Další trailer na Problém tří těles ukazuje, že se musíme připravit na zpoždění

Další trailer na Problém tří těles ukazuje, že se musíme připravit na zpoždění
Fotografie: Netflix
  • Premiéra byla původně ohlášena na leden
  • Nyní se posouvá na konec března

I když by se mohlo zdát, že spojení čínská sci-fi literatura bude zajímat pouze nejskalnější fanoušky žánru nebo sinology, trilogii spisovatele Liou Cch'-Sina známé podle názvu první knihy jako Problém tří těles se podařilo prorazit. Film o prvním kontaktu lidstva se vzdálenou civilizací je totiž plný zajímavých nápadů a hlavně staví na skutečné vědě. Ostatně „problém tří těles“ je skutečný matematicko-fyzikální problém, a to jak snadno a elegantně spočítat dráhu tří těles, která se gravitačně ovlivňují. Zatímco u dvou těles na to stačí jednoduché rovnice, přidáním dalšího je problém výrazně složitější. A právě to se stane určujícím hybatelem pro celou onu vzdálenou civilizaci.

Už od chvíle, kdy přeložená kniha získala mezinárodní ohlas a začala sbírat nejrůznější ocenění, bylo jasné, že je to skvělý námět pro filmaře, kteří baží po originálních námětech. Už v létě Netflix oznámil, že se pustí do adaptace a v jeho podání se bude jednat o osmidílný seriál. Nyní nás Netflix láká další ukázkou. Ta ukazuje krátký výsek z virtuální reality, se kterou se Trisolarané pokoušeli komunikovat s lidmi. Také si nelze nevšimnout, že Netflix okořenil jinak poměrně vážný děj i trochou humoru. Vystřízlivění však přijde v závěru, kdy se dozvíme, že na premiéru musíme čekat až do 21. března 2024, což je výrazné zpoždění oproti původnímu lednovému termínu.

Čas do té doby si můžete ukrátit jak četbou, jak sledováním čínské adaptace. Ta se doslovně drží knižního originálu a společně s poněkud odlišnou filmovou řečí asijské produkce to znamená, že se děj první knihy zrcadlí v neuvěřitelných 30 epizodách.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze