Zpěvačky a zpěváci, kteří nás nechali nahlédnout do svého soukromí

To nejlepší z Netflixu
Zpěvačky a zpěváci, kteří nás nechali nahlédnout do svého soukromí
Fotografie: Netflix
  • Dnes se podíváme na dokumenty o lidech, které proslavil jejich hlas
  • Neftlix nás nechá nehlédnout nejen do jejich soukromých životů

V dnešním díle se podíváme na slavné zpěvačky a zpěváky. Většina si myslí, že je jejich život dokonalý, bez jediné chyby. Mohou mít všechny, mohou jít kamkoli a dělat cokoli. Filmy, které nám videotéka Netflixu nabízí, vám ale ukáží, že jejich životy nejsou ani zdaleka takové, jak si spousta z nás myslí.

Homecoming: Film od Beyoncé (Homecoming: A Film by Beyoncé)

Sama Beyoncé se postarala o scénář, produkci a režii tohoto koncertního filmu. Netflix ho následně vydal 17. dubna 2019. Homecoming měl velký ohlas u kritiků a několik zahraničních deníků ho označilo za nejlepší koncertní film všech dob. Získal cenu Grammy za nejlepší hudební film a hodně dalších cen.

Beyoncé nás v tomto dokumentu nechává nahlédnout do zákulisí příprav a vystoupení na hudebním festivalu Coachella v roce 2018. Toto vystoupení není obyčejné. Beyoncé ukazuje emocionální a kreativní cestu příprav a vytváření celé show až po vystoupení, které se rovná velkému kulturnímu hnutí. To ale není všechno. Film nás pustí i do soukromí samotné zpěvačky.

Zajímavosti

  • Beyoncé byla první Afroameričankou, která se stala headlinerem tohoto slavného festivalu.
  • Na YouTube sledovalo on-line přenos jejího vystoupení 43 milionů fanoušků.
  • A taky jí to za to stálo. Za vystoupení dostala 3 miliony dolarů.

Nikdo nemůže pochybovat o tom, že Beyoncé je paní zpěvačka. Námitku nemůže nikdo mít ani proti tomu, že by Beyoncé nedokázala předvést nezapomenutelnou show. To vše ve filmu najdete. Co mě ale zaujalo nejvíce? Opravdový náhled do jejího života. Do života matky, které se narodí dvě děti a ona i přes to je natolik silná a pokračuje dál ve svém poslání. Kolik sil ji to stálo, ale ani na minutu nezaváhala.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Miss Americana (Taylor Swift: Miss Americana)

Režisérka Lana Wilson vytvořila dokumentární snímek o zpěvačce Taylor Swift. Film měl premiéru v některých kinech a na Netflixu 31. ledna 2020. Snímek se odehrává v letech 2018 až 2019. Dokument získal několik ocenění.

Snímek začíná po skončení Taylořina Reputation Stadium Tour. Koncertního turné na podporu jejího alba Retutation, které bylo v prosinci 2018 také vydáno jako koncertní film na Netflixu. Miss Americana nás ale více pouští do zpěvaččina soukromí. Několik záběrů nebylo nikdy předtím zveřejněných. Taylor je v tomto dokumentu nejen zpěvačka a skladatelka, ale také žena, která si je vědoma svého vlivu a nebojí se ho ukázat.

Zajímavosti

  • Snímek nám ukáže, co se v roce 2016 stalo mezi Taylor a Kanye Westem.
  • Proč měla poruchy přijmu potravy?
  • Také nám vysvětlí její spojení s LGBTQ komunitou a z jakého důvodu se začala vyjadřovat k politice.

Mám zpěvačku Taylor Swift moc ráda. Věděla jsem, že se jí před pár lety něco stalo. Nějakou dobu o ní nebylo nikde slyšet. Ale nevěděla jsem co. Když vyšlo album Reputation, nechápala jsem, kde se vzala ta velká změna jejího stylu. Když vyšel snímek Miss Americana, konečně jsem se vše dozvěděla. Občas vás vážně překvapí, jak tisk a média dokáží útočit na člověka, o kterém si myslí, že všechno ví, ale zdaleka netuší ani z poloviny, co člověk prožívá.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Ariana Grande: Excuse Me, I Love You

Koncertní film, který režíroval Paul Dugdale. Na Netflixu byl uveden 21. prosince 2020 jako připomínka roku od ukončení světového turné Sweetener ke stejnojmennému albu.

Převážná část filmu nás přivádí na koncertní jeviště a společně s fanoušky a Arianou si užíváme energické a do detailu vyladěné vystoupení. Zbylá část filmu nás přivádí do zákulisí. Jsme svědky okamžiku, kdy se Arianě splní velký sen.

Zajímavosti

  • Věděli jste, proč se snímek v překladu jmenuje „promiňte, miluji vás“? Režisér se zpěvačkou chtěli, aby film byl takovým „milostným dopisem“ pro všechny fanoušky.
  • Turné k albu Sweetener bylo největší za celou její kariéru.

V září 2019 zavítala Ariana i do Prahy. Já se bohužel nemohla zúčastnit a jako velkou fanynku mě to samozřejmě mrzelo. Když o rok později vyšel koncertní film, byla jsem ráda, že jsem si to mohla alespoň touto cestou vynahradit a navíc se dozvědět pár maličkostí z jejího soukromého života.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Michael Jackson's This Is It (This Is It)

Film This Is It je vytvořen z unikátních záběrů ze zkoušek koncertů Michaela Jacksona, které se nikdy neuskutečnily. Po 12 letech od jeho posledního turné se měl vrátit na prkna jeviště v londýnské O2 Areně. Dvě série 50 koncertů se měly uskutečnit od 13. července 2009 do 6. března 2010. Michael tři týdny (25. černa 2009) před prvním vystoupením zemřel.

Díky This Is It můžeme vidět, jak zpěvák neuvěřitelně pracoval na svém návratu na jeviště. Chtěl, aby bylo vše naprosto perfektní. Chtěl vědět, že i ty nejmenší detaily jsou dokonalé.

Zajímavosti

  • Záběry ze zkoušek nikdy neměly spatřit světlo světa. Měly sloužit pouze k lepšímu provedení show. Poté měly být uloženy v Michaelově soukromé sbírce.
  • V den premiéry snímku dosáhly tržby z prodeje lístků v Americe 2,2 milionů dolarů.

Spousta lidí čekala od filmu daleko více. Musíte si ale uvědomit, že snímek nebyl plánovaný. Nikdo neplánoval, co se stane. Můžeme být rádi, že ze zkoušek vůbec nějaké záběry byly a že můžeme vidět krále popu, jak dělal přesně to, co v životě miloval nejvíce v posledních dnech jeho života.

Dabing: ne, české titulky: ano.

Amy

Dokument režiséra Asifa Kapadia, který byl poprvé promítán v roce 2015 v Calais. Oficiální premiéra pro diváky následně proběhla 6. srpna 2015.

Dokument o Amy, jak ji lidé možná ani neznají. Vidíme ji od začátku její kariéry prostřednictvím dosud nezveřejněných záběrů a rozhovorů. Vidíme život obyčejné dívky s neobyčejným hlasem, která se musela vyrovnat s láskou, alkoholem, pronásledováním novináři a v neposlední řádě manipulací manažery.

Zajímavosti

  • Rodiče Amy dali tvůrcům přístup k osobním záběrům. Otec zpěvačky s výsledkem spokojen ale nebyl. Amy nebyla vyobrazena tak, jak si představoval.
  • Zpěvačka zemřela ve svých 27 letech na otravu alkoholem.

Amy byla zpěvačka s jedinečným hlasem. Příběh jejího života je velmi autentický a možná některým pomůže změnit názor na zpěvačku. Styl natočení dokumentu rozhodně nenudí, kombinuje slova samotné zpěvačky, lidí v jejím okolí a vše je proložené jejím zpěvem.

Dabing: ne, české titulky: ano.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze