Barack Obama je průvodcem po národních parcích na Netflixu

Barack Obama je průvodcem po národních parcích na Netflixu
Fotografie: Netflix
  • Dokument Slavné národní parky má pět dílů, které trvají přibližně 50 minut
  • Barack Obama diváky provede národními parky po celém světě
  • Pořad vyšel na Netflixu 13. dubna a nyní je zařazen mezi deseti nejsledovanějšími pořady

O Netflixu je známo, že kromě filmů a seriálů nabízí i vzdělávací pořady. Již v minulosti uvedl dokumenty zaměřené na psychické i fyzické zdraví člověka, ale také předává zajímavé informace o naší planetě. Jeden takový dokument vyšel na Netfixu v minulých dnech.


Pořad Slavné národní parky (Our Great National Parks) je pětidílnou sérií, která nás zavede do několika chráněných přírodních oblastí po celém světě. Že už jste takových dokumentů viděli mnoho? To je možné, ale dělal vám někdy průvodce bývalý prezident Spojených států Barack Obama? To určitě ne. V tomto dokumentu diváky zavede do několik národních parků a ukáže jim krásy přírody.

„Ryby, které umí chodit. Surfující hroši, kteří chtějí chytat vlny, nebo výjimeční živočichové, kteří se nikde jinde na světě nevyskytují. Připojte se ke mně na oslavě největších národních parků a divočin naší planety,“ říká bývalý prezident USA na začátku ukázky. Díky jeho putování se podíváme například do Indonésie, Afriky, Jižní Ameriky nebo na Velký bariérový útes.

Kladný vztah Baracka Obamy k přírodě dokazuje i to, že v době jeho úřadování v letech 2009 až 2017 rozšířil a vytvořil národní přírodní parky o více než 2,2 milionů kilometrů čtverečních (550 milionů akrů). Podle deadline.com takové velké rozšíření žádný jiný prezident USA neudělal. Slavné národní parky vyšly na Netflixu 13. dubna 2022. Každý díl trvá přibližně 50 minut a v současné době se dokument drží mezi deseti nejsledovanějšími pořady.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze