Čtyři roky starý Chromecast s Google TV by mohl dostat nástupce

Čtyři roky starý Chromecast s Google TV by mohl dostat nástupce
Fotografie: Google
  • Google letos uvede novou verzi
  • Cena by mohla zůstat na stejné úrovni

Chromecast je vhodný způsob, jak do staršího televizoru dostat potřebné funkce. Hlavně jde o těsnější sepětí s mobilním telefonem běžícím na Androidu, takže je pak velice snadné například sledování moderních streamovacích platforem, prohlížení vlastních fotek a další. Současná verze Chromecastu je na trhu už dlouhé čtyři roky. I když v této oblasti nepostupuje pokrok tak rychle, je to už dostatečná doba, aby se alespoň začalo spekulovat o nástupci.

Takové informace má zdroj serveru 9to5google.com, který tvrdí že se Google chystá uvést na trh nový Chromecast s Google TV. Zachová si rozlišení 4K současného modelu za 49,99 dolarů a bude dodáván s novým dálkovým ovladačem. Potěšitelné je, že i přes velkou inflaci si model zachovává svou cenovku. Na evropském trhu to pak ale bude podle zkušeností z minula více, než by činila částka prostým přepočtem. Minulá generace se zde začínala prodávat za 1 800 korun.

O hardwarových specifikacích zatím nepadlo ani slovo. Lze ale předpokládat, že dojde k povinné mezigenerační obměně čipsetu a také bude povýšena verze operačního systému na aktuální Android 14. K představení by mohlo dojít v obvyklém podzimním termínu, aby novinka stihla vánoční trhy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze