Dočasné tetování vás varuje před nebezpečným UV zářením změnou barvy

Dočasné tetování vás varuje před nebezpečným UV zářením změnou barvy
  • Tetování má formu nálepky na pokožku, které v závislosti na množství UV záření mění barvu
  • Veškerá elektronika je přitom přímo v nálepce a nepotřebujete ji tedy připojit k žádnému dalšímu zařízení
  • Jedno tetování má vydržet až jeden týden, ale výrobci dává vzhledem k povaze nálepky větší smysl jednodenní používání
  • Tento pomocník pro lidi s citlivou pokožkou má být k dispozici do konce léta za prozatím neznámou cenu

Pokud je vaše pokožka citlivá na slunce, určitě víte, jak zbytečně složité a otravné je hlídání UV záření. Existují samozřejmě aplikace pro váš smartphone či chytré náramky, které vám řeknou, kdy je už na slunci nebezpečné být dle vámi nastavených preferencí, ale kdo by se chtěl na pláži pořád tahat s nějakým zařízením. Právě to se snaží napravit společnost LogicInk ze San Francisca. Namísto toho, abyste se museli pořád dívat na svůj telefon, vyvinula malé dočasné tetování, které si jen nalepíte na pokožku a to následně bude měnit svou barvu v závislosti na síle UV záření. Jednoduší to už snad být nemůže.

LogicInk UV from LogicInk on Vimeo.

Díky tomu, že je v tomto tetování, nebo chcete-li nálepce, veškerá potřebná elektronika, není potřeba mít k ní připojené ani nějaké jiné zařízení, které byste sebou museli zbytečně nosit. Tetování je kalibrováno tak, aby změnilo svou barvu, až bude mít vaše pokožka pro daný den více než dost slunečního záření. Tento vynález se přitom zaměřuje zejména na lidi s velmi citlivou pokožkou.

Tetování je vyrobeno ze speciálně vyvinutého typu inkoustu a mění postupně barvy svých tří kruhů z bílé na fialovou, čím více záření na ně dopadá. Jakmile jsou všechny tři kruhy fialové, uživatel okamžitě ví, že už pro dnešek vyčerpal svůj limit UV záření. K dispozici bude však i verze tetování ve tvaru dvou proužků, které fungují úplně stejně.

LogicInk - dočasné UV tetování

Tetování LogicInk UV by se mělo dostat do prodeje do začátku letošního léta. Jedno tetování má přitom vydržet až jeden týden, ale vzhledem k povaze nálepek dává výrobci smysl spíše jednodenní používání. Stále ale ještě není jasné, jakým způsobem se bude zařízení prodávat a kolik bude stát. Nejvíce se tvůrcům pozdává podle všeho pravidelné dodávání formou předplatného. To není ostatně nic nového, kupříkladu holící strojky a další potřeby na holení od společnosti Dollar Shave Club takto fungují celé roky.

Pokud vás LogicInk zaujal, můžete se dokonce již nyní přihlásit do beta programu, ve kterém si mohou vybraní lidé na pár dní či týdnů tetování vyzkoušet. Stačí navštívit tuto oficiální stránku a zaregistrovat se, abyste dostali zprávu o zpřístupnění bety i pro vás, nebo alespoň o začátku prodeje.

Zdroje: logic.ink, digitaltrends.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze