Slaďte si obývák do jednoho odstínu pomocí aplikace Philips Hue pro televize Samsung

Slaďte si obývák do jednoho odstínu pomocí aplikace Philips Hue pro televize Samsung
Fotografie: Philips Hue
  • Samsung letos oznámil rozšíření spolupráce s Philips Hue
  • Nově bude k dispozici speciální aplikace na sladění světel s chytrou televizí
  • Počítejte však s tím, že aplikace stojí zhruba 3,5 tisíce korun

Vaše chytrá domácnost může být díky novince společnosti Signify ještě důmyslnější. Jak možná víte, pod Signify patří chytrá světla Philips Hue, která existují v různých formách, ať už jde o světlené sloupy nebo moderní LED pásky. Nově byla představena mobilní aplikace Philips Hue Sync TV, která umožní zcela bezdrátově synchronizovat barevné ladění na vaší chytré televizi s vaším osvětlením. Výhodou samozřejmě je, že není potřeba propojovat skrze HDMI, jako bylo doposud nutné, a navíc je podporována i spolupráce s aplikacemi Disney+ a Netflix, tedy předními streamovacími platformami.

Stinnou stránkou je nového řešení je, že ke kýženému nutno říci působivému výsledku ve vašem obývacím pokoji vede poněkud komplikovaná cesta. V prvé řadě musíte mít, alespoň prozatím, chytrou televizi Samsung od modelového roku 2022 a řady Q60 a vyšší. Následně si musíte stáhnout aplikaci Philips Hue Sync TV, kterou jsme však prozatím na redakčním modelu QN800B (2022) v obchodě neobjevili.

Následně je nutné si aplikaci aktivovat za poplatek 130 dolarů, což je aktuálně v přepočtu zhruba 3,5 tisíce korun i s daní. Jde o jednorázový poplatek, nikoliv pouze předplatné. V tuto chvíli není zřejmé, zda se služba/aplikace rozšíří například i na další chytré televize. Lze však předpokládat, že se tak postupně stane a systém Philips Hue s mobilní aplikací bude dostupný i na dalších chytrých televizích.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze