Huawei uvedl nové brýle Eyewear 2, chytré jsou ale jen napůl

Aktualizováno o video
Huawei uvedl nové brýle Eyewear 2, chytré jsou ale jen napůl
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Brýle mají deklarovanou výdrž přes 10 hodin, ať už budete poslouchat hudbu či telefonovat
  • Titanový rám má hmotnost pouhých 4,7 gramů
  • Neschází ani odolnost dle standardu IP54

Společnost Huawei má v oblasti módních trendů bohaté zkušenosti, což demonstruje na stylových chytrých hodinkách, ale v minulosti třeba i brýlích. Za chytré brýle lze s trochou nadsázky označit i nejnovější zařízení představené v Barceloně.

Lehké jako pírko a s dlouhou výdrží

Během prezentace, jejímž stěžejním tématem byla řada hodinek Huawei Watch GT 4, jsme se dočkali rovněž odhalení brýlí Huawei Eyewear 2. Výrobce se chlubí tím, že jejich titanový rám má hmotnost pouhých 4,7 gramů, záležet si ale dal také na ostatních použitých materiálech. Pokud byste však čekali rozšířenou či dokonce virtuální realitu, budete zklamání.

Jedná se totiž skutečně „jen“ o brýle (s možností vsazení dioptrických skel dle předpisu), jejichž zajímavost spočívá v tom, že obsahují reproduktory. Ty jsou skutečně miniaturní a využívají nového druhu konstrukce pro co nejlepší možnou distribuci zvuku směrem k uším uživatele. Reprodukovaný zvuk by pak měl slyšet právě pouze majitel, nikoliv jeho okolí. Kromě poslechu podcastů se tak logicky nabízí i poslech hudby (avšak v nijak vysoké kvalitě) či zprostředkování telefonních hovorů v propojení se smartphonem.

Hlavní výhodou může být, že majitel těchto brýlí vypadá zcela „normálně“.

V tomto ohledu potěší výrobcem udávaná výdrž přesahující 10 hodin, konkrétně slibuje až 11 hodin poslechu a až 9 hodin telefonních hovorů. Díky odolnosti dle IP54 je pak zajištěno, že brýle nerozhází déšť ani pot během cvičení.

Huawei Eyewear 2 na vlastní uši

Brýle jsme si mohli po skončení konference vyzkoušet a musíme uznat, že designově je poměrně těžké je rozeznat od „hloupých“ brýlí. Nožičky jsou pochopitelně o něco tlustší, ale rozhodně nepůsobí nijak nepřiměřeně. Na hlavě pak brýle sedí pohodlně, za což může především skutečně velmi nízká hmotnost. Hlavní výhodou však může být, že jejich majitel vypadá s těmito brýlemi zcela „normálně“ a jen málokdo rozpozná, že se jedná o brýle s integrovanými reproduktory.

Huawei Eyewear 2

Co se týče kvality samotného zvuku, asi již tušíte, že úplně oslnivá nebude. Při krátkém poslechu hudby bylo patrné, že bude logicky mnohem lepší volba použít klasická sluchátka. Na poslech audioknihy, podcastu či telefonování se však zdá být reprodukovaná kvalita dostačující.

Pokud se vám tyto brýle líbí a jste technologičtí nadšenci, nevyděsí vás ani cena, kterou výrobce stanovil na relativně rozumných 299 eur, tedy necelých 7,5 tisíce korun. O poznání dražší byl během stejné prezentace uvedený pozlacený model hodinek Huawei Watch Ultimate, které si Huawei cení na 2 999 eur, tedy zhruba 75 tisíc korun. Zdali se budou brýle Huawei Eyewear 2 nabízet i na našem trhu, prozatím zůstává s otazníkem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze