkon ve své třídě. Novinka od Sony se chlubí 4K obrazovkou využívajících obrazových technologií 4K X-Reality Pro, Motionflow XR stejně jako podporou obsahu v Dolby Vision i Dolby Atmos. Ostatně o zvuk se starají kvalitní reproduktory X-Balanced, které spolehlivě rozehrají i větší místnost a překvapí vás výraznou basovou složkou, ale také čistými dialogy.

Jednou z nesporných výhod tohoto modelu je přítomnost filmové platformy Bravia Core s ročním přístupem do knihovny zdarma a také 5 filmovými kredity, jež lze uplatnit k nákupu nejnovějších snímků. Novinka navíc využívá osvědčený operační systém Android, který je zárukou svižných reakcí i velmi široké nabídky nejrůznějších aplikací.

Na své si přijdou také hráči, zejména pak majitelé PlayStationu 5, pro které jsou přichystány speciální funkce, jako je automatické mapování HDR či automatická aktivaci herního režimu. Nejen hráči pak ocení Eco nastavení, s nímž lze ušetřit až 32 % elektrické energie a stále si užívat skvělou kvalitu obrazu i zvuku.

TCL 65C735


Velmi povedeným adeptem ke koupi je model TCL 65C735 opatřený 65" obrazovkou typu QLED, která se chlubí jemným 4K rozlišením i podporou HDR obsahu ve formátech HDR10, HDR HLG, HDR10+ i HDR Dolby Vision IQ, jež optimalizuje kvalitu obrazu tak, aby se přizpůsobila světelným podmínkám v místnosti. Hráče pak zaručeně potěší přítomnost čtyř konektorů HDMI 2.1 s funkcemi ALLM a VRR i podpora 144Hz obnovovací frekvence pro co nejplynulejší obraz.

Televizor pohání osvědčený operační systém Android s možností doinstalovat široké množství aplikací. Nechybí ani podpora Chromecast, AirPlay 2 či HomeKit pro využití chytré domácnosti.

Za zmínku stojí také zvukový systém využívající reproduktory společnosti ONKYO s podporou Dolby Atmos, jenž zprostředkuje na danou kategorii velmi hutný zvuk.

LG 55QNED866QA


LG 55QNED866QA disponuje 4K obrazovkou s technologií Mini LED, která minimalizuje tzv. halo efekt a divákům zprostředkuje vylepšený kontrast i působivější tmavé scény. O vylepšení obrazu se ostatně stará procesor α7 Gen5 AI, jenž využívá algoritmy hlubokého učení a podporuje formáty jako je Dolby Vision.

Hráči ocení podporu VRR, ale také velmi nízkou odezvu či podporu HDMI 2.1 na dvojici HDMI konektorů, díky čemuž je možné si užít hraní ve 4K a 120 Hz. Důležitá je rovněž schopnost zprostředkovat dostatečně vysoký jas i pro hraní her a sledování filmů ve světlejších místnostech.

LG 55QNED866QA je televizor vhodný nejen pro sledování filmů či hraní her, nýbrž i sportovních utkání s přáteli, a to nejen díky rychlé odezvě, ale i širokému rozsahu pozorovacích úhlů bez ztráty kvality.

Philips 48OLED707


Philips 48OLED707 nabídne sice o něco menší 48" uhlopříčku, zato však s OLED panelem, který zprostředkuje špičkový kontrast, krásně syté barvy a dokonalou černou. Procesor Engine Philips P5 Perfect Picture Al pak vylepšuje obraz, jenž upravuje obraz podobným způsobem, jako funguje lidský mozek, čímž je docíleno přirozeného kontrastu, bohatých barev a obrazu plného detailů. Samozřejmostí je rovněž podpora Dolby Vision a Dolby Atmos.

Velkou předností tohoto modelu je funkce Ambilight, tedy podsvícení tří stran televizoru, které dotváří atmosféru promítaného obrazu. Opticky je tak obraz větší a scény jsou ještě působivější.

Operační systém Android TV doplňuje kvalitní 2.1 audio s velmi kvalitním ozvučením či moderním USB 3.0. Hráči pak ocení podporu technologií VRR FreeSync a Gsync pro co nejlepší zážitek.

Samsung QE43Q60C


Příznivci jihokorejského výrobce Samsung by mohl zaujmout model Samsung QE43Q60C. Tento velmi tenký televizor se 108cm obrazovkou se chlubí 4K rozlišením a procesorem Quantum Processor Lite 4K pro zprostředkování perfektně ostrého obrazu.

V oblasti konektivity se mohou majitelé těšit na trojici HDMI konektorů, dvojici USB 3.0, ale také Wi-Fi či Bluetooth. Z další výbavy stojí za zmínku podpora HDR10+ obsahu.

Operační systém Tizen umožňuje napojení na chytrou domácnost, ale rovněž je garancí intuitivního ovládání. Velmi prakticky je zpracováno i dálkové ovládání, jež obsahuje důležitá tlačítka pro rychlou aktivaci nejdůležitějších funkcí a streamovacích platforem.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze