Boeing uzavřel partnerství s Kitty Hawk. Společně chtějí dokončit létající taxi

1
Boeing uzavřel partnerství s Kitty Hawk. Společně chtějí dokončit létající taxi
  • Testy už probíhají na Novém Zélandu
  • Boeing na oplátku získá podíl na moderní technologii

Vyřešit neúnosnou dopravní situaci ve velkých městech po celém světě přesunem části provozu do vzduchu chce spousta firem. Třeba Uber se svými partnery pracuje na takovém projektu už delší dobu. Do hry se chtějí dostat i velcí hráči, jako je americký výrobce Boeing. Ten uzavřel partnerství se startupem Kitty Hawk, který se věnuje výzkumu a vývoji netradičních létajících strojů, mezi nimiž najdeme i autonomní elektrické aerotaxi Cora. To je ve fázi prototypu a jeho zkoušky probíhají na Novém Zélandu.

I když nejde o nijak amatérský projekt – na jeho běhu se podílejí ex-zaměstnanci Googlu – do skutečného spuštění má ještě daleko. Pro každý takový projekt je stejně složité jak samotný vývoj produktu, tak splnění složitých pravidel, kterými je letectví svázáno. A právě tady by měl pomoci Boeing. Ten na oplátku získá podíl na moderní technologii, takže mu v případě jejího prosazení neujede vlak.

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tak určitě. Autonomní, elektrický, už tam chybí jenom genderově vyvážený a BIO. Klasický cover-up, kterými se Bojing snaží odvést pozornost od toho, že software v jeho letadlech je v horším stavu než Windows 10. Ty ale nezabíjejí lidi, že jo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze