Google chystá nástupce Chromecastu, nově se dočkáme i ovladače

Google chystá nástupce Chromecastu, nově se dočkáme i ovladače
Fotografie: xda-developers.com
  • Nástupce Chromecastu by mohl nabízet Android TV, prozatím je přezdívaný jako „Sabrina“
  • Cena by se mohla pohybovat lehce nad hranicí 2 tisíc korun

Obyčejnou TV můžete již několik let jednoduchým způsobem vylepšit a udělat z ní chytrou. Slouží k tomu drobné zařízení Google Chromecast, které se připojí do HDMI a umožní sdílení obsahu z vašeho telefonu. Ovládání pak zajišťujete skrze displej mobilu. V letošním roce bychom se však měli dočkat zásadní inovace, což naznačují informace xda-developers.com. Google údajně plánuje nové zařízení, prozatím přezdívané „Sabrina“, které by mělo Chromecast Ultra nahradit a svým způsobem posunout o stupínek výše.

Google Sabrina

Očekává se, že půjde opět o malé zařízení s připojením skrze HDMI, avšak nově bude nabízet prostředí Android TV a dočkáte se i malého dálkového ovladače, kterým bude možné prostředí snadno a jednoduše ovládat.

Lze předpokládat, že Google nové zařízení uvede společně s další verzí systému Android TV. Uniklé obrázky naznačují, že by mohlo dojít k přepracování grafického hávu, který by se nově soustředil více na zobrazení obsahu, než na obyčejný výpis aplikací. V případě ceny „Sabriny“ se spekuluje o zhruba 80 dolarech, což je v přepočtu něco málo přes 2 tisíce korun s daní.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze