Dron jako vánoční dárek? AERIUM přináší TOP modely, které sklidí úspěch!

Dron jako vánoční dárek? AERIUM přináší TOP modely, které sklidí úspěch!
Fotografie: AERIUM

Ještě před pár lety jsme drony znali jen ze sci-fi filmů, dnes je používáme v běžném životě. Někdy nám usnadňují práci, jindy nám slouží jen tak pro zábavu. V každém případě mohou být zajímavým vánočním dárkem pro vaše blízké.

Desítky variant pro děti i dospělé

K nejprodávanějším určitě patří drony s kamerou, protože záběry z ptačí perspektivy jsou hlavním důvodem, proč si lidé tato zařízení kupují. Kvalitní fotografie a videa dnes navíc pořídíte i s cenově dostupnými modely.

Stačí se s dronem několikrát proletět a hned budete vědět, jak s ním správně fotit a natáčet. Většina dronů má zabudovanou GPS pro přesné určení polohy, a tak i prevenci ztráty.

Dalším oblíbeným typem RC modelů jsou pak drony pro děti, tedy modely z kategorie C0, které mohou mít podobu klasické kvadrokoptéry nebo třeba i ponorky či létajícího talíře. Věřte, že takové moderní hračky si vaše ratolesti rychle oblíbí.

Nabídka je zkrátka opravdu široká a záleží hlavně na tom, komu dron kupujete a co od něj očekáváte. Jak tedy v jednotlivých kategoriích zvolit nejlepší modely? A kolik do nich investovat?

Velmi přehledné rozdělení najdete například na Vzdušín.cz, kde můžete vybírat z široké nabídky dronů AERIUM, ale i dalších značek – a to podle ceny, oblíbenosti i dalších parametrů. Pokud byste si ale stále nevěděli rady, proškolená technická podpora vám s nákupem poradí.

Dron pro úplné začátečníky

I když většina dronů nabízí funkce pro usnadnění letu, pokud někdo drží ovládání v ruce poprvé, nehodám a pádům se nejspíš nevyhne. Pro takového člověka se bude nejlépe hodit menší a levnější model, od kterého pak může přejít k pokročilejším variantám.

Všechny tyto parametry splňuje dron AERIUM KFPLAN Fun. Ve vzduchu vydrží až 12 minut, má ochranu vrtulí a také barevné LED diody pro lepší přehled o poloze a směru letu. Navíc kvůli jeho nákupu nemusíte sahat příliš hluboko do kapsy, pro piloty začátečníky je tedy naprosto ideální.

Nízká cena bez kompromisů

Cenově dostupné přístroje sice neumí zázraky, ale pro běžný provoz jsou naprosto dostačující. Důkazem je dron AERIUM E99 Pro 4K Dual Camera - 3 baterie – mini dron s kamerou, který v batohu nezabere téměř žádné místo. Je tak malý, že se po složení vejde do dlaně, přesto si s ním užijete spoustu zábavy. Krásně fotí a navíc má nastavitelnou výšku i rychlost letu.

AERIUM

Skvělý výkon za rozumnou cenu

Drony ve střední cenové kategorii reprezentuje například AERIUM Nocchi 4K Dual Camera GPS, který váš rozpočet na dárky určitě nenabourá, přesto toho může hodně nabídnout. Díky 4K stínové čočce a stabilizaci obrazu zajistí dokonale ostré záběry. Fotografie i videa se navíc automaticky ukládají přímo do chytrého telefonu. Navíc je malý a na jedno nabití vydrží až 25 minut letu.

AERIUM

Inteligentní drony pro náročné

Dnes už i u nás koupíte přístroje s pokročilými funkcemi, které používají profesionální fotografové i celé týmy filmařů. Dosahují obrovské rychlosti, ale na jedno nabití zvládnou desítky minut letu. Většina z nich je vybavená kamerou se 4K rozlišením, a to od opravdu exkluzivních výrobců, například od ikonické značky Hasselblad.

Nevýhodou je samozřejmě vyšší cena, která začíná na nižších desetitisících. Takový dron tedy doporučujeme jako dárek pro opravdové fajnšmekry a milovníky technologií, kteří ho budou používat téměř denně.

Opravdu nadupané drony s kamerou najdete na Vzdušín.cz v kategorii Prémiová třída. S nákupem ale příliš neváhejte, modelů je omezený počet a teď před Vánoci se zásoby rychle tenčí.

Drony na hraní?

V posledních letech se drony těší velké oblibě nejen u dospělých, ale i u mladších generací. Pokud tedy máte doma technologického nadšence, pořiďte mu moderní hračku, která jej bude bavit. Díky snadné manipulaci se naučí dron ovládat během chvilky a užije si s ním spoustu legrace.

Většina modelů dokáže ustát běžné mechanické poškození a hodí se pro vnitřní i venkovní použití. Na jedno nabití dokážou létat více než 10 minut, a to i při změnách rychlosti, připojení k telefonu a využívání dalších funkcí. Cenově se přitom můžete vejít i do pár tisíc.