Čtyři velká arabská města propojí hyperloop. Projekt zafinancuje královská rodina

Čtyři velká arabská města propojí hyperloop. Projekt zafinancuje královská rodina
Fotografie: Virgin
  • Města Abú Zabí, Rijád, Dubaj nebo Džidda má spojovat hyperloop
  • Cesta z Dubaje do Abú Zabí podle Google Maps zabere hodinu a půl, hyperloopem by to trvalo 12 minut

Když je dostatečný rozpočet, pak spousta věcí není překážkou. Bohaté arabské země by o tom mohly vyprávět. Taková královská rodina v Saudské Arábii prostě nemusí nějaký ten rozpočet moc řešit. O tom vypovídá projekt s názvem Vize 2030.

Projekt chce do roku 2030 propojit hned několik měst Saudské Arábie a také Spojených arabských emirátů. A jak jinak než hyperloopem. V síti hyperloopu mají být zahrnutá města jako Abú Zabí, Rijád, Dubaj nebo Džidda.

Hyperloop by značně zrychlil cestování. Taková cesta z Dubaje do Abú Zabí zabere podle Google Maps hodinu a půl. Hyperloopem by to trvalo 12 minut. Rijád a Dubaj jsou od sebe vzdáleny necelých 900 kilometrů. Cesta autem znamená minimálně devět hodin, hyperloopem 76 minut.

Královská rodina už údajně zahájila i plánování, a to se společností Virgin Hyperloop One. Obě strany věří, že nový dopravní prostředek nabídne nová pracovní místa a podpoří technologické odvětví i hospodářský růst.

Hyperloop se už i několikrát testoval. Práce na novém druhu dopravy je pořád více než dost. Při prvním testování byla naměřena rychlost 112 km/h. Druhý pokus už překročil hranici 300 km/h. Cílem je, aby kapsle cestovaly rychleji jak 1 200 km/h.

Zdroj: magazin.e15.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze