Google představil nový Chromecast s operačním systémem Google TV

aktualizováno o EU cenu
Google představil nový Chromecast s operačním systémem Google TV
Fotografie: Google
  • Nový Chromecast vyjde v přepočtu zhruba na 1 800 korun
  • Google TV je nový operační systém s uživatelsky přívětivým prostředím

Aktualizováno 1. 10. 2020

Krátce po představení se nový Chromecast objevil také v dalších oficiálních obchodech Googlu. Skrze ten německý získáváme přesnější představu o ceně. Ta je bohužel výrazně vyšší, než se předpokládalo z amerických cen. Na německém trhu nový Chromecast vyjde na 68 eur, což je v přepočtu více než 1 800 Kč.

Google Chromecast

Původní informace ze 30. 9. 2020

Google dnes v rámci on-line prezentace Launch Time In představil nový Chromecast s operačním systémem Google TV, který přináší celou řadu užitečných funkcí. Jednou z nich je tzv. „Watchlist“ – snadno přístupný seznam, do kterého si můžete ukládat filmy a seriály, které máte v plánu zhlédnout. V rámci operačního systému máte rovněž rychlý přístup k hudebním streamovacím službám, jako je Spotify.

Na ovladači nového Chromecastu najdete tlačítko pro Google Asistenta, po jehož zmáčknutí stačí zadat hlasový příkaz a chytrý asistent vyhledá pořad či film, na který byste se rádi podívali. Pro ještě větší pohodlí na ovladači nechybí dedikované tlačítko pro YouTube a Netflix. Chromecast dorazí ve třech barevných variantách (bílé, modré a meruňkové) za sympatických 49,9 amerických dolarů (zhruba 1 300 korun včetně daně).

Diskuze ke článku
František Éroplán
František Éroplán
Cenu samozřejmě nelze brát přepočtem z USD. Stačí se podívat na německý Google Store, kde se prodává za 68,23 EUR, tedy nějakých 1 900 Kč.
Aleš Slánička
Aleš Slánička
za 1900 bych si ho i koupil, ale +- 2500 za který se tu prodává už teda ne :-/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze