Expobank CZ dnes spouští Google Pay

Expobank CZ dnes spouští Google Pay
Fotografie: expobank.cz
  • Google Pay umožňuje používat chytrý telefon místo plastové platební karty
  • Transakce nad 500 Kč klient potvrzuje odemčením telefonu otiskem prstu, skenem obličeje či zadáním PIN kódu na klávesnici telefonu

Platit chytrým telefonem s operačním systémem Android mohou nově klienti Expobank CZ prostřednictvím Google Pay. Sužba umožňuje kdekoliv v České republice i v zahraničí používat chytrý telefon místo plastové platební karty nejen u bezkontaktních platebních terminálů, ale také vybírat hotovost z bankomatů vybavených bezkontaktní technologií a platit na internetu. Aktivace a využívání Google Pay je zdarma.

Spuštění Google Pay je dalším milníkem v naplňování naší dlouhodobé obchodní strategie orientované na digitální a produktové inovace pro individuální klientelu. V souladu s touto strategií plánujeme ještě letos uvést na trh nové atraktivní služby, jako jsou další oblíbené platformy pro placení mobilním zařízením či bankovní produkty, které klient kompletně vyřídí po internetu,“ uvedl Radek Lišák, Head of Private and Individual Banking Expobank CZ.

Důležitou vlastností Google Pay je bezpečnost. Transakce nad 500 Kč klient potvrzuje odemčením telefonu otiskem prstu, skenem obličeje či zadáním PIN kódu na klávesnici telefonu. Tím odpadá nutnost dotýkat se v obchodě platebního terminálu, což je zvlášť přínosné v zájmu prevence šíření onemocnění COVID-19. O každé provedené transakci klienta obratem informuje bezplatné oznámení z aplikace Google Pay, což dále posiluje bezpečnost.

Aktivace Google Pay je snadná a zabere jen pár sekund. Stačí si připravit k ruce plastovou platební kartu a v chytrém telefonu spustit aplikaci Google Pay. Aplikace v pár jednoduchých krocích provede klienta celým aktivačním procesem a je hotovo, může ihned platit prostřednictvím Google Pay.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze